fbpx

Η Aloe Vera και οι Χρήσεις της στη Θεραπευτική

Συχνά αποκαλείται «Φυτό Θαύμα».

Οι χιλιάδες αναφορές για τις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της Aloe Vera στο πέρασμα των χρόνων δεν είναι κάτι τυχαίο.

Την χρησιμοποιούσαν, τουλάχιστον από το 3500 π.χ., για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αλλά και ως καλλυντικό για τη φροντίδα της γυναικείας ομορφιάς όλοι οι αρχαίοι μεγάλοι πολιτισμοί: στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ινδία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και την Κίνα.H Aloe Vera αποτελείται από ενεργά συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για την ευεργετική δράση της έχουν γράψει, μεταξύ άλλων, ο Αριστοτέλης, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος.

Οι Αιγύπτιοι την αποκαλούσαν «φυτό της αθανασίας».

Οι βασίλισσες της Αιγύπτου, Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, τη θεωρούσαν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής περιποίησης της ομορφιάς τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Χριστόφορος Κολόμβος τη χρησιμοποιούσαν στις πληγές των στρατιωτών τους για τις επουλωτικές της ιδιότητες.

Το όνομα Aloe (Αλόη) προέρχεται από την αραβική λέξη ‘Alloeh’ που σημαίνει ‘γυαλιστερή πικρή ουσία’, ενώ Vera στα λατινικά σημαίνει ‘αληθινή’.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, η Aloe Vera άρχισε να χρησιμοποιείτε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το ορόσημο ήταν τα μέσα της δεκαετίας του 1930, όταν τη χρησιμοποίησαν με επιτυχία στη θεραπεία των εγκαυμάτων από την έκθεση σε ακτίνες-Χ.

Υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη του γένους Aloe αλλά το είδος Aloe barbadensis Miller είναι αυτό που έχει την πιο θρυλική ιατρική φήμη.

Τι ήταν λοιπόν αυτό που έκανε όλους του πολιτισμούς να κάνουν λόγο για την Aloe Vera; Τι ήταν αυτό το "μαγικό" που κρύβει και έκανε όλους τους πολιτισμούς να την εξυμνούν;

Τι Περιέχει το Πόσιμο Τζελ Aloe Vera;

H Aloe Vera αποτελείται από ενεργά συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί περί τα 200 συστατικά της και οι έρευνες συνεχίζονται.

Μεταξύ αυτών:

• Βιταμίνες (όπως Α,C,Ε,Β1,Β2,Β3,Β6 καθώς επίσης είναι από τα λίγα φυτά που περιέχουν Β12)

• Αμινοξέα ( Περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και 7 από τα 8 απαραίτητα)

• Ένζυμα

• Μέταλλα

• Μονό & πολυσακχαρίτες

Τι μας Προσφέρει η Αλόη;

Τόνωση Ανοσοποιητικού Συστήματος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η Aloe Vera δίνει λύση με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Οι πολυσακχαρίτες που περιέχει το πόσιμο τζελ, διεγείρουν τα μακροφάγα κύτταρα -τα λευκά κύτταρα του ανοσοποιητικού- τα οποία πολεμούν τους ιούς.

Τα πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία της καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας.

Η alprogen (αλπροτζέν) και η ακεμαννάνη, οι οποίες περιέχονται, είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση της δράσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

H Aloe Vera είναι προσαρμοσιογόνο βότανο, δηλαδή έχει την ιδιότητα να ενισχύει τη φυσική ικανότητα που έχει ο οργανισμός μας να προσαρμόζεται στις εξωτερικές αλλαγές και να αντιστέκεται στις ασθένειες.

Η δύναμη της ως προσαρμοσιογόνο εξισορροπεί το σύστημα του οργανισμού και διεγείρει την άμυνά του.

Βελτίωση Πεπτικού Συστήματος

Η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι συνήθως το κλειδί και η βάση της καλής υγείας.

Η κακή πεπτική λειτουργία συνδέεται με πολλές ασθένειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το τζελ της Aloe Vera καταπραΰνει και καθαρίζει τον πεπτικό σωλήνα και βοηθάει στη βελτίωση της πέψης.

Η χρήση της Aloe Vera έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με προβλήματα όπως πεπτικές δυσλειτουργίες, υπερευαίσθητο έντερο και στομαχικές διαταραχές να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση των βλαβερών βακτηρίων του εντέρου και διατηρεί τη χλωρίδα του σε ισορροπία.

Βελτιώνοντας την πέψη και αποτοξινώνοντας τον οργανισμό μας βελτιώνουμε το βάρος μας.

Αποτοξίνωση - Έντερο

Η Aloe Vera είναι μια ζελατινοειδής τροφή.

Όπως όλες οι ζελατινοειδείς τροφές μπορεί να βοηθήσει στη διατροφή και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας, διότι καθώς περνάει από το έντερο απορροφάει τις τοξίνες και τις αφαιρεί με φυσικό τρόπο.

Αυτό είναι σημαντικό διότι ο οργανισμός μας καθαρίζεται καθημερινά και αποτελεσματικά από τις άχρηστες ουσίες και αποτοξινώνεται.

Τα σάκχαρα που περιέχονται στο τζελ της Aloe Vera, προσδένονται σε υποδοχείς του εντέρου και σχηματίζουν ένα φράγμα το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη του συνδρόμου της εντερικής διαπερατότητας, ενώ οι ανθρακινόνες αυξάνουν την περιεκτικότητα των εντέρων σε νερό, διεγείρουν την έκκριση βλέννας και την εντερική περίσταλση.

H Aloe Vera προσφέρει στον άνθρωπο μια εντυπωσιακή ποικιλία φυτικών λιπαρών οξέων απαραίτητων για την υγεία.

Χοληστερίνη - Διαβήτης

H Aloe Vera προσφέρει στον άνθρωπο μια εντυπωσιακή ποικιλία φυτικών λιπαρών οξέων απαραίτητων για την υγεία.

Στο τζελ της Aloe Vera υπάρχουν 3 είδη φυτικών στερολών τα οποία όχι μόνο μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα, αλλά επιπλέον βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων στις αλλεργίες.

Ενώ τα ένζυμα που περιέχονται στο τζελ της Aloe Vera, συμβάλλουν καθοριστικά στη διάσπαση των σακχάρων και των λιπών.

Επιστημονικές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση Aloe Vera με χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων και χοληστερόλης στο αίμα.

Επιπλέον, ορισμένα ιχνοστοιχεία, όπως το χρώμιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, καθώς και οι πολυσακχαρίτες του τζελ της Aloe Vera, έχουν σημαντική αντιδιαβητική δράση.

Ποιά είναι η Συνιστώμενη Δοσολογία;

Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία είναι 30 έως 90 ml.

Όταν την καταναλώνουμε προληπτικά 30 ml, ενώ 90 ml όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας, είναι αρκετά.

Πότε είναι η Καλύτερη Ώρα Λήψης;

Ιδανικά, πριν από το πρωινό μας και με άδειο στομάχι.

Για πόσο Διάστημα;

Για όσο διάστημα επιθυμούμε.

Η Αloe Vera είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των απαραίτητων ουσιών, που χρειάζεται ο οργανισμός μας να λαμβάνει καθημερινά.

Τι Πρέπει να Προσέχουμε;

- Η αποτελεσματικότητα των τελικών προϊόντων της Aloe Vera εξαρτάται πάντοτε από τις μεθόδους επεξεργασίας του φύλλου της.

Θα πρέπει να επιλέγουμε εταιρείες που ακολουθούν πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής, οι οποίες θα διασφαλίζουν ότι τα τελικά προϊόντα περιέχουν, αλλά κυρίως διατηρούν τα 75 θρεπτικά και τα 200 ενεργά συστατικά του τζελ της Aloe Vera που προαναφέραμε.

- Επιλέγουμε πόσιμη Aloe Vera, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, νερού και χρωστικών ουσιών.

- Ιδανικά μπορούμε να επιλέξουμε προϊόντα με ένδειξη βιολογικής καλλιέργειας, αλλά και με την ένδειξη «Χωρίς Σάκχαρα» που σημαίνει ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση και από διαβητικούς.

- Το τζελ της Aloe Vera είναι ένα φωτοευαίσθητο προϊόν.

Τα πλούσια, ενεργά και πολύτιμα συστατικά του αλλοιώνονται σταδιακά από το φως.

Το μπουκάλι δεν πρέπει να είναι διάφανο, ενώ θα πρέπει να είναι ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο με μηδενική διαπερατότητα σε φως, διατηρώντας έτσι αναλλοίωτη τη σύνθεση των προϊόντων που περιέχονται.

Επιλέγουμε εταιρίες οι οποίες διαθέτουν, τα προϊόντα Aloe Vera που παράγουν, σε φαρμακεία, που σημαίνει ότι χρήζουν της εμπιστοσύνης του φαρμακοποιού.

Χρυσάνθη Ψυχογυϊοπούλου, Γεωπόνος - Τεχνολόγος τροφίμων

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων