fbpx

Ψηφιακή Επικοινωνία και Κριτικές στο Διαδίκτυο- Προσοχή, Βαθμολογείστε!

1 στους 2 χρήστες του διαδικτύου αξιολογούν, βαθμολογούν και σχολιάζουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παροχές και προϊόντα των επιχειρήσεων.

Τα φαρμακεία έχουν και αυτά αρκετούς λόγους να παρακολουθούν τις απόψεις των ασθενών-πελατών στο διαδίκτυο.

Σε αντίθεση με τους κλάδους εστίασης και φιλοξενίας, οι επαγγελματίες υγείας δεν διαθέτουν ακόμη ειδικούς και ευρείας χρήσης ιστότοπους αξιολόγησης.

Αυτή η έλλειψη της ‘’Health Tripadvisor’’ δεν εμποδίζει, ωστόσο τους χρήστες να αξιολογήσουν ακόμη τις υπηρεσίες που προσφέρει το φαρμακείο.

Ψηφιακή Επικοινωνία και Κριτικές στο Διαδίκτυο- Προσοχή, Βαθμολογείστε!

Τα Forum και ορισμένοι ιστότοποι ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και μηχανές αναζήτησης, επιτρέπουν την αξιολόγηση και βράβευση με τα γνωστά σε όλους της, αστέρια ικανοποίησης.

Οι φαρμακοποιοί έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη βαθμολογία τους, μέσα από αυτές της μηχανές αναζήτησης.

Όσο περισσότερο το σύγχρονο φαρμακείο επενδύει σε υπηρεσίες και εξυπηρέτηση πελατών, τόσο πιο απαραίτητο καθίσταται αυτό σαν εργαλείο μάρκετινγκ.

Η πρόβλεψη για τις ψηφιακές αξιολογήσεις δείχνει ότι αυτές θα αυξάνονται και θα υπάρχουν ολοένα και περισσότερα κριτήρια, της η ποιότητα της υποδοχής, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η επαγγελματική τεχνογνωσία.

Έρευνα ικανοποίησης σε πραγματικό χρόνο

Η βαθμολογία των φαρμακείων εμφανίζεται στις γενικές μηχανές αναζήτησης. Το 50% των ασθενών-πελατών, συμβουλεύεται τη βαθμολογία του εκάστοτε φαρμακείου πριν προχωρήσουν σε επίσκεψη.

Οι δυσαρεστημένοι ασθενείς-πελάτες είναι πολύ πιθανό να σχολιάσουν στο διαδίκτυο.

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συστήνουν να δίνονται απαντήσεις σε αυτούς, αφού πρώτα έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο σκοπός πίσω από την απάντηση είναι η επίλυση της δυσαρέσκειας και η εξάλειψη της σύγκρουσης.

Το πλέον καταλληλότερο άτομο για αυτήν την επίλυση είναι ο ίδιος ο φαρμακοποιός, ο οποίος μπορεί με τη σειρά του να ζητήσει την αναθεώρηση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η αναθεώρηση σε τέτοιες περιπτώσεις κυμαίνεται σε ποσοστά του 95%.

Παράλληλα με την επίλυση της διαφοράς, ο φαρμακοποιός και οι συνεργάτες του λαμβάνουν αρκετές πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση της οργάνωσης και την ποιότητα εξυπηρέτησης του φαρμακείου.

Αυτή η πλήρους κλίμακας έρευνα ικανοποίησης, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο προόδου και εξέλιξης.

Θεωρητικά, μπορεί να υπάρχουν απόψεις ασθενών-πελατών και αξιολογήσεις οι οποίες να είναι ψεύτικες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από κακόβουλους ασθενείς ή ανταγωνιστές.

Για να προστατευτείτε από τις αξιολογήσεις αυτές, κατάλληλες απαντήσεις θα πρέπει να δίνονται γρήγορα και περιεκτικά.

Συλλέξτε και διαχειριστείτε τις απόψεις

Οι ειδικοί συνιστούν τη δημιουργία ενός καναλιού αξιολόγησης για κάθε επιχείρηση. Κάθε φαρμακείο που διαθέτει ιστότοπο ή και σελίδα στο Facebook, μπορεί να δημιουργήσει έτσι το σύστημά του για τη συλλογή απόψεων και βαθμολόγησης.

Μπορεί επίσης να προτρέπει τους πελάτες του για σχολιασμό, ζητώντας αξιολογήσεις μέσω email, SMS, online, ή ακόμα και στον πάγκο εξυπηρέτησης.

Εκτιμάται ότι 5 στους 7 πελάτες είναι πρόθυμοι να κάνουν μια κριτική όταν τους ζητηθεί. Όσον αφορά τις αρνητικές κριτικές, ένα ποσοστό αρνητικών κριτικών 5% προσθέτει αξιοπιστία στη βαθμολογία της επιχείρησης.

Ωστόσο, η μέτρηση των σχολίων ρυθμίζεται αυστηρά από το νόμο. Ο κώδικας καταναλωτή ορίζει ότι για κάθε πρόσωπο του οποίου η δραστηριότητα συνίσταται, πρωτίστως ή παρεμπιπτόντως, στη συλλογή, εποπτεία ή διάδοση διαδικτυακών απόψεων, απαιτείται να παρέχει στους χρήστες δίκαιες, σαφείς και διαφανείς πληροφορίες.

Συμπερασματικά, οι αξιολογήσεις στο διαδίκτυο και η βαθμολογία των φαρμακείων βοηθούν στη διάδοση της φήμης και την προβολή τους στο ευρύτερο κοινό.

Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι η μείωση των αρνητικών βαθμολογιών και η διαχείριση τυχόν σχολίων, διακινώντας επαληθευμένο περιεχόμενο και έτσι να ανέβετε σε βαθμολογία και να κερδίσετε αστέρια!

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων