fbpx

Ορθοπεδικά

Η φροντίδα του ηλικιωμένου και του ασθενή στο σπίτι, τα ανατομικά υποδήματα, η ποδολογία και τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης, αποτελούν κατηγορίες που ήδη έχουν αναπτυχθεί σε ορισμένα φαρμακεία.

Το να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση και μερικά άλλα φαρμακεία, επενδύοντας σε μια εποικοδομητική στρατηγική, μπορεί να δημιουργήσει μια εξειδίκευση και να αυξήσει το τζίρο του φαρμακείου.

Η εξειδίκευση αυτή μπορεί να γίνει σε φαρμακεία κοντά σε νοσοκομεία με τμήματα πρώτων βοηθειών, κοντά σε γήπεδα και αθλητικά κέντρα, αλλά και σε περιοχές με πολλούς ηλικιωμένους ή σε επαρχιακά φαρμακεία χωρίς άλλα τέτοιου είδους εξειδικευμένα καταστήματα.

Χώροι έκθεσης εκτός από την απαραίτητη βιτρίνα που αποτελεί σημείο αναφοράς για αυτή την εξειδίκευση, μπορεί να είναι και ένας άνετα διαμορφωμένος χώρος στο πατάρι ή στο υπόγειο.

Τα Ανατομικά Υποδήματα και η Ποδολογία

Οι καταναλωτές και κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι με προβλήματα στα πόδια, αναζητούν στο κανάλι του φαρμακείου να βρουν «ανατομικά» υποδήματα που θα τους προσφέρουν άνεση και ανακούφιση σε βαθμό και ποιότητα που δεν την προσφέρουν τα υποδήματα της υπόλοιπης αγοράς.

orthopedics

Άλλοι δε πελάτες, προσδοκούν παράλληλα με την άνεση και μια πρόταση που να είναι και trendy!

Για να ανταποκριθεί ο φαρμακοποιός σε αυτές τις απαιτήσεις των καταναλωτών, θα πρέπει να δει την επένδυση σε αυτή τη κατηγορία μακροπρόθεσμα και να είναι διαθέσιμος να αφιερώσει πραγματικά χρόνο και χώρο.

Ιδιαίτερα η διαδικασία επιλογής των υποδημάτων είναι κάτι που απαιτεί τεχνογνωσία, διορατικότητα και σωστή αξιολόγηση ρίσκου.

Επίσης θα πρέπει να επιλέξει τους προμηθευτές-συνεργάτες του, να φροντίσει το merchandising και να υπολογίσει σωστά το κέρδος του.

Τα ανατομικά υποδήματα, ενώ για μερικά φαρμακεία έχουν γίνει αξιόλογη πηγή εσόδων και μια σημαντική προστιθέμενη αξία της διαφοροποιημένης εικόνας τους, για άλλα ήταν μια αποτυχημένη επένδυση.

Αλλά και η εξυπηρέτηση πελατών με ειδικούς νάρθηκες και πάτους, κατάλληλους για άτομα με ειδικά προβλήματα στα πόδια και στο περπάτημα που αποζημιώνονται από τα ταμεία είναι μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.

Η ποδολογία απαιτεί φυσικά ειδικό εξοπλισμό όπως π.χ ένας ποδογράφος και ένα τέτοιο ατελιέ απαιτεί επένδυση αλλά και η απόδοσή του είναι εξίσου σημαντική.

Τα Καλσόν Διαβαθμισμένης Συμπίεσης

Η κατηγορία αυτή έχει προοπτικές και μπορεί να αναπτυχθεί σε συνδυασμό με τα φλεβοτονωτικά OTC προϊόντα.

Πρέπει να γίνει επιλογή από αξιόπιστους προμηθευτές που διαθέτουν καλσόν διαβάθμισης υψηλής ποιότητας και που μπορούν να παρέχουν κάλτσες ή καλσόν προσαρμοσμένα σε κάθε ασθενή ανάλογα με το βαθμό και το είδος του προβλήματος.

Το προβάρισμα του καλσόν είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει στον πελάτη τη σωστή επιλογή και φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές που ο πελάτης φεύγει από το φαρμακείο με το καλσόν στα πόδια.

Η παράλληλη ενημέρωση του πελάτη σε θέματα και προβλήματα λεμφολογίας, αυξάνει την επιστημονική εικόνα του φαρμακείου.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων