fbpx

Εξουθένωση στην Εργασία - Πώς να την Αντιμετωπίσετε;

Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας στο φαρμακείο έχουν οδηγήσει εσάς και την ομάδα σας στην εξουθένωση, το λεγόμενο «burn-out». 

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που θα πρέπει να παρατηρήσετε; Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την κατάσταση αυτή πριν να είναι πολύ αργά; 

Εξουθένωση στην Εργασία - Πώς να την Αντιμετωπίσετε;

Η εξουθένωση δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, λένε οι ειδικοί. Εμφανίζεται μετά από ένα επεισόδιο χρόνιου στρες, το οποίο πολύ σταδιακά θα οδηγήσει τον εργαζόμενο σε στάδιο επαγγελματικής εξάντλησης. 

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τα συμπτώματα αυτού του χρόνιου στρες εκ των προτέρων, γιατί από τη στιγμή που θα συμβεί, η αντιμετώπιση είναι πολύ πιο περίπλοκη, περιλαμβάνοντας ακόμη και την ανάρμοστη συμπεριφορά ή και τη διακοπή της εργασίας,.  

Τα σήματα που θα πρέπει να μας προειδοποιήσουν είναι πολλών βαθμίδων. Η εξουθένωση ή αλλιώς το Burn-out, είναι ένα σύνδρομο που οδηγεί σε συμπτώματα σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής εξάντλησης.

Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να ανησυχούμε όταν ένας υπάλληλος είναι κουρασμένος, λιγότερο αποτελεσματικός, λιγότερο δυναμικός, όταν έχει απώλεια μνήμης, δυσκολία συγκέντρωσης, διαταραχές ύπνου, όταν δεν βρίσκει πλέον νόημα στη δουλειά ή δεν έχει την κατάλληλη ανοχή με τους δύσκολους πελάτες και γενικά απέναντι στις δυσκολίες της εργασίας στην καθημερινότητα. 

Στα σωματικά, συναισθηματικά και γνωστικά συμπτώματα, προστίθεται και μια άλλη κατηγορία συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη συμπεριφορά, επισημαίνουν οι ειδικοί ψυχολόγοι.

Όταν κάποιος αρχίζει να αυξάνει την κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ, παίρνει ηρεμιστικά ή ψυχοφάρμακα ή βλέπει διαταραγμένη τη διατροφική του συμπεριφορά, είναι συχνά μία απάντηση στο χρόνιο στρες. 

Και όταν αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν  σε ένα άτομο που δεν παρουσίασε κανένα από αυτά τα συμπτώματα  νωρίτερα, είναι ότι μάλλον έχει εισέλθει σε μια φάση υπερβολικού στρες.

Μιλήστε μαζί του

Το πρώτο πράγμα που πρέπει σαν μάνατζερ να κάνετε όταν εντοπίζετε ανησυχητικά σημάδια σε έναν υπάλληλο σας, είναι να πάτε να του μιλήσετε. 

Είναι σημαντικό ο προϊστάμενος να κάνει το βήμα, να πάει στο άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες και να μην το αφήσει μόνο του, καθώς ο κίνδυνος της απομόνωσης είναι επιβαρυντικός παράγοντας.

Για να αποφύγετε να τον ταράξετε περισσότερο, είναι καλύτερα να προσεγγίσετε τα πράγματα με απλό τρόπο… Εξηγήστε του ότι έχετε παρατηρήσει ορισμένες αλλαγές σε αυτόν, ότι φαίνεται κουρασμένος, στρεσαρισμένος και ότι ανησυχείτε για αυτόν. 

Εάν εκείνος επιβεβαιώσει ότι όντως αντιμετωπίζει δυσκολίες, πρέπει να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τις πηγές της ταλαιπωρίας του, ρωτώντας του εάν το άγχος προκαλείται από υπερβολική εργασία, από ωράρια που δεν του ταιριάζουν, δυσκολίες στη σχέση με έναν συνάδελφο ή ανησυχίες και προβλήματα προσωπικής φύσης. 

Αφού εντοπιστούν οι πηγές του στρες, πρέπει να ληφθούν διορθωτικά μέτρα για τη μείωσή τους. Ο προϊστάμενος φαρμακοποιός μπορεί να δώσει στον υπάλληλό του λίγες μέρες άδεια για να του επιτρέψει να χαλαρώσει λίγο ή/και να ζητήσει από έναν συνάδελφο από την ομάδα (αν υπάρχει) να αναλάβει και να βοηθήσει με τα καθήκοντα που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση. 

Εάν δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τους δύσκολους πελάτες, μπορεί να του προσφερθεί και μία mini εκπαίδευση στη διαχείριση της επιθετικότητας των πελατών. 

Πρέπει να δοθεί επίσης προσοχή και στις μικρές λεπτομέρειες. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν κάνει πλέον το μεσημεριανό του διάλειμμα, πρέπει να τον ενθαρρύνετε να το κάνει. 

Αν το βράδυ εξακολουθεί να εκτελεί εργασίες  μετά τη λήξη του ωραρίου  του, πρέπει να του υπενθυμίστε ότι είναι ώρα να φύγει….

Οι κατάλληλες ενέργειες πρόληψης 

Φροντίστε ώστε ο φόρτος εργασίας να κατανέμεται σωστά μεταξύ των μελών της ομάδας σας και ότι οι εργαζόμενοι επωφελούνται τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο στα δύο  για να μπορούν να χαλαρώσουν. 

Φροντίστε επίσης το εργασιακό περιβάλλον, τη θερμοκρασία των χώρων, τον φωτισμό, την υγιεινή, την τάξη και άνεση του back office, γιατί οι κακές συνθήκες εργασίας μπορούν επίσης να προάγουν την επαγγελματική και ψυχολογική εξουθένωση.

Γενικά, τα συνιστώμενα μέτρα στοχεύουν στη μέθοδο οργάνωσης και στις συνθήκες εργασίας: βελτίωση της εργονομίας των σταθμών εργασίας για μείωση των επιπτώσεων των άβολων στάσεων, ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται. 

Αυτά όλα τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης τη διεξαγωγή τακτικών άτυπων συναντήσεων με όλη την ομάδα, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στο φαρμακείο και να αξιολογηθεί η αντοχή των εργαζομένων.

Επίσης, όσο το δυνατόν να φροντίσετε να διαχειριστείτε καλύτερα  προβλέψιμες αιχμές στη δραστηριότητα του φαρμακείου. Στα φαρμακεία, για παράδειγμα, οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος, η δουλειά ήταν πάντα πολλή, λόγω των εκστρατειών εμβολιασμού αλλά και των εξάρσεων των ιώσεων. 

Ο φαρμακοποιός πρέπει λοιπόν να βρει τη μέθοδο οργάνωσης που θα επιτρέψει να μην προστεθεί επιπλέον φόρτος εργασίας στους εργαζόμενους. Και όταν καταφέρνουμε να ενσωματώσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου, θα επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα, κάτι που θα γίνει αισθητό και στο επίπεδο της ατμόσφαιρας μέσα στην ομάδα.

Τα κατάλληλα μέτρα

Γενικά, η εξουθένωση εξαρτάται κατά τα δύο τρίτα από το εργασιακό περιβάλλον, ενώ το τελευταίο τρίτο, με την προσωπικότητα και ευαισθησία του ατόμου. 

Για να αποφευχθεί αυτός ο φαύλος κύκλος, ο εργαζόμενος που αντιμετωπίζει δυσκολίες θα πρέπει να «δουλεύει» με τον εαυτό του ώστε να αυξήσει την αντίστασή του στο άγχος και να μάθει να διαχειρίζεται τις αντιδράσεις του σε δύσκολες καταστάσεις. 

Αυτή η προσπάθεια μπορεί να πάρει πολλές μορφές όπως:

- Ασκήσεις χαλάρωσης μέσα στην ημέρα, εστιάζοντας την αναπνοή σας μεταξύ του χρονικού διαστήματος εξυπηρέτησης δύο πελατών. Το γεγονός αυτό, θα σας επιτρέψει να αποσυνδέσετε το μυαλό και να ανακουφίσετε το σώμα από την πολλή ένταση. 

- Υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και τακτική σωματική δραστηριότητα, βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του στρες και του καθιστικού τρόπου ζωής, καθώς και στην αποκατάσταση καλύτερου ύπνου. 

- Ανοίγοντας μια εποικοδομητική συμβουλευτική συζήτηση με έναν ασθενή στον πάγκο, πίνοντας έναν καφέ με συναδέλφους, ακούγοντας μουσική το βράδυ στο σπίτι... όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την κοινωνικότητα και πυροδοτούν θετικά συναισθήματα, θα βοηθήσουν το άτομο να βρει την ισορροπία!

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός,
Αρχισυντάκτρια PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων