fbpx

Ετοιμαστείτε να Γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP).

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού χρησιμοποιείται από τα μέλη της FIP σε ολόκληρο τον κόσμο για να τονίσει προς τις αρχές, τα άλλα επαγγέλματα, τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο ευρύ κοινό, την αξία του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την επίδρασή του στη βελτίωση της υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, όλος ο κλάδος και κάθε φαρμακείο ξεχωριστά, έχει την ευκαιρία να αναδείξει με ενέργειες τον σημαντικό ρόλο του Φαρμακοποιού για την κοινωνία και να προβάλει υπηρεσίες, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως ο εμβολιασμός, η συμμόρφωση στη φαρμακευτική θεραπεία, η πρόληψη, η βοήθεια στη διακοπή καπνίσματος, η ιδιαίτερη παρακολούθηση που απαιτείται για τους χρόνιους πάσχοντες και τόσες άλλες υπηρεσίας υγείας που μπορούν οι πολίτες να επωφεληθούν στα φαρμακεία.

Πολλοί θεσμικοί φορείς, αλλά και οργανισμοί, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, δίνουν τα μηνύματά τους και οργανώνουν δράσεις γι αυτήν την ξεχωριστή ημέρα για το Φαρμακείο!

Ανάμεσά τους και ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός, ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ., που με τις συστηματικές του δράσεις, για την εξέλιξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος, με αποκορύφωμα το ετήσιο συνέδριο-θεσμό με κεντρικό θέμα "ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ", στο τέλος Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, επισημαίνει την ανάγκη για τη μετεξέλιξη του φαρμακείου των προηγουμένων δεκαετιών, από τον ρόλο της διανομής φαρμάκων και εκτέλεσης συνταγών, σε χώρο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εκτός του ετήσιου Συνεδρίου του, ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. παρέχει εκτεταμένη εκπαίδευση στους φαρμακοποιούς, αλλά και στο προσωπικό του φαρμακείου, σε επιστημονικά και επαγγελματικά θέματα.

3ο Συνέδριο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, είναι "Ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για όλους", σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμάκων (FIP).

Το θέμα αποσκοπεί στο να τονίσει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φαρμακοποιοί στην προστασία της ασφάλειας των ασθενών μέσω βελτιωμένης χρήσης φαρμάκων και μειωμένων σφαλμάτων φαρμακευτικής αγωγής με αποτέλεσμα, αφενός να μειώνονται οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, αφετέρου την εξοικονόμηση πόρων των ασφαλιστικών οργανισμών.

"Οι φαρμακοποιοί χρησιμοποιούν τις ευρείες γνώσεις και τη μοναδική εμπειρία τους για να εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι παίρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα από τα φάρμακά τους", δήλωσε ο πρόεδρος της FIP Dominique Jordan.

Με δεδομένη επίσης την είσοδο της οικονομίας στην ψηφιακή εποχή, υπάρχει ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, όλων των επιχειρήσεων, όλων των κλάδων και φυσικά και του ελληνικού φαρμακείου.

Και στο θέμα αυτό ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. δραστηριοποιείται συστηματικά για τον μετασχηματισμό του Ελληνικού φαρμακείου, παρέχοντας οργάνωση, ηλεκτρονική πλατφόρμα, και πολλά άλλα χρήσιμα εργαλεία.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Η δραστηριοποίηση αυτή είναι απαραίτητη, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται κατακόρυφα εδώ και χρόνια παγκοσμίως, οι δε διεθνείς οικονομικοί κολοσσοί όπως η Google, η Amazon… έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Η FIP ενθαρρύνει τους φαρμακοποιούς να εκμεταλλευτούν αυτήν την ημέρα για να οργανώσουν δραστηριότητες που προβάλουν τον ρόλο τους στη βελτίωση της υγείας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ετοιμαστείτε να γιορτάσετε λοιπόν
αυτήν την παγκόσμια ημέρα!

ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων