fbpx

3 Βήματα για να Σχεδιάστε τη Ζωή και τη Σταδιοδρομία σας

Καθώς από σπουδαστής γίνεστε πλέον φαρμακοποιός, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνετε αλλάζει επίσης.

Ως φοιτητής, έχετε ένα βασικό πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσετε.

Ως φαρμακοποιός κατευθύνετε τη μάθησή σας γύρω από την καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε.

Καθώς από σπουδαστής γίνεστε πλέον φαρμακοποιός, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνετε αλλάζει επίσης.

Σίγουρα, υπάρχουν ευκαιρίες για μάθηση από ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια στα συνέδρια καθώς και από εξειδικευμένα έντυπα και ψηφιακά μέσα για συλλογή των πληροφοριών που χρειάζεστε.

Πρέπει να βάλετε σαν στόχο να γίνει η μάθηση μια προτεραιότητα για εσας!

Το συναρπαστικό μέρος, είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει ένα δικό σας επαγγελματικό προφίλ για μια επιτυχημένη ζωή και καριέρα.

Οι εμπειρίες με τους ασθενείς σας, διαμορφώνουν το σχέδιο γνώσεων, καθώς και η αποτελεσματική συνεργασία με τους άλλους επαγγελματίες υγείας.

Ανακαλύπτοντας το τι σας κάνει ευτυχείς και ικανοποιημένους το προσθέτετε στο αναλυτικό σας πρόγραμμα μάθησης.

Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα σπουδών τους και έχοντας την πειθαρχία να κατευθύνουν επιμελώς την προσπάθεια, οι φαρμακοποιοί μπορούν να κινηθούν αποφασιστικά στη ζωή και τη σταδιοδρομία τους.

Εδώ είναι τρεις τομείς εστίασης για να δημιουργήσετε το πρόγραμμα σπουδών σας:

- Μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Έχετε μάθει τις επιστημονικές σας πληροφορίες.

Εργάζεστε στην ενσωμάτωση των γνώσεών σας στην εμπειρία του ασθενούς.

Τι πρέπει να μάθετε για τον εαυτό σας;

Ξέρετε τι σας κάνει ευτυχισμένο;

Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί επικεντρώνονται στους ασθενείς τους, στο προσωπικό τους, στην εξέλιξη του φαρμακείου τους και στις οικογένειές τους.

Το να αφιερώστε παράλληλα χρόνο για να εστιάσετε στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας, σας βοηθά να απαλλαγείτε από το άγχος και να απολαμβάνετε ευχαρίστηση στη ζωή σας.

Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα σπουδών τους και έχοντας την πειθαρχία να κατευθύνουν επιμελώς την προσπάθεια, οι φαρμακοποιοί μπορούν να κινηθούν αποφασιστικά στη ζωή και τη σταδιοδρομία τους.

- Παρατηρήστε ποιες πτυχές της φαρμακευτικής σας κινητοποιούν και διεγείρουν την ψυχή σας.

Αυτές είναι οι εμπειρίες που σας αρέσει να συμμετέχετε.

Είναι αυτό που σας κάνει να λειτουργείτε στη ζώνη των προσδοκιών σας.

Ίσως είναι η κλινική φαρμακευτική.

Ίσως είναι η έρευνα.

Ίσως το ενδιαφέρον σας για βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών σας στο φαρμακείο σας ή η πληροφορική ή η βελτίωση της εμπειρίας του ασθενών σας…

Αυτή η νέα εποχή του επαγγέλματος προσφέρει πολλές νέες οδούς για να εξερευνήσετε και να κατευθύνετε τη διαδρομή σας.

- Παρατηρήστε ποιες είναι οι εμπειρίες για τις οποίες παλεύετε, αυτο-αμφισβητείστε και διαμαρτύρεστε.

Πριν εγκαταλείψετε πλήρως αυτές τις εμπειρίες, αναλύστε τους λόγους για τους οποίους σας προκαλούν αυτές τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα.

Ποιες αξίες αμφισβητούνται;

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να μάθετε επαγγελματικά ή προσωπικά που θα μεταφέρουν την επίπονη αυτή εμπειρία σε μια θετική σκοπιά;

Η δημιουργία ενός βασικού προγράμματος εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προσδοκίες σας, προσθέτει κατεύθυνση στη ζωή και τη σταδιοδρομία σας και σας βοηθά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και ανάδειξης των ευκαιριών στην καριέρα σας.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.PharmaManage.gr

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων