fbpx

Εργαστηριακές Δοκιμές της Colgate Δείχνουν ότι η Οδοντόκρεμα και το Στοματικό Διάλυμα Εξουδετερώνουν το 99,9% του Ιού που Προκαλεί COVID-19

Διεξάγεται Πρόγραμμα Κλινικών Ερευνών για να Επιβεβαιώσει την Προοπτική των Προϊόντων Στοματικής Υγιεινής να Επιβραδύνουν
την Εξάπλωση του Ιού

Εργαστηριακές Δοκιμές της Colgate Δείχνουν ότι η Οδοντόκρεμα και το Στοματικό Διάλυμα Εξουδετερώνουν το 99,9% του Ιού που Προκαλεί COVID-19.

Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι οι οδοντόκρεμες που περιέχουν ψευδάργυρο ή κασσίτερο και τα στοματικά διαλύματα με χλωριούχο κετυλοπυριδίνιο (CPC) εξουδετερώνουν τον ιό που προκαλεί COVID-19 κατά 99,9%.

Οι μελέτες αποτελούν μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος της Colgate που περιλαμβάνει κλινικές μελέτες μεταξύ ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των προϊόντων στοματικής φροντίδας, στη μείωση του ιικού φορτίου στο στόμα, επιβραδύνοντας δυνητικά τη μετάδοση του ιού που προκαλεί COVID-19.

Στις εργαστηριακές μελέτες - τις πρώτες που περιλαμβάνουν οδοντόκρεμες - οι οδοντόκρεμες Colgate Total και Meridol εξουδετέρωσαν το 99,9% του ιού μετά από δύο λεπτά επαφής.

Τα στοματικά διαλύματα Colgate Plax και Colgate Total είχαν αντίστοιχη αποτελεσματικότητα μετά από 30 δευτερόλεπτα.

Οι μελέτες, που ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο, διεξήχθησαν σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του New Jersey (NJMS) του Πανεπιστημίου Rutgers και με Περιφερειακά Εργαστήρια Βιοασφάλειας.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ορισμένες οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί COVID-19, μειώνοντας προσωρινά το ιικό φορτίο στο στόμα.

Ο ιός εξαπλώνεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων ή μικρών σωματιδίων που παράγονται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται, τραγουδάει, μιλάει ή αναπνέει, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε στα πρώιμα στάδια των κλινικών μας ερευνών, αλλά τα προκαταρκτικά εργαστηριακά και κλινικά μας αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα», δήλωσε η Dr. Maria Ryan, Επικεφαλής του Τμήματος Κλινικών Δοκιμών της Colgate.

«Ενώ το βούρτσισμα και η χρήση στοματικού διαλύματος δεν αποτελούν θεραπεία ή τρόπο για την πλήρη προστασία ενός ατόμου από τη μόλυνση, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της μετάδοσης και στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, συμπληρώνοντας το όφελος που εξασφαλίζουμε από τη χρήση μάσκας, την τήρηση απαραίτητων αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο χεριών».

Ο Δρ David Alland, Επικεφαλής του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων και Διευθυντής του Κέντρου για την αντιμετώπιση της COVID-19 και την ετοιμότητα σε περιπτώσεις Πανδημίας, που διεξήγαγε τη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Rutgers μαζί με τους συναδέλφους Drs. Pradeep Kumar και Riccardo Russo, είπε:

«Δεδομένου ότι το σάλιο μπορεί να περιέχει ποσότητες ιών, συγκρίσιμες με εκείνες που βρίσκονται στη μύτη και τον λαιμό, είναι πιθανό ότι ο ιός SARS-CoV-2 που προέρχεται από το στόμα, να συμβάλλει στη μετάδοση της νόσου, ειδικά σε ασυμπτωματικούς φορείς COVID-19, που δεν βήχουν.

Αυτό υποδηλώνει ότι η μείωση του ιικού φορτίου στο στόμα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της μετάδοσης κατά το διάστημα στο οποίο είναι ενεργά τα προϊόντα στοματικής υγιεινής».

Παράλληλα με την εργαστηριακή μελέτη, η Colgate χρηματοδότησε μια κλινική μελέτη που περιλαμβάνει περίπου 50 άτομα που νοσηλεύονταν με COVID-19.

Η μελέτη αυτή έδειξε την ικανότητα των στοματικών διαλυμάτων Colgate Total (με CPC και ψευδάργυρο), Colgate Peroxyl και Colgate Periogard να μειώνουν ουσιαστικά το ιικό φορτίο στο στόμα, προσωρινά.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να κοινοποιήσουν τα ευρήματά τους τον Δεκέμβριο. Περαιτέρω κλινικές μελέτες για την οδοντόκρεμα και το στοματικό διάλυμα, υπό τη χορηγία της Colgate, βρίσκονται σε πρωταρχικά στάδια στο Rutgers, το Ινστιτούτο Albert Einstein στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill Adams School of Dentistry, με περίπου 260 άτομα με COVID-19 να συμμετέχουν σε αυτές τις μελέτες.

«Η Colgate συνεργάζεται με πληθώρα ερευνητών σε όλο τον κόσμο για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας σχετικά με τη διερεύνηση της δυνατότητας ορισμένων προϊόντων στοματικής φροντίδας να μειώνουν το στοματικό ιικό φορτίο ως στρατηγική μείωσης κινδύνου», είπε η Δρ. Ryan.

«Πιστεύουμε ότι η στοματική φροντίδα μπορεί να παίξει ρόλο στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας, από κοινού με άλλα προληπτικά μέτρα».

Ο Δρ. Mark Wolff, Κοσμήτωρ Morton Amsterdam της Οδοντιατρικής Σχολής Penn στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania είπε:

«Με αυτήν την πανδημία, όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε για τον ιό, τόσο πιο αποτελεσματικοί μπορούμε να είμαστε στην καταπολέμησή του, επομένως ανυπομονώ να δω το εντυπωσιακό ερευνητικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει η Colgate.

Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές και με αυτές τις μελέτες μπορούμε να δείξουμε έναν επιπλέον τρόπο αντιμετώπισης της μετάδοσης της νόσου μεταξύ ατόμων που έρχονται σε κοντινή επαφή, ειδικά κατά την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας. Αυτό θα αποτελούσε σημαντική πρόοδο».

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην στοματική φροντίδα, η Colgate έχει δεσμευτεί να ηγηθεί στην επιστήμη και να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της αντιμετωπίζουν προκλήσεις για την υγεία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της στοματικής υγιεινής στη συνολική υγεία και πρόσθετες πληροφορίες για την κακοσμία του στόματος μέσα από τη μάσκα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.colgate.com

Σχετικά με την Colgate-Palmolive:

Η Εταιρεία Colgate-Palmolive είναι μια εταιρεία φροντίδας και καινοτόμου ανάπτυξης, που οραματίζεται ένα πιο υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους, τα κατοικίδιά τους και τον πλανήτη μας. Εστιάζοντας στη Στοματική Υγιεινή, την Ατομική Υγιεινή, την Οικιακή Φροντίδα και τη Διατροφή των Κατοικιδίων, και φτάνοντας σε περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη, οι ομάδες της Colgate αναπτύσσουν και πωλούν προϊόντα υγείας, υγιεινής και διατροφής κατοικιδίων, που είναι βασικά για την κοινωνία, μέσω brands όπως Colgate, Palmolive, elmex, meridol, Tom’s of Maine, hello, Sorriso, Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline και Suavitel, καθώς και Hill’s Science Diet και Hill’s Prescription Diet. Η Colgate επιδιώκει να παρέχει βιώσιμη, επικερδή ανάπτυξη και υψηλά κέρδη για τους μετόχους και να παρέχει στο προσωπικό της ένα καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον που δεν αποκλείει κανέναν. Η Colgate το επιτυγχάνει αυτό αναπτύσσοντας και πωλώντας προϊόντα παγκοσμίως, τα οποία κάνουν υγιέστερες και πιο ευχάριστες τις ζωές των ανθρώπων, ασπαζόμενη τις στρατηγικές της περί βιωσιμότητας, πολυπολιτισμικότητας, ισότητας και μη αποκλεισμού και κοινωνικής ευθύνης σε όλο το φάσμα της οργάνωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια δράση της Colgate, τις προσπάθειές της να βελτιώσει τη στοματική υγεία των παιδιών μέσω του προγράμματος Bright Smiles, Bright Futures και τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρεία χτίζει ένα μέλλον για το οποίο θα αξίζει να χαμογελάμε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.colgatepalmolive.com

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων