fbpx

Νέα Παγκόσμια Στρατηγική για την Υγεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε χθες δημόσια διαβούλευση και δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής στοιχείων, σχετικά με τη νέα παγκόσμια στρατηγική της ΕΕ για την υγεία, που θα διαρκέσει 12 εβδομάδες.

Η συγκέντρωση στοιχείων και απόψεων από τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη είναι ουσιαστικής σημασίας για την προετοιμασία μιας καλά τεκμηριωμένης στρατηγικής εξωτερικής δράσης της ΕΕ στον τομέα της υγείας, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που έχουν προκύψει μετά την ανακοίνωση του 2010 για τον ρόλο της ΕΕ στην παγκόσμια υγεία.

Νέα Παγκόσμια Στρατηγική για την Υγεία από την ΕΕ.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι «η πανδημία του κορονοϊού κατέδειξε τα κενά της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγειονομικής ασφάλειας.

Εκτός από την ενίσχυση της ετοιμότητας και της αντίδρασης απέναντι σε πανδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο, η παγκόσμια στρατηγική της ΕΕ για την υγεία θα ενισχύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και θα οδηγήσει στην παροχή καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση μεταξύ της υγείας των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών και του περιβάλλοντός μας.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, καλώ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να μας βοηθήσουν να χαράξουμε μια στρατηγική που να ανταποκρίνεται στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από κοινού».

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν προσέθεσε ότι «στο πλαίσιο της στρατηγικής "Global Gateway", θέλουμε να ηγηθούμε της παγκόσμιας δράσης που βασίζεται στις οικουμενικές αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Η νέα παγκόσμια στρατηγική μας για την υγεία θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και στο να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, μέσω ενισχυμένων εταιρικών σχέσεων.

Οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας, οι ερευνητές, ο ιδιωτικός τομέας, η κοινωνία των πολιτών και η νεολαία έχουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και την εφαρμογή της εν λόγω στρατηγικής, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου μας. Βασιζόμαστε στη δική σας συνεισφορά".

Η δημόσια διαβούλευση και η πρόσκληση υποβολής στοιχείων θα συμπληρωθούν με στοχευμένες διαβουλεύσεις με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, ιδίως εκπροσώπους των εθνικών δημόσιων αρχών στην ΕΕ και στις χώρες εταίρους, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, τη βιομηχανία, επαγγελματικές ενώσεις στον τομέα της υγείας, ενώσεις ασθενών και διακυβερνητικές οργανώσεις, καθώς επίσης θα συμπληρωθούν και με στοιχεία από άλλες αξιόπιστες πηγές.

Η διαδικασία διαβούλευσης ξεκίνησε στο Φόρουμ για την Παγκόσμια Πολιτική Υγείας, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Επιτροπή και την κοινωνία των πολιτών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων