Ερμηνεύοντας το “μαύρο κουτί” του πελάτη
Όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί ότι η πώληση ενός προϊόντος δεν αρκεί πια. Το μάρκετινγκ του 21ου αιώνα στηρίζεται σε μία άλλη φιλοσοφία του εμπορίου, με στόχο να κατανοούμε και να ερμηνεύουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών μας.
Οι συναλλαγές μας πρέπει να συνοδεύονται πλέον από ” μικρές πινελιές”, που κάνουν τον πελάτη να αισθανθεί όμορφα στο φαρμακείο μας , συνοδευόμενες από ολοένα αυξανόμενη προσφορά υπηρεσιών . Αυτό μπορεί να αυξήσει τουλάχιστον κατά 10% τις πωλήσεις, αλλά κυρίως, την εικόνα που θέλουμε να προβάλουμε και κατ’ επέκταση την πιστότητα του πελάτη.
Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας , μελετήστε το άρθρο για την ικανοποίηση του πελάτη στη σελίδα 122, γιατί φυσικά εσείς, σαν φαρμακοποιός μάνατζερ, είσαστε υπεύθυνος για να εδραιώσετε αυτή τη νέα στρατηγική “προσανατολισμού στον πελάτη”.Είσαστε αυτός που θα βοηθήσει και θα κατευθύνει τους συνεργάτες σας να προσφέρουν υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν υπέρ- ικανοποιημένους και πιστούς πελάτες.
Αλήθεια, εσείς που μας διαβάζετε,
Πόσο χρόνο αφιερώνετε τον μήνα για να σχεδιάσετε βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες σας;
Έχετε κατανοήσει τον αντίκτυπο της πραγματικά προστιθέμενης αξίας για την πελατεία σας;
Τι κάνει τους πελάτες σας να έρχονται σε σας, αντί στο διπλανό φαρμακείο;
Έχετε αναρωτηθεί ή διαπιστώσει ποια είναι η αίσθηση του πελάτη όταν εξυπηρετείται στο φαρμακείο σας;
Μη ξεχνάτε ότι συχνά, υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεστε εσείς και στα συναισθήματα του πελάτη.
Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας κάτι απλό που όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν πολύ περισσότερη σημασία στην υποδοχή, τις συμβουλές, και την ανθρώπινη προσέγγιση , ενώ ο παράγοντας τιμή ακολουθεί.
Είναι αυτά τα απλά πράγματα που ερμηνεύουν το “μαύρο κουτί” του πελάτη μας!
Πόπη Χαραμή
Φαρμακοποιός
Σύμβουλος Φαρμακευτικών Υπηρεσιών