fbpx

10 Χρυσές Συμβουλές Αναδιοργάνωσης του Φαρμακείου σας

Ενόψει όλων αυτών των εξελίξεων στο περιβάλλον της αγοράς, το φαρμακείο σαν εμπορικό κατάστημα θα πρέπει να επανεξετάσει τον χώρο του και να προβεί στη σωστή αναδιοργάνωσή του, χωρίς να αφοσιωθεί πλήρως στην πλευρά του εμπορίου και χωρίς να χάσει την εικόνα του σαν ένα αξιόπιστο κατάστημα υγείας.

10 Χρυσές Συμβουλές Αναδιοργάνωσης του Φαρμακείου σας.

Παρακάτω, ακολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση του φαρμακείου σας.

1. Διαχωρίστε στον χώρο, στις ραφιέρες, τις κατηγορίες προϊόντων και τοποθετήστε εμφανείς σημάνσεις στην κορυφή τους, όπως:

- Δερμοκαλλυντικά,

- Βιταμίνες - συμπληρώματα,

- Προϊόντα αυτοθεραπείας,

- Στοματική υγιεινή,

- Βρεφικά είδη,

- Φροντίδα ποδιών,

- Ορθοπεδικά,

- Διαιτητικά,

- Διαγνωστικά,

- Κτηνιατρικά, κ.λπ.

2. Δημιουργήστε στον χώρο πωλήσεων (αν είναι δυνατόν, πάνω σε μία γόνδολα ή σε ένα τραπεζάκι) ένα χώρο εποχιακών προβολών ή προσφορών.

Τοποθετήστε τυχόν δώρα που δίδονται μαζί και κοινοποιήστε γραπτώς την προβολή ή την προσφορά με χρήση ενός εμφανούς χρωματικού δείκτη (σε χοντρό χρωματιστό χαρτόνι ή σε χαρτί μέσα σε ειδική θήκη από plexiglass).

3. Δημιουργήστε μια θεματική κατηγοριοποίηση των συμπληρωμάτων διατροφής.

- Άσκηση - Τόνωση

- Αϋπνία - Άγχος

- Πίεση - Χοληστερίνη

- Δέρμα - Νύχια - Μαλλιά

- Αδυνάτισμα

- Εμμηνόπαυση

Βάλτε μπροστά στο καθένα την κατάλληλη σήμανση του προβλήματος. Αυτή η θεματική κατηγοριοποίηση διευκολύνει όχι μόνο τον καταναλωτή, αλλά και εσάς τους ίδιους στην πρότασή σας.

Μέσα από τα στοιχεία πωλήσεων ή αγορών σας, επισημάνετε τις μάρκες, τις κατηγορίες και τα προϊόντα που πουλάνε περισσότερο ή αυτά που εσείς θέλετε να προωθήσετε.

4. Προβάλετε τα προϊόντα αυτοθεραπείας (OTC).

Κοντά στον πάγκο εξυπηρέτησης και δίπλα στις συρταριέρες των φαρμάκων, δημιουργήστε 2-3 ράφια οικογενειακής θεραπευτικής με σημάνσεις, τοποθετώντας 3-4 προϊόντα αυτοθεραπείας που θα προτείνετε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Π.χ. Για τον Χειμώνα

- Γρίπη - Κρυολόγημα (αντιπυρετικό, αντιγριπικό, γαργάρες, βιταμίνη C, πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα).

- Συνάχι (σταγόνες καθαρισμού βλεννογόνου - αποσυμφορητικό - βιταμίνη C - εισπνοές).

- Βήχας (αντιβηχικό - αποχρεμπτικό - εισπνοές - βιταμίνη C - καραμέλες για το βήχα).

- Πόνος - πυρετός: όλα τα παυσίπονα αντιπυρετικά.

- Μυϊκός πόνος: αλοιφές και έμπλαστρα, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα.

Π.χ. Για το Καλοκαίρι

- Τσιμπήματα εντόμων (εντομοαπωθητικό - αντιισταμινικό - καταπραϋντικό).

- Τραύματα (επιδεσμικό - αντισηπτικό - επουλωτικό).

- Δερματικοί ερεθισμοί (αντιφλεγμονώδες - ενυδατικό - ήπιο καθαριστικό).

- Διάρροια - Δυσκοιλιότητα.

5. Κάνετε αυστηρή επιλογή των παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Μέσα από τα στοιχεία πωλήσεων ή αγορών σας, επισημάνετε τις μάρκες, τις κατηγορίες και τα προϊόντα που πουλάνε περισσότερο ή αυτά που εσείς θέλετε να προωθήσετε.

Δώστε τους προτεραιότητα στον χώρο. Αντίθετα, μειώστε στο ελάχιστο το stock στα προϊόντα που δεν ανακυκλώνονται τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο και, αν είναι δυνατόν, επιστρέψτε τα ή αντικαταστήστε τα.

Εδώ, απαραίτητα για την αξιολόγηση είναι τα στοιχεία sell out από τη μηχανογράφηση.

6. Δημιουργήστε μέσα στον χώρο του φαρμακείου σας μία θεραπευτική ή συμβουλευτική καμπίνα.

Μέσα στο εργαστήριο ή στο πατάρι, αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε μία άνετη πολυθρόνα και ένα παραβάν για να μπορείτε να επιμεληθείτε ιδιαιτέρως τα προβλήματα των πελατών σας όπως:

Να πάρετε την πίεση, να κάνετε μία ένεση, να αλλάξετε ένα τραύμα ή ακόμη και να μιλήσετε ιδιαιτέρως για ένα πρόβλημα υγείας του πελάτη.

Με αυτό τον τρόπο, ο πελάτης αισθάνεται πραγματικά ότι τον προσέχετε ιδιαίτερα!

7. Τοποθετήστε ένα μαυροπίνακα ανακοινώσεων στον χώρο ή στη βιτρίνα, όπου με χρωματιστές κιμωλίες θα ανακοινώνετε τις προβολές και τις προσφορές του φαρμακείου σας.

Μία παράλληλη πρόταση είναι και οι φωτεινές οθόνες plasma πάνω από τον πάγκο εξυπηρέτησης.

8. Διευκολύνετε την προσέγγιση και την κυκλοφορία του πελάτη ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων, χωρίς να εμποδίζεται από πάγκους, stands ή αφίσες.

9. Δημιουργήστε πάνω από ένα χώρο εξυπηρέτησης στον πάγκο (αν τα άτομα που εξυπηρετούν είναι περισσότερα του ενός).

10. Βελτιώστε την επικοινωνία του χώρου, με στόχο να κάνετε τον πελάτη να παραμείνει περισσότερο στο κατάστημα.

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων