fbpx

Συμπληρώματα Διατροφής για Ηλικιωμένους - Για τα Μάτια, το Έντερο και το Ουροποιητικό

Για τα Μάτια

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι ηλικιωμένοι, έχουν προβλήματα στα μάτια, με την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας να είναι από τα πιο διαδεδομένα.

Η ωχρά κηλίδα αποτελεί τμήμα του αμφιβληστροειδούς και είναι υπεύθυνη για την οξύτητα της όρασης.

Με την αύξηση της ηλικίας, η ωχρά κηλίδα μπορεί να εκφυλιστεί.

Συμπληρώματα Διατροφής για Ηλικιωμένους - Για τα Μάτια, το Έντερο και το Ουροποιητικό.

Λουτεϊνη: Η λουτεΐνη ανήκει στα καροτενοειδή και λαμβάνεται μέσω της διατροφής.

Υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στην ωχρά κηλίδα του αμφιβληστροειδούς του ματιού, την οποία και προστατεύει από βλάβες που μπορεί να της προκληθούν.

Η λήψη λουτεΐνης φαίνεται από μελέτες ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ή εξέλιξης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Η ζεαξανθίνη, που συχνά χορηγείται μαζί με τη λουτεΐνη, μπορεί επίσης να συμβάλλει στην υγεία και την προστασία των ματιών.

Μύρτιλλο: Το μύρτιλλο (Bilberry) είναι ένα βότανο πλούσιο σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μικρών τριχοειδών αγγείων των ματιών και προστατεύουν από την έναρξη ή την εξέλιξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων των ματιών.

Ginkgo Biloba: Το Ginkgo Biloba φαίνεται από μελέτες ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος στα τριχοειδή αγγεία των ματιών και ασκεί προστατευτική δράση στον αμφιβληστροειδή, το οπτικό νεύρο και τον φακό τους.

Επιπλέον, μειώνει το οξειδωτικό στρες στην περιοχή των ματιών, καθυστερώντας την επιδείνωση σοβαρών παθήσεων σε αυτά, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Tips:

- Επιλέξτε τυποποιημένα εκχυλίσματα των βοτάνων, που εξασφαλίζουν σταθερή περιεκτικότητα και αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως παρτίδας.

- Προσοχή! Το Ginkgo Biloba δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα που παίρνουν ισχυρά αντιπηκτικά φάρμακα.

Οι ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, μπορεί να υποφέρουν από διαταραχές στο έντερο ή ουρολοιμώξεις.

Για το Έντερο και το Ουροποιητικό

Οι ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, μπορεί να υποφέρουν από διαταραχές στο έντερο ή ουρολοιμώξεις.

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι άντρες μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προστάτη τους, όπως καλοήθη υπερπλασία.

Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν και στις παραπάνω περιπτώσεις.

Προβιοτικά και φυτικές ίνες για τις γαστρεντερικές διαταραχές

Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας ή διάρροιας.

Η λήψη προβιοτικών μπορεί να τους βοηθήσει να επαναφέρουν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου τους και να ρυθμίσουν τη λειτουργία του.

Επιπλέον, οι φυτικές ίνες, όπως αυτές που περιέχονται στο φλοιό ψύλλιου, μπορούν να βοηθήσουν να γίνεται ευκολότερα η κένωση, χωρίς προσπάθεια, πόνο ή ερεθισμό.

Tips:

- Επιλέξτε συμπληρώματα προβιοτικών από αξιόπιστες εταιρίες που εγγυώνται τη βιωσιμότητα και σταθερότητα των συστατικών και χρησιμοποιούν κάψουλες που απελευθερώνουν τα προβιοτικά απευθείας στο έντερο.

Το Cranberry περιέχει προανθοκυανιδίνες, οι οποίες αποτρέπουν την προσκόλληση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως του βακτηρίου E.coli, στο ουροποιητικό σύστημα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων.

Cranberry για προστασία από ουρολοιμώξεις

Το Cranberry περιέχει προανθοκυανιδίνες, οι οποίες αποτρέπουν την προσκόλληση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως του βακτηρίου E.coli, στο ουροποιητικό σύστημα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων.

Η αποτελεσματικότητα του Cranberry έχει αποδειχθεί τόσο σε νέα όσο και σε ηλικιωμένα άτομα.

Tips:

- Επιλέξτε τυποποιημένο εκχύλισμα Cranberry, που εξασφαλίζει σταθερή περιεκτικότητα και αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως παρτίδας.

- Ο συνδυασμός του Cranberry με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην προστασία του ουροποιητικού.

Saw Palmetto για την υγεία του προστάτη

Ο προστάτης αδένας μπορεί να μεγαλώσει αρκετά σε μέγεθος μετά την ηλικία των 50 ετών. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικά συμπτώματα, όπως συχνουρία (ειδικά τη νύχτα), αδύναμη ούρηση, αίσθηση ατελούς κένωσης κ.ά.

Η υπερπλασία του προστάτη οφείλεται στη δράση της DHT (διϋδροτεστοστερόνη).

Το Saw Palmetto είναι ένα βότανο που εμποδίζει το σχηματισμό της DHT, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση της υγείας και του φυσιολογικού μεγέθους του προστάτη.

Tips:

- Επιλέξτε τυποποιημένο εκχύλισμα του βοτάνου, που εξασφαλίζει σταθερή περιεκτικότητα και αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως παρτίδας.

- Αν ο ηλικιωμένος παίρνει φάρμακο για τον προστάτη, απαιτείται η συμβουλή γιατρού.

Ιωάννα Αντωνιάδου, Βιολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος της Douni Health Products AE
www.PharmaManage.gr

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων