fbpx

Merchandising Φιλικό προς τις Μητέρες

Οι νέοι γονείς αγοράζουν συνεχώς πράγματα για το μωρό τους.

Χρειάζονται όμως τη σωστή καθοδήγηση για να επιλέξουν τα κατάλληλα προϊόντα.

Η πολύτιμη συμβουλή του Φαρμακοποιού θα απαλλάξει τους γονείς από το άγχος και τις περιττές αγορές.

Ας δούμε πώς θα διαμορφώσετε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο στο Φαρμακείο σας για να διευκολύνετε τις αγορές τους, με μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων.

Merchandising Φιλικό προς τις Μητέρες

Καταρχάς, η ραφιέρα σας θα πρέπει να είναι μοντέρνα στημένη και καλά ενημερωμένη για να προσελκύει νέες πελάτισσες.

Σε αυτό θα σας βοηθήσουν και οι εταιρείες, που κατά καιρούς προτείνουν νέες τεχνικές merchandising για να δώσουν προστιθέμενη αξία στη ραφιέρα σας.

Όσον αφορά την κατηγοριοποίηση και την κατάλληλη σήμανση στο ράφι, θα μπορούσε να γίνει ανάλογα με τη διαδικασία φροντίδας του μωρού: «αλλαγή πάνας», «το μπάνιο του μωρού», «για τη μητέρα», «είδη θηλασμού», «βρεφικά γάλατα», «αξεσουάρ» …

Τι θα Πρέπει να Έχει μια Ολοκληρωμένη Βρεφική Γωνιά

• Μπιμπερό και Πιπίλες

Δώστε την ευκαιρία στον γονέα να επιλέξει το υλικό κατασκευής του μπιμπερό, αν δηλαδή θα είναι πλαστικό ή γυάλινο, χωρίς βλαβερές ουσίες για το μωρό και προσθέστε στην γκάμα σας και κάποια εξειδικευμένα μπιμπερό, όπως είναι αυτά για τους κολικούς ή κάποια για μεγαλύτερα παιδάκια με εύχρηστη λαβή.

Σε αυτήν την ραφιέρα μπορείτε να εντάξετε και τις πιπίλες.

Εδώ ο διαχωρισμός γίνεται ανά ηλικία και ανά υλικό κατασκευής της πιπίλας, αν δηλαδή είναι από καουτσούκ ή από σιλικόνη.

• Βρεφική Διατροφή

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα βρεφικά γάλατα και οι βρεφικές κρέμες.

Εδώ η κατηγοριοποίηση μπορεί να γίνει ανά ηλικία, ή ανά εταιρεία.

Και θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια ειδικά γάλατα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων διαταραχών όπως οι αναγωγές, κ.λπ.

• Προϊόντα Θηλασμού

Οι νέες μαμάδες χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη στην αρχή του θηλασμού και ο/η Φαρμακοποιός μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνσή τους.

Εκτός από τη συμβουλή που θα της προσφέρετε απλόχερα, θα πρέπει η ραφιέρα σας να παρέχει και τα κατάλληλα βοηθήματα, όπως είναι τα επιθέματα στήθους, η κρέμα για τις θηλές, ένα θήλαστρο, πλαστικές θηλές σιλικόνης, κ.λπ.

Merchandising Φιλικό προς τις Μητέρες

• Βρεφική Περιποίηση

Εδώ θα τοποθετήσετε όλα τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα, όπως είναι τα βρεφικά σαμπουάν, τα αφρόλουτρα, οι κρέμες συγκάματος, τα ενυδατικά γαλακτώματα, τα μωρομάντηλα, κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε και κάποια βρεφικά αρώματα, ένα παιδικό ζελ για τα μαλλιά και προϊόντα για να αντιμετωπίσετε τις ψείρες.

Σε ξεχωριστό ράφι μπορούν να μπουν τα αξεσουάρ, όπως είναι τα θερμόμετρα, τα σφουγγάρια, οι οδοντόκρεμες, οι οδοντόβουρτσες, κ.λπ.

Γενικά, όσο πιο μεγάλη γκάμα προϊόντων έχετε στα ράφια σας τόσο πιο εύκολα θα κερδίσετε τους γονείς και τόσο πιο εύκολα θα επιτευχθεί και η συμπληρωματική πώληση.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων