fbpx

Αδυνάτισμα - 5 Συχνές Περιπτώσεις και η Συμβουλή μας

Ας δούμε μερικές περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσουμε στο φαρμακείο και τον τρόπο που θα τις χειριστούμε...

Αδυνάτισμα - 5 Συχνές Περιπτώσεις και η Συμβουλή μας.

1. Μια νέα κοπέλα που θέλει να χάσει 4-5 κιλά

Θα πρέπει να τονίσουμε στη νεαρή μας πελάτισσα ότι δεν θα πρέπει να καταφύγει σε προϊόντα ή εξαντλητικές δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά στη χρήση ενός σκευάσματος για την ενεργοποίηση της λιπόλυσης σε συνδυασμό με ένα φυτικό προϊόν για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αυτά θα τη βοηθήσουν να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό της και τις καύσεις του οργανισμού της με φυσικό και ασφαλή τρόπο και παράλληλα να διώξει από το σώμα της τις βλαβερές τοξίνες.

Επίσης θα τη συμβουλεύσουμε να ακολουθήσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα τη βοηθήσει να χάσει 1-2 κιλά τον μήνα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο και με ασφαλές για την υγεία της.

Μπορούμε να έχουμε δημιουργήσει, σε συνεργασία με κάποιον διαιτολόγο, μια λίστα με τροφές οι οποίες πρέπει να απαγορεύονται, άλλες που μπορούν να καταναλώνονται με μέτρο και άλλες οι οποίες επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της διατροφής και να το δώσουμε στην πελάτισσά μας.

2. Υπέρβαρη κυρία με προβλήματα υγείας

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τονίσουμε τη σπουδαιότητα που έχει η ανάγκη απώλειας βάρους και ελέγχου του σωματικού λίπους, όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και για την υγεία της.

Θα πρέπει να πάρουμε λεπτομερές ιστορικό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα σκευάσματα που θα προτείνουμε δεν μπορεί να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στη βεβαρημένη υγεία της πελάτισσάς μας.

Μπορούμε να της προτείνουμε κάποιο προϊόν για τη μείωση του αισθήματος της πείνας σε συνδυασμό με ένα υποκατάστατο γευμάτων.

Θα πρέπει να τονίσουμε στην πελάτισσα-ασθενή να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες χρήσης που θα της δώσουμε, καθώς επίσης ότι αν θέλει να συμβουλευτεί και έναν διατροφολόγο ή ειδικό ενδοκρινολόγο για περισσότερη βοήθεια στο στόχο της.

Αναμφισβήτητα σε χρόνιους υπέρβαρους ασθενείς (διαβητικούς, υπερτασικούς, καρδιοπαθείς...) η συνεργασία με τον γιατρό χρήζει ιδιαίτερης μνείας

Θα πρέπει να τονίσουμε στη νέα μητέρα ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε για δίαιτα, μιας και οι θερμιδικές ανάγκες της είναι αυξημένες, αλλά για μια ισορροπημένη διατροφή.

3. Μητέρα μετά από εγκυμοσύνη που θηλάζει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να τονίσουμε στη νέα μητέρα ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε για δίαιτα, μιας και οι θερμιδικές ανάγκες της είναι αυξημένες, αλλά για μια ισορροπημένη διατροφή που σε συνδυασμό με τη διαδικασία του θηλασμού, ο οποίος βοηθάει από μόνος του στο κάψιμο θερμίδων και ιδιαίτερα του λίπους, θα βοηθήσει τη μητέρα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στα προ εγκυμοσύνης κιλά της.

Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο φυσικό σκεύασμα συμβατό με τον θηλασμό που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, όπως η λεκιθίνη, σε συνδυασμό με κάποια τοπική κρέμα για την κυτταρίτιδα -η οποία αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης- η οποία όμως να μην περιέχει καφεΐνη.

4. Γυναίκα χωρίς επιπλέον κιλά με έντονη κυτταρίτιδα

Ένα φαινόμενο του σύγχρονου τρόπου ζώνης είναι γυναίκες χωρίς επιπλέον κιλά να εμφανίζουν έντονο πρόβλημα κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους.

Σε αυτή την περίπτωση θα προτείνουμε τον συνδυασμό μιας κρέμας κατά της κυτταρίτιδας, με τη χρήση ενός προϊόντος για peeling του σώματος 1-2 φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα θα βοηθήσει και ένα συμπλήρωμα διατροφής για την αποσυμφόρηση των ιστών από την κατακράτηση υγρών που είναι ενοχοποιητικός παράγοντας για την κυτταρίτιδα.

Ή αν έχει τοπικό πάχος προτείνουμε ένα σκεύασμα για τη λιποδιάλυση που σε συνδυασμό με την ήπια σωματική άσκηση, θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς τη μείωση της μυϊκής μάζας.

Επίσης συμβουλεύουμε την πελάτισσα μας να πίνει πολύ νερό και να αρχίσει μια ήπιας μορφής αερόβια άσκηση, όπως το κολύμπι ή το τρέξιμο.

5. Νεαρός που αθλείται συστηματικά

Μια ανερχόμενη αλλά πολύ δυναμική ομάδα στη χρήση προϊόντων αδυνατίσματος είναι και αυτή των αντρών.

Αυτό που αναζητούν είναι η μείωση σωματικού λίπους με ταυτόχρονη όμως διατήρηση της μυϊκής τους μάζας.

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προτείνουμε κάποιο πρωτεϊνούχο συμπλήρωμα διατροφής ή υποκατάστατο γεύματος σε συνδυασμό με ένα φυτικό σκεύασμα, το οποίο όπως θα του εξηγήσουμε θα τον βοηθήσει στη διάλυση του συσσωρεμένου λίπους και την αποφυγή συσσώρευσης καινούργιου, χωρίς όμως να επηρεάσει τη μυϊκή του μάζα.

Επίσης μπορούμε να προτείνουμε και τη χρήση υποθερμικών συμπληρωμάτων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν ως snack όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων