fbpx

Ένα Φαρμακείο για την Περίοδο των Διακοπών

Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή περίοδος για να οργανώσετε στο φαρμακείο σας μια γωνιά «Φεύγουμε για Διακοπές!».

Εκεί θα προβάλλετε στους πελάτες σας τα απαραίτητα για το νεσεσέρ τους.

Οργανώστε τον χώρο ανάλογα με τον τόπο προορισμού.

Εσείς, γνωρίζετε πολύ καλά ότι άλλους κινδύνους κρύβει η θάλασσα και άλλους το βουνό, ενώ εκείνοι που θα επιλέξουν να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι σε κάποιον εξωτικό προορισμό, χρειάζεται να πάρουν μαζί τους διαφορετικά σκευάσματα.

Ένα Φαρμακείο για την Περίοδο των Διακοπών

Είναι μια πρόσθετη υπηρεσία που δεν θα σας κοστίσει σχεδόν τίποτε και θα αναδείξει τον ρόλο σας ως σύμβουλου υγείας.

Η Ραφιέρα

Χωρίστε λοιπόν τη ραφιέρα σας σε τμήματα και βάλτε τους ανάλογους δείκτες ραφιών σε διαφορετικά χρώματα: «Διακοπές στη Θάλασσα», «Διακοπές στο Βουνό», «Διακοπές σε εξωτική χώρα».

Μπορείτε να ταξινομήσετε όμορφα τα προϊόντα στο κάθε ράφι, ανάλογα με τον τόπο του προορισμού.

Μια άλλη ιδέα είναι, παράλληλα, να τοποθετήσετε στο ράφι και ένα νεσεσέρ για τον κάθε προορισμό και να το γεμίσετε εσείς με όλα τα απαραίτητα.

Τοποθετήστε μέσα, τις αλοιφές και τα μπουκαλάκια, βάζοντας ανάμεσά τους χρωματιστό χαρτί αφής που θα ταιριάξετε με το εξωτερικό χρώμα του νεσεσέρ.

Θα δείχνει πολύ όμορφα πάνω στη ραφιέρα σας.

Η Ατμόσφαιρα

Δημιουργήστε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στη «γωνιά των διακοπών» που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις.

Επιλέξτε όμορφα καλοκαιρινά χρώματα: το λευκό, το κόκκινο και το ναυτικό μπλε είναι χρώματα που θυμίζουν διακοπές.

Τοποθετήστε εδώ κι εκεί τα απαραίτητα αξεσουάρ των διακοπών: μια πετσέτα θαλάσσης, ένα καπέλο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, για να υπενθυμίσετε και τη σημασία της αντηλιακής προστασίας.

Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να έχετε ατμοσφαιρική μουσική με ήχους από τη θάλασσα ή την καλοκαιρινή εξοχή.

Το άρωμα επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας.

Αρωματίστε τη γωνιά σας με αιθέρια έλαια ή αρωματικά χώρου με άρωμα θαλασσινής αύρας ή ακόμη με μυρωδιές από καλοκαιρινά φρούτα, όπως το καρπούζι, ή το ροδάκινο.

Δημιουργήστε Λίστες με τα Απαραίτητα

Σκεφτείτε ότι πολλοί πελάτες σας διαθέτουν ήδη πολλά από τα απαραίτητα προϊόντα στο σπίτι τους και δεν θα μπουν στη διαδικασία να τα αγοράσουν όλα από την αρχή.

Κάντε τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη.

Δημιουργήστε μικρές «λίστες με τα απαραίτητα», μία ξεχωριστή για κάθε προορισμό, για να μπορούν εύκολα και γρήγορα να τσεκάρουν αυτά που έχουν και αυτά που τους λείπουν.

Στη λίστα αυτή μπορείτε να γράψετε κάτω- κάτω και μια μικρή υπενθύμιση σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης και τον χρόνο ζωής κάποιων φαρμάκων.

Για παράδειγμα ένα κολλύριο για τα μάτια χάνει την αποτελεσματικότητά του, αν μείνει ανοιχτό παραπάνω από ένα μήνα.

Θυμηθείτε τα Παιδιά

Πολλές είναι οι μαμάδες, ιδιαίτερα οι νέες, που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεται να έχει το νεσεσέρ των διακοπών για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε απρόοπτο μπορεί να συμβεί στο μωρό τους.

Μπορείτε να τις διευκολύνετε και να τις καθοδηγήσετε δίνοντάς τους τη φαρμακευτική σας συμβουλή.

Δημιουργήστε ένα νεσεσέρ «ειδικό για τις πρώτες διακοπές του μωρού», θα σας ευγνωμονούν!

Αν έχετε το χρόνο και τα κατάλληλα μέσα, είναι πολύ εύκολο για εσάς να δημιουργήσετε ορισμένες «Κάρτες Πρώτης Βοήθειας», με τις συμβουλές σας για τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα των διακοπών (τσιμπήματα από έντομα ή τσούχτρες, διάρροια, έγκαυμα από τον ήλιο, ναυτία στο ταξίδι, γρατζουνιές στα χέρια και στα πόδια).

Θα σας κοστίσει ελάχιστα και θα δώσει αξία στο προϊόν και στις συμβουλές σας.

Κάρτες Σήμανσης Πίσω από τον Πάγκο Εξυπηρέτησης
Κάρτες Σήμανσης Πίσω από τον Πάγκο Εξυπηρέτησης

Επειδή δεν είναι δυνατόν να τοποθετήσετε στη ραφιέρα των διακοπών όλα τα προϊόντα που χρειάζονται, ιδιαίτερα τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χρωματιστές κάρτες σήμανσης της ραφιέρας των διακοπών και για τα σκευάσματα που βρίσκονται πίσω από τον πάγκο σας.

Έτσι δίνετε την ευκαιρία στους πελάτες σας που είναι βιαστικοί και δεν θα επισκεφτούν τη «γωνιά των διακοπών», να τα δουν και, κυρίως, να αναρωτηθούν για τα δικά τους «απαραίτητα» όταν βρίσκονται μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου σας.

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.