fbpx

5 Βασικά Βήματα για να Ανανεώσετε τον Χώρο του Φαρμακείου

Πριν σκεφτείτε να κάνετε πράξη μία ανακαίνιση, πρέπει να προσδιορίσετε την όλη φιλοσοφία του φαρμακείου σας και να καταγράψετε τις ιδιαιτερότητές του που δίνουν προστιθέμενη αξία.

Με αυτές τις ιδέες στο χαρτί, θα πρέπει να συναντήσετε τους επαγγελματίες designers και κατασκευαστές, έτσι ώστε οι προτάσεις που θα σας κάνουν να είναι σύμφωνες με τη στρατηγική σας.

5 Βασικά Βήματα για να Ανανεώσετε τον Χώρο του Φαρμακείου.

Αφού λοιπόν αποφασίσατε αυτήν την ανακαίνιση, το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του κατασκευαστή.

Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η επιλογή σας να σας εμπνέει εμπιστοσύνη, κρίνοντας και από τις άλλες δουλειές που έχει κάνει με συναδέλφους σας.

Ζητήστε λοιπόν συστάσεις.

1. Καταγράψτε τις προβλέψεις σας

Έχοντας υπόψη σας ότι τα πράγματα αλλάζουν, ότι η αγορά κινείται πλέον γρήγορα και η ανακαίνιση ενός φαρμακείου είναι μία σοβαρή επένδυση που θα αποσβέσετε το λιγότερο σε 4 χρόνια, όπου πιθανόν ο κόσμος της αγοράς να έχει σημαντικά αλλάξει, θα πρέπει να μπορέσετε να προβλέψετε κάποιες αλλαγές στις συμπεριφορές των καταναλωτών, καθώς και σε νέα μοντέλα εξυπηρέτησης του πελάτη και κυρίως στην εκτόξευση του digital σε όλα τα πεδία.

2. Θέστε τους προβληματισμούς σας

«Πώς να προσφέρω υπηρεσίες στους πελάτες μου που θα με κάνουν ξεχωριστό;»

Να η βασική ερώτηση που πρέπει να κάνει κάθε φαρμακοποιός.

Πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή ότι κάθε φαρμακείο πρέπει να αναδεικνύει μία ιδιαίτερη ταυτότητα και εικόνα που να απαντά σε ορισμένς ερωτήσεις:

- Ποια είναι η αποστολή μου;

- Να είμαι φαρμακοποιός, Επαγγελματίας υγείας

- Ποια είναι η εξειδίκευσή μου, που με κάνει διαφορετικό από τους άλλους;

- Να είμαι ένας φαρμακοποιός εξειδικευμένος στο εργαστήριο… στη φυτοθεραπεία… κ.λπ.

- Πώς αυτό θα το περάσω στους πελάτες μου;

- Δηλαδή με ποιον τρόπο προφορικό ή μέσα από τη διάταξη του φαρμακείου μου θα επικοινωνήσω αυτήν την εξειδίκευση στον πελάτη μου;

Σήμερα, το κυρίαρχο ατού ενός καταστήματος συνιστάται στην ενασχόληση με τον πελάτη. Στην ενσυναίσθηση!

3. Φροντίστε τους πελάτες σας

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η σχέση μεταξύ Φαρμακοποιού - Πελάτη δεν είναι μία σχέση ενηλίκου με παιδί, αλλά ενηλίκου - ενηλίκου.

Σήμερα, το κυρίαρχο ατού ενός καταστήματος συνιστάται στην ενασχόληση με τον πελάτη. Στην ενσυναίσθηση!

4. Διηγηθείτε μια ιστορία

Η έννοια του "story telling" γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Τα επιτυχημένα design καταστημάτων είναι αυτά που καταφέρνουν να διηγηθούν μια ιστορία στους πελάτες τους και αυτό όχι μόνο μέσα από το φυσικό τους κατάστημα, αλλά και από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Με τα κατάλληλα χρώματα και υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο μοναδικό που θα τον θυμούνται οι πελάτες σας.

5. Μην αμελήσετε το Merchandizing

Λάβετε υπόψη σας ότι το concept ενός καταστήματος δεν είναι μόνο η εμπορική αρχιτεκτονική (η διευθέτηση των χώρων δηλαδή), το design, τα έπιπλα και ο φωτισμός.

Το concept είναι πάνω απ' όλα να απαντάμε σε μία ερώτηση κλειδί:

«Τι προϊόντα και με ποιον τρόπο να τα προτείνω στον πελάτη μου, που ανταποκρίνονται στην εξειδίκευσή μου σαν επαγγελματία υγείας;».

Πριν όμως θέσουμε αυτήν την ερώτηση, απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε την πελατεία μας, τις συμπεριφορές αγορών τους, και να δημιουργήσουμε ζώνες μέσα στο κατάστημα που διευκολύνουν τις αγορές.

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί του merchandizing πρέπει να μας απασχολήσουν για να σχεδιάζουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό concept φαρμακείου.

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων