Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 2ου Συνεδρίου Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα:

«Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο», στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Ήταν το πρώτο Συνέδριο Φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε υβριδικά δηλ. δια ζώσης με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και διαδικτυακά.

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 2ου Συνεδρίου Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν συνολικά 1.603 άτομα:

Με φυσική παρουσία παρευρέθηκαν 178 σύνεδροι, ενώ διαδικτυακά σε live streaming το παρακολούθησαν 1.425 -  248 άτομα μέσω εγγραφής στην πλατφόρμα, 727 μέσω YouTube και 450 μέσω Facebook.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elite City Resort, υπό τη διοργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, και Λακωνίας και με την υποστήριξη του όλου Συνεδρίου από την εταιρεία Χαραμή ΑΕ και το Περιοδικό PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Την έναρξη του Συνεδρίου, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου, χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Μεσσηνίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση του Προέδρου του Ομίλου Φαρμακευτικών Εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τη συμβολή της εταιρείας του στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων.

Τέλος, η ημέρα του Σαββάτου έκλεισε με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, από την Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας του ΕΚΠΑ, κυρία Ιωάννα Χήνου, σχετικά με τη συμμετοχή και τη συμβολή του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Η Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη σε ομιλίες, που διεξήχθησαν σε δύο διαφορετικές αίθουσες, εστιασμένες σε νέες υπηρεσίες, δραστηριότητες και συμπεριφορές, που θα καθορίσουν το μέλλον του Φαρμακευτικού Κλάδου, καθώς επίσης και σε νέα προϊόντα, τρόπους αντιμετώπισης παθολογιών, από εταιρείες χορηγούς, με εισηγητές διακεκριμένους καθηγητές Φαρμακευτικών Σχολών, φαρμακοποιούς, ιατρούς και στελέχη εταιρειών.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε και μια εκτενής αναφορά του Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά, σχετικά με ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου, τις δράσεις του ΠΦΣ, αλλά και την εξέλιξη του επαγγέλματος στο μέλλον.

Ας σημειωθεί ότι θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον ΙΔΕΕΑΦ, σε αυτούς που  παρακολούθησαν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά, τουλάχιστον το 60% του συνόλου των ομιλιών του Συνεδρίου.

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.pharmamanage.gr και θα είναι προσβάσιμες On demand, απ’ όλους τους φαρμακοποιούς πανελλαδικά.

Το Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο του 2022 σε πόλη που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ

e-learning-pharmamanage.gr

Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων