fbpx

4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών «Προοπτική & Μετεξέλιξη του Σύγχρονου Φαρμακείου»

Transforming & Reforming τα σύγχρονα φαρμακεία

Πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επηρεάζουν το φαρμακείο του μέλλοντος

Το φαρμακείο αποτελεί διαχρονικά το φορέα στον οποίο κατά πλειοψηφία απευθύνεται πρώτα ο ασθενής για να εκφράσει και να ζητήσει συμβουλές για θέματα υγείας που τον απασχολούν.

Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του συνόλου της κοινότητας είτε άμεσα, ανακουφίζοντας το πρόβλημα του κάθε ασθενή, είτε έμμεσα, κατευθύνοντάς τον στην εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στο πρόβλημά του. 

Η κοινωνία στο σύνολό της δεν σταματά να εξελίσσεται και το φαρμακείο σαν ένα σημαντικό κομμάτι αυτής πρέπει να προσαρμοστεί και να καινοτομήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Η εξέλιξη του φαρμακείου αποτελεί έναν καθημερινό γρίφο του σύγχρονου φαρμακοποιού, ενώ ο κάθε φαρμακοποιός αφουγκράζεται τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού που εξυπηρετεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί, δίνοντας την καλύτερη δυνατή λύση στις ανάγκες αυτές μέσω των υπηρεσιών που παρέχει στο χώρο του φαρμακείου.

Καθώς, όμως, ο κόσμος της υγείας βρίσκεται σε φάση έντονων ανατροπών, το φαρμακείο καλείται να αφουγκραστεί τα «θέλω» των ασθενών, οι οποίοι περιμένουν περισσότερες υπηρεσίες, όντας έτοιμοι ακόμη και να πληρώσουν γι’ αυτές.

Με τη δύναμη των περιστάσεων, το φαρμακείο θα γίνει η κύρια πόρτα εισόδου ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

4o synedrio og

Προοπτική και Μετεξέλιξη

Το 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών που διοργανώνει διαδικτυακά η ΙΜΗ, στις 26 Ιανουαρίου 2022, στοχεύει στην ανάλυση του ρόλου ενός σύγχρονου φαρμακοποιού, ο οποίος λόγω της πανδημίας έχει μεταβληθεί σε μεγάλη βαθμό.

Από την παραδοσιακή του ιδιότητα ως λειτουργός υγείας, ο σύγχρονος Φαρμακοποιός καλείται σήμερα να προσφέρει ευρείας κλίμακας υπηρεσίες τόσο ως επιστήμονας, όσο και ως επιχειρηματίας.

Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, σκοπεύει επίσης να αναλύσει το πώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αλλά και πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επηρεάζουν το φαρμακείο του μέλλοντος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει αποτίμηση του ρόλου των φαρμακοποιών κατά την πανδημία COVID-19, τόσο σε ό,τι αφορά τη συμβολή του φαρμακοποιού στην πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, όσο και σε ό,τι αφορά τη συμβολή του φαρμακοποιού στις προωθητικές καμπάνιες για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Στο μικροσκόπιο θα τεθεί και το θέμα διεύρυνσης των υπηρεσιών που προσφέρουν τα φαρμακεία όπως η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δυνατότητα ανανέωσης συνταγογράφησης φαρμάκων, καθώς και η υποστήριξη ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.  

Με την τεχνολογία να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, στο συνέδριο αναμένεται να αναλυθούν οι επιπτώσεις των ψηφιακών τεχνολογιών στη φαρμακευτική και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ θα εξεταστούν και οι προοπτικές που προκύπτουν για τα φαρμακεία από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, κυρίως σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain, η χρήση ψηφιακών καινοτομιών στην υπηρεσία του σύγχρονου φαρμακείου, καθώς και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες
για το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Ακροατήριο

Φαρμακοποιοί, Στελέχη Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και άλλων Κυβερνητικών Τμημάτων, Διευθυντικά Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες και Εταιρείες Εισαγωγής & Διανομής Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων & Υπηρεσιών, στελέχη από Ιδιωτικές Κλινικές και Νοσοκομεία, Γιατροί, Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ακαδημαϊκοί.

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά
τη συμμετοχή σας, πατώντας εδώ

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων