fbpx

«Εμπιστοσύνη» - Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών

Η 25η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που παγκοσμίως έχει αφιερωθεί στους φαρμακοποιούς, τιμώντας τους με αυτόν τον τρόπο για την τεράστια προσφορά τους στην Υγεία και την Κοινωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμακοποιών, επέλεξε σαν θέμα της φετινής Παγκόσμια Ημέρας Φαρμακοποιών την «ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ».«Εμπιστοσύνη» - Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών.Σε πολλές έρευνες που έχουν γίνει αναφορικά με την ικανοποίηση των ασθενών κατά την εξυπηρέτησή τους από επιστήμονες του χώρου της υγείας, απεδείχθη ότι η ύπαρξη εμπιστοσύνης συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της θεραπείας και γενικότερα της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους.

Αυτή η εμπιστοσύνη έχει όμως, πλέον ξεπεράσει τα στενά όρια της καθημερινότητας στο φαρμακείο. Σε αυτό συνέβαλλαν οι προσπάθειες που κατέβαλλαν όλοι οι φαρμακοποιοί, εν μέσω αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι Έλληνες φαρμακοποιοί διεύρυναν το ρόλο και το πεδίο των υπηρεσιών τους, γεγονός το οποίο έγινε ιδιαίτερα αισθητό και στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας COVID-19 που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη και τη χώρα μας.

Έτσι, βλέπουμε αυτή την εμπιστοσύνη να βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας στο φαρμακείο. Από το κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού έναντι της COVID-19, έως τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού.

Από τη διενέργεια Rapid test έως τη δωρεάν διάθεση self test σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.

Από τη διαρκή καμπάνια κατά της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, έως τη συμβουλή στο πλαίσιο του ρόλου μας ως επιστήμονα υγείας. Και όλα αυτά, φυσικά, συνεχίζοντας να εξυπηρετούμε τους ασθενείς με πλήρη επαγγελματισμό και κοινωνική ευθύνη για τις καθημερινές τους ανάγκες σε φάρμακα, παραφαρμακευτικά είδη, βρεφικά, ορθοπεδικά κλπ.

Σαν Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος παρακολουθούμε, συστηματικά τις εξελίξεις στο φαρμακευτικό επάγγελμα σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό την εναρμόνιση της λειτουργίας των Φαρμακείων στο νέο υγειονομικό σκηνικό όπως διαγράφεται λόγω της ύπαρξης της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, αλλά και την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού με απώτερο πάντα στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

ΕΚ ΤΟΥ ΠΦΣ

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων