fbpx

Οι Εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas Πραγματοποίησαν Εθελοντικό Καθαρισμό

Εργαζόμενοι του Τομέα Προϊόντων Ευρείας κατανάλωσης της LOréal Hellas σε συνεργασία με την All For Blue πραγματοποίησαν εθελοντικά παράκτιο καθαρισμό παραλίας στον Πόρτο Ράφτη.

Εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas Πραγματοποίησαν Εθελοντικό Καθαρισμό Παραλίας.

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα 34 εργαζομένων-εθελοντών του Τομέα Προϊόντων Ευρείας κατανάλωσης της L’Oréal Hellas σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ) ALL FOR BLUE, πραγματοποίησαν παράκτιο καθαρισμό στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, με στόχο να την απαλλάξουν από απόβλητα και απορρίμματα.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής και Εταιρικής Ευθύνης της Garnier, η οποία στοχεύει σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Η ομάδα της ALL FOR BLUE μοίρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους γάντια και σάκους πολλαπλών χρήσεων, ώστε να ξεκινήσει ο καθαρισμός και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων.

Με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εθελοντών, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 60 κιλά απορρίμματα. Πιο συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν 61,4 κιλά απορριμμάτων ανάμεσα στα οποία ένα λάστιχο από μηχανάκι, μία σανίδα του surf και πάνω από 2.000 γόπες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μια πρωτοβουλία της Garnier που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Green Beauty» στρατηγική της, με στόχο τη θεαματική μείωση του Παγκόσμιου Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου της μάρκας μέσα από τους ακόλουθους τομείς:

Aνακυκλώσιμα & Aνακυκλωμένα Υλικά, Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον, Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές, Δράσεις κατά της ρύπανσης από πλαστικά.

Οι κύριοι στόχοι της Garnier για το 2025:

- 0% νέο πλαστικό, για εξοικονόμηση 37.000 τόνων νέου πλαστικού ετησίως.

- βιομηχανικές εγκαταστάσεις με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, με 38.596 τόνους εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα να έχουν ήδη εξοικονομηθεί μέσω της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

- 100% ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή κομποστοποιήσιμες πλαστικές συσκευασίες μέχρι το 2025.

Επιπλέον Πληροφορίες για τη Garnier

- Όλα τα προϊόντα Garnier, σε όλον τον κόσμο, φέρουν πλέον την επίσημη πιστοποίηση Leaping Bunny της Cruelty Free International, μιας οργάνωσης με ηγετική θέση και δράση-πρότυπο στη μάχη για την εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα.

- Αυτό διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα Garnier με απόλυτη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι αυτά πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος Leaping Bunny.

- #1 φυσική μάρκα στον κόσμο (Πηγή: Euromonitor 2020).

Λίγα λόγια για την ALL FOR BLUE

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Αν και συστήθηκε νομικά το 2017, τα μέλη της ομάδας All For Blue, δίνουν το παρόν πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας και προσφέροντας ενεργά σε αυτές.

Η All For Blue παρέχει εκπαιδευτικό και βιωματικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους, καλλιεργώντας μία οικολογική συνείδηση και συμβάλλοντας στο “χτίσιμο” μίας νέας γενιάς με περιβαλλοντική συνείδηση και συμπεριφορά.

Η προσέγγιση της All For Blue συνάδει με τους βασικούς στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που απαιτεί εκπαίδευση τόσο γύρω από το περιβάλλον, όσο και εκπαίδευση από και μέσα στο περιβάλλον.

Τόσο μέσα από θεωρητική προσέγγιση αλλά και από βιωματικές δράσεις επιδιώκει την απόκτηση γνώσεων, τη διαμόρφωση στάσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενεργό συμμετοχή των ατόμων ή ομάδων στη κατεύθυνση επίλυσης των ποικίλων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

#garniergr

#GreenBeauty

#GoGreenWithGarnier

garnier.gr

allforblue.org

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων