fbpx

Προϊόντα Συμβουλής για τη Δυσκοιλιότητα

Η αγορά των προϊόντων OTC για τη δυσκοιλιότητα συμπεριφέρεται αρκετά καλά, αλλά θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερα νούμερα, υπό την προϋπόθεση ότι οι φαρμακοποιοί τολμούσαν να μιλήσουν πιο συχνά με τον πελάτη στον πάγκο, επειδή η δυσκοιλιότητα συχνά αντιμετωπίζεται σαν ένα θέμα ταμπού.

Ένα στα 5 άτομα υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Η αγορά στόχος αυτής της κατηγορίας είναι κυρίως οι γυναίκες.

Προϊόντα Συμβουλής για τη Δυσκοιλιότητα.

Μία στις τρεις έχει αυτό το πρόβλημα, από την ηλικία των είκοσι πέντε ετών, με μια μικρή αύξηση μετά από τα εξήντα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ατόμων με δυσκοιλιότητα δεν χρησιμοποιούν κάποιο ειδικό προϊόν.

Δυσκοιλιότητα

Χρόνια ή περιστασιακή, η δυσκοιλιότητα, οδηγεί σε καθυστέρηση ή δυσκολία αφόδευσης λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα.

Σε ορισμένα άτομα, η συμφόρηση μπορεί να εξαφανιστεί σε λίγες ημέρες, εάν κάποιος υιοθετήσει μερικά απλά μέτρα, όπως μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η κατανάλωση αρκετού νερού, η τακτική σωματική άσκηση ή η συνήθεια να πηγαίνει στην τουαλέτα.

Πολλές συμπτωματικές θεραπείες με καθαρτικά, προορίζονται να βοηθήσουν την εκκένωση των κοπράνων.

Καθαρτικά: οι τρόποι δράσης τους είναι πολύ διαφορετικοί

- Τα οσμωτικά καθαρτικά αυξάνουν τον όγκο των εντερικών υγρών και μαλακώνουν τα κόπρανα (πολυαιθυλενογλυκόλη ή μακρογόλη, ή ακόμη και σάκχαρα και πολυόλες όπως σορβιτόλη, λακτουλόζη, λακτιτόλη, μαννιτόλη κ.λπ.).

- Τα διεγερτικά καθαρτικά, δρουν στην εντερική κινητικότητα και στην έκκριση νερού.

Τα ενεργά συστατικά τους είναι: καστορέλαιο, άλατα μαγνησίου, διοκτυλοσουλφοηλεκτρικό άλας, δισακοδύλη, πικοσουλφικό νατρίο, καθαρτικά ανθρακινόνης (σέννα, φράγκουλα...).

- Τα μαλακτικά καθαρτικά, λιπαίνουν το περιεχόμενο του εντέρου και μαλακώνουν τα κόπρανα. Πρόκειται για παραφίνη ή γλυκερίνη, σε μορφή στοματικής γέλης ή πόσιμου διαλύματος και υπόθετων.

- Οι προσροφητικές ίνες, υδρόφιλες ουσίες που δεν μπορούν να αφομοιωθούν (πίτουρο σίτου, καραγενάνες, κόμμεα γκουάρ, ψύλλιο, πλάνταγο κ.λπ.).

Απορροφούν νερό και διογκώνουν τα κόπρανα, διευκολύνοντας έτσι την πορεία τους στο έντερο.

- Τα προβιοτικά, μια κατηγορία που δεν ανήκουν στα καθαρτικά, συνδέονται όμως με το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, και δείχνουν έναν δυναμισμό και μια αναπτυξιακή πορεία στην αγορά.

Τα καθαρτικά ήπιας δράσης με φυσικές συνθέσεις, κερδίζουν σταδιακά μερίδιο.

Τάση προς το φυσικό

Τα καθαρτικά ήπιας δράσης με φυσικές συνθέσεις, κερδίζουν σταδιακά μερίδιο.

Αυτό αντικατοπτρίζει τον προσανατολισμό των ασθενών σε προϊόντα με πιο φυσική σύνθεση, αλλά και μια αυξανόμενη έρευνα για λύσεις πρόληψης και αποκατάστασης μετά από επεισόδια δυσκοιλιότητας.

Τα φυτά καταλαμβάνουν σημαντικό ρόλο στο θεραπευτικό οπλοστάσιο που είναι αφιερωμένο στη δυσκοιλιότητα, κυρίως στη χρόνια μορφή της:

Το πλάνταγο, πλούσιο σε μουσιλάγες, ενεργεί απαλά με σεβασμό στην εντερική χλωρίδα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χρόνια.

Οι σπόροι λιναριού, από την πλευρά τους, έχουν το διπλό πλεονέκτημα της λίπανσης των κοπράνων, δημιουργώντας παράλληλα ένα φαινόμενο όγκου που διευκολύνει τις περισταλτικές κινήσεις.

Η ταμαρίνη, το δαμάσκηνο και η ακακία, με τη μορφή συμπλόκων, βοηθούν επίσης στη βελτίωση ή τη διατήρηση της καλής εντερικής διέλευσης.

Βρίσκονται συγκεκριμένα σε συμπληρώματα διατροφής ή με τη μορφή μαρμελάδας με βάση δαμάσκηνα, σορβιτόλη και ταμαρίνη, μία σύνθεση που ρυθμίζει της εντερική διέλευση με φυσικό τρόπο.

Επικοινωνία σε όλα τα μέτωπα

Πολλές μορφές, πολλές μάρκες..., ο ασθενής συχνά δεν ξέρει τι να διαλέξει και τι είναι κατάλληλο γι’ αυτόν.

Οι φαρμακοποιοί πρέπει να μιλήσουν για το πρόβλημα και να δώσουν συμβουλές, επειδή κάθε θεραπεία έχει τα πλεονεκτήματά της και είναι λίγο ή πολύ κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή.

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους, ή θέλουν ένα περισσότερο ή λιγότερο γρήγορο αποτέλεσμα.

Ρωτώντας τον ασθενή και ενημερώνοντάς τον για τα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος, ο φαρμακοποιός θα αναδείξει τον ρόλο του.

Ο φαρμακοποιός πρέπει να μιλήσει για τη δυσκοιλιότητα και την αντιμετώπισή της, προτού ο ασθενής του μιλήσει.

Ας σημειωθεί ότι το 50% των ανθρώπων δεν θεραπεύονται και υποφέρουν στη σιωπή.

Ο φαρμακοποιός επομένως έχει σημαντικό ρόλο να παίξει και πρέπει να ανοίξει τον διάλογο με διακριτικότητα και απλότητα, κυρίως όταν εκτελεί μια συνταγή που περιέχει φάρμακα με γνωστές παρενέργειες δυσκοιλιότητας.

Επίσης, ειδικά σε ηλικιωμένους, να φροντίσει να αποδραματοποιήσει το πρόβλημα, τονίζοντας ότι υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή.

Τέλος, η οπτική επικοινωνία, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, συμπεριλαμβανομένης της βιτρίνας.

Η έκθεση των προϊόντων κατά της δυσκοιλιότητας πίσω από τον πάγκο ή στο ράφι με τα προϊόντα αυτοφροντίδας, με την κατάλληλη σήμανση, έχει επίσης μεγάλη σημασία.

Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να βρουν αμέσως το προϊόν που αναζητούν.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.