fbpx

Δυσφορία και Παράλυση Λόγω της Πανδημίας COVID-19: Πώς να το Ξεπεράσετε;

Κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής πανδημίας του κορωνοϊού, οι επαγγελματίες υγείας προσπαθούν να φροντίζουν τους ασθενείς τους, την οικογένειά τους και τον εαυτό τους...

Και μέσα από όλα αυτά, οι διαθέσεις τους έχουν εξασθενίσει.

Δυσφορία και Παράλυση Λόγω της Πανδημίας COVID-19: Πώς να το Ξεπεράσετε;

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, νιώθουν λυπημένοι, φοβισμένοι, ευγνώμονες μερικές φορές για απλά πράγματα στη ζωή τους και ξανά λυπημένοι ιδιαίτερα ψυχολογικά, προσπαθώντας να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τι πραγματικά συμβαίνει.

Σίγουρα, κάποιες νέες παθολογίες έχουν βγει από αυτήν την κρίση με κάποιες νέες προϋποθέσεις και νέους όρους.

Η πανδημική δυσφορία είναι το αίσθημα της χαμηλής ή της κακής διάθεσης και της επιρροής που έχει στον τύπο των εκφράσεων του προσώπου, στον τόνο και στην ομιλία.

Αυτό μάλλον είναι ευρέως διαδεδομένο κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας κρίσης και είναι πιθανό κάτι νέο για πολλούς ανθρώπους που ήταν σταθεροί και ικανοποιημένοι μέχρι τώρα από τη ζωή τους.

Η δυσθυμία είναι μια πάθηση και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι υπάρχει ένα χρόνια χαμηλό επίπεδο υποκείμενης κατάθλιψης.

Σίγουρα το έχουμε πολλοί αισθανθεί κατά καιρούς και οι επαγγελματίες υγείας το αντιμετωπίζουν συχνά στους ασθενείς τους λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην ιατρική, σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η «κλινική» κατάθλιψη είναι διαφορετική στο ότι φαίνεται να συμβαίνει σε επεισόδια με συμπτώματα διάρκειας 6 έως 12 μηνών που μπορούν να βελτιωθούν με τη θεραπεία.

Η δυσθυμία είναι περισσότερο μια χρόνια κατάσταση από την οποία οι άνθρωποι υποφέρουν.

Η πανδημική παράλυση (παράλυση, που σημαίνει, φυσικά, απώλεια λειτουργίας ή κίνησης των άκρων ) επιδρά στο συναίσθημα και εκδηλώνεται με μια αδυναμία κίνησης και δράσης σε καθημερινά καθήκοντα που πρέπει να κάνει κάποιος.

Λόγω της COVID-19, της καραντίνας, της νέας πολιτικής, των διαμαρτυριών, της επιστροφής στο εικονικό σχολείο ή στην τηλεργασία, ιδιαίτερα τώρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, μερικές φορές νοιώθει κάποιος σαν «έχω αυτά τα πράγματα να κάνω, αλλά απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε τώρα».

Αυτοί είναι οι νέοι όροι που πιστεύουμε ότι είναι περιστασιακοί, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα που συμβαίνουν τώρα, και εάν δεν βρισκόμασταν στη μέση μιας ολόκληρης κρίσης και πανδημίας, δεν θα συνέβαιναν.

Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν σε ό, τι είναι «κανονικό», αλλά εν τω μεταξύ, παραθέτουμε ορισμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να μην αφεθούμε και αισθανθούμε κολλημένοι στην παράλυση:

1. Προγραμματίστε τα πρώτα ραντεβού ή τις συναντήσεις σας ή γενικά τις πρώτες σας ενέργειες πριν πάτε στην εργασία σας.

2. Τις ημέρες που εργάζεστε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανώσει ότι χρειάζεται.

3. Ξεκουραστείτε όταν χρειάζεται. Ξαπλώστε όταν πρέπει να ξαπλώσετε. Ναι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Προγραμματίστε περισσότερες ημέρες ψυχικής υγείας και χαλάρωσης.

5. Σταματήστε. Και μετά, ξεκινήστε ξανά.

Ελπίζω ότι αυτά θα βοηθήσουν όλους μας να φτάσουμε στην άλλη πλευρά πιο ολοκληρωμένοι και πιο χαρούμενοι.

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων