fbpx

Στρες και Ύπνος: Μια Αγορά σε Αφύπνιση

Με τις ανάγκες να είναι αυξημένες πλέον, η αγορά των προϊόντων για την αντιμετώπιση του στρες και της αυπνίας, ανθεί.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων απευθύνεται στα φαρμακεία, αναζητώντας τη λύση μέσω της αγοράς του κατάλληλου συμπληρώματος διατροφής, ύστερα από τη συμβουλή του φαρμακοποιού.

Το στρες και ο κακός ύπνος είναι στενά συνδεδεμένα

Η έλευση του κορωνοϊού και τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιδείνωσαν σημαντικά τα προβλήματα του άγχους και της αυπνίας, φέρνοντας στο προσκήνιο μια νέα διαταραχή, που ονομάζεται «κορωνο-ϋπνία», η οποία εκδηλώνεται με προβλήματα ύπνου, χρόνια αϋπνία ή αντίθετα, με υπερυπνία.

Σαν αποτέλεσμα, η κατηγορία του άγχους/ύπνου έχει γίνει το πιο περιζήτητο τμήμα του φαρμακείου, σήμερα.

Η εξαιρετικά προηγμένη τμηματοποίηση της κατηγορίας, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλα τα συμπτώματα, την καθιστά ολοένα και πιο εξειδικευμένη, δίνοντας την ευκαιρία για παροχή εξατομικευμένων συμβουλών από τους φαρμακοποιούς.

Πρόκειται για μια κατηγορία προϊόντων η οποία αναμένεται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής.

Αν και συνολικά, η αγορά χωρίζεται σε προϊόντα που είναι αφιερωμένα στη ρύθμιση του στρες και εκείνων που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ύπνου, ορισμένα προϊόντα  αναλαμβάνουν την πρόκληση να ανταποκριθούν και στις δύο ενδείξεις και να ανέλθουν στην κατάταξη των Top πωλήσεων στον κλάδο.

Συνολικά, η αγορά έχει στραφεί αποφασιστικά σε όλο και πιο στοχευμένες και φυσικές λύσεις, για να ανταποκριθεί στην αποτελεσματικότητα, που αποτελεί την πρώτη προσδοκία των ασθενών.

Στρες και Ύπνος: Μια Αγορά σε Αφύπνιση.

Αντιμετωπίζοντας το άγχος με προσαρμογόνα φυτά

Ένα συστατικό το οποίο έχει βγει δυναμικά στο προσκήνιο, συμβάλλοντας στην ευρύτερη διαχείριση του στρες, είναι το μαγνήσιο.

Τα "κλασικά" προϊόντα βασίζουν τη δράση τους σε πολύπλοκες συνθέσεις που συνδυάζουν το μαγνήσιο με άλλα συστατικά.

Η τάση αυτή περιλαμβάνει στην πραγματικότητα, τον συνδυασμό με προσαρμογόνα φυτά (ροδιόλα, σαφράν, ελευθερόκοκκος...), ώστε να βοηθήσουν τον οργανισμό να διαχειριστεί καλύτερα μια στρεσογόνο κατάσταση, να ξεπεράσει την υπερβολική εργασία ή ακόμα και να διώξει τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης που συνδέονται με ισχυρό άγχος.

Ορισμένα προϊόντα μάλιστα, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε αυτό το διπλό επιχείρημα (μείωση της κόπωσης και αντοχή στο στρες). Άλλα ωστόσο, χρησιμοποιούν αποκλειστικά προσαρμογόνα βότανα στις φόρμουλές τους.

Ο ύπνος, τόσο επιθυμητός όσο και απαραίτητος!

Τα προϊόντα που διατίθενται για την αντιμετώπιση της αυπνίας, αποτελούν το πιο δυναμικό τμήμα της αγοράς των συμπληρωμάτων διατροφής, προσελκύοντας αμέτρητους ανθρώπους.

Το φάσμα των διαταραχών που καλύπτουν, είναι ευρύ: από τη δυσκολία έλευσης ύπνου, έως τις νυχτερινές αφυπνίσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αϋπνίας.

Αυτή η κατηγορία προϊόντων προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στον συνδυασμό φυσικών συστατικών στις φόρμουλές τους, κάτι που επιθυμούν και οι ασθενείς, καθώς δεν θέλουν να καταφύγουν σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με εθιστικά αποτελέσματα ή υπνηλία κατά το ξύπνημα.

Επίσης και τα αντιισταμινικά φάρμακα αποτελούν μια λύση στη θεραπεία της περιστασιακής αϋπνίας σε ενήλικες, ωστόσο και αυτά διατίθενται με ιατρική συνταγή.

Στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής για την αντιμετώπιση της αυπνίας, τα προϊόντα που διατίθενται έχουν ως βάση τη μελατονίνη, τη φυτοθεραπεία, ή περιέχουν συνδυασμό των συστατικών αυτών.

Ορισμένες μάρκες προωθούν σαφώς τη μελατονίνη, ενώ άλλες μονοπωλούν τις φυτικές λύσεις, ώστε να ανταποκριθούν στην τάση που υπάρχει για φυσικότητα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως η χορήγηση μελατονίνης αντενδείκνυται σε ορισμένους ασθενείς.

Οι τάσεις: Vegan και τσίχλες

Αν και η μελατονίνη αποτελεί πλέον το βασικό συστατικό των προϊόντων της αγοράς αυτής (η υψηλή δόση της συνδέεται στο μυαλό των καταναλωτών με την αποτελεσματικότητα), η τάση για φυτική μελατονίνη έρχεται να ανανεώσει τη σύνθεση, καθώς μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούταν μόνο η συνθετική.

Μια άλλη τάση, ακόμη πιο μαζική, είναι οι τσίχλες ή τα ζελεδάκια με παιχνιδιάρικη όψη και φρουτώδεις γεύσεις, με στόχο να κάνουν τα συμπληρώματα διατροφής πιο ευχάριστα στη λήψη.

Επιπλέον, αυτές οι μορφές που μπορεί να μασηθούν, έχουν το πλεονέκτημα να είναι άμεσα βιοδιαθέσιμες. Γιατί ας μην ξεχνάμε, το ό,τι η κατάποση ενός δισκίου, στο μυαλό των καταναλωτών, σχετίζεται με τη λήψη ενός φαρμάκου, κάτι που πολλά άτομα με διαταραχές ύπνου δεν είναι έτοιμα να κάνουν.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων