fbpx

Αντιγήρανση και Αισθητική Δερματολογία

Η σύγχρονη εποχή απαιτεί σε κάθε χώρο, άτομα που να ακτινοβολούν υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Είναι όμως εφικτό αυτό;

Μπορούμε να ξεγελάσουμε τον χρόνο και να καθυστερήσουμε τον φυσιολογικό μηχανισμό γήρανσης;

Οι θεραπευτικές λύσεις που προτείνουν οι Δερματολόγοι, εξαρτώνται από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος, τις συνήθειες ζωής, καθώς και από άλλους παράγοντες που λαμβάνονται από το ιατρικό ιστορικό και τη δερματολογική εξέταση.

Ευτυχώς, η επιστήμη της έρευνας, της Φαρμακολογίας και της Δερματολογίας, μας προμηθεύουν συνεχώς λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά που μπορεί και ο φαρμακοποιός να συμβουλεύει στους πελάτες του.

Υπάρχει ο κανόνας των «επτά», που αποτελεί τη βάση της αντιγήρανσης στην καθημερινότητά μας.

Ύπνος
Απαιτούνται 6 με 8 ώρες καλού ύπνου, για μια φυσιολογική ανανέωση κυττάρων και αποβολή τοξινών από το οξειδωτικό stress, που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα, επιδεινώνονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια και το δέρμα τσαλακώνεται από τη συνεχή πίεση, με αποτέλεσμα να αδειάζει γρηγορότερα, να εμφανίζει λεπτή ρυτίδωση και να δημιουργούνται ασυμμετρίες ανάμεσα στο δεξιό και στο αριστερό ήμισυ του προσώπου.

Διατροφή
Από τις βασικές αρχές της αντιγήρανσης αποτελεί η διατροφή με αρκετά φρούτα και λαχανικά, καθώς και η ισορροπημένη χρήση κρεατικών, θαλασσινών και οσπρίων.

Προσπαθούμε ακόμη να αποφεύγουμε τη ζάχαρη, καθώς αυτό θα βοηθήσει γενικότερα τη σιλουέτα μας, αλλά κυρίως γιατί μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πανάδων και μακροπρόθεσμα ρυτίδων.

Νερό
Χρειάζονται τουλάχιστον 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Το νερό επιβραδύνει τη γήρανση, αφού μέσω αυτού αποβάλλονται τοξίνες και λίπη και το δέρμα ενυδατώνεται, ώστε να είναι λείο και σφριγηλό.

Αντηλιακή προστασία
Με την καθημερινή χρήση αντηλιακού ή κρέμας με αντηλιακή προστασία, καθυστερούμε τα σημεία της φωτογήρανσης στο πρόσωπό μας.

Βαθιές ρυτίδες, πανάδες, υπερκερατώσεις και εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της ασυνέπειας στη χρήση αντηλιακού.

Ενυδάτωση-Καθαρισμός
Η ενυδάτωση της επιδερμίδας πρωί-βράδυ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την περιποίηση του προσώπου, μαζί με τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ.

Ο καθαρισμός προσώπου, το πρωί και το βράδυ, αφαιρεί ρύπους, ιδρώτα και σμήγμα.

Ο καθαρισμός προσώπου, το πρωί και το βράδυ, αφαιρεί ρύπους, ιδρώτα και σμήγμα.

Αλκοόλ και κάπνισμα
Και τα δύο γερνάνε το δέρμα, αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό με πολύ γρήγορο ρυθμό, δημιουργώντας θαμπό πρόσωπο, μαύρους κύκλους, ρυτίδες καπνιστού και οξειδωτικό stress στο δέρμα.

Γυμναστική
Η γυμναστική, επίσης αποτελεί ένα από τα μυστικά της αντιγήρανσης, καθώς αυξάνει τη μυϊκή μάζα, ισορροπεί την οστική πυκνότητα, συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων ενώ χαρίζει ζωντάνια και ευεξία.

Οι θεραπευτικές λύσεις που προτείνουν οι Δερματολόγοι, εξαρτώνται από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος, τις συνήθειες ζωής, καθώς και από άλλους παράγοντες που λαμβάνονται από το ιατρικό ιστορικό και τη δερματολογική εξέταση.

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία
Είναι η τεχνική τοποθέτησης ουσιών μέσα στο δέρμα, αφήνοντας πίσω μας τον παραδοσιακό τρόπο επάλειψης ουσιών στην επιδερμίδα.

Ανάλογα με το πρόβλημα, η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι: για ενυδάτωση, λάμψη, σύσφιξη, αντιοξειδωτική, αναπλαστική ή λιποδιαλυτική.

Τα πιο γνωστά μεσοθεραπευτικά υλικά είναι το Υαλουρονικό οξύ, οι Βιταμίνες και τα Αμινοξέα.

Εφαρμόζεται ανά 15 με 30 μέρες, ανάλογα με το υλικό.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία-PRP
Είναι μέθοδος αντιγήρανσης με βάση το DNA, η οποία αξιοποιεί την επουλωτική ικανότητα του αίματος, ώστε να βιοδιεγείρει τα δερματικά κύτταρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για συμπύκνωμα αιμοπεταλίων (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια-PRP), που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως υλικό Μεσοθεραπείας, αλλά και σαν Filler για να γεμίσουμε λεπτές ρυτίδες.

Εφαρμόζεται ανά μήνα.

Θεραπεία με Πολυνουκλεοτίδια PLENHYAGE
Η νέα μορφή ενέσιμης Μεσοθεραπείας με πολυνουκλεοτίδια, είναι βασισμένη στις ιδιότητες του ίδιου μας του DNΑ.

Η Μεσοθεραπεία Plenhyage εφαρμόζεται βασισμένη σε πρωτόκολλο που απαιτεί τρεις θεραπείες το χρόνο.

Botox
Πρόκειται για πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης.

Παραδοσιακά, εφαρμόζεται σε μέτωπο, μεσόφρυο και στην άκρη του ματιού, το λεγόμενο πόδι χήνας.

Ανάλογα με το πρόβλημα, η μεσοθεραπεία μπορεί να είναι: για ενυδάτωση, λάμψη, σύσφιξη, αντιοξειδωτική, αναπλαστική ή λιποδιαλυτική.

Τελευταία εφαρμόζεται το λεγόμενο Botolift, όπου το υλικό τοποθετείται σε σημεία κλειδιά, δίνοντας ένα lifting effect συνολικά στο πρόσωπο.

Η θεραπεία με Botox είναι ασφαλής και το αποτέλεσμα διαρκεί 4 με 6 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ
Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό, υπεύθυνο για την ενυδάτωση και τον όγκο του δέρματος.

Χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων του προσώπου και την αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη.

Μπορεί κυριολεκτικά, αμέσως μετά τη χρήση του, να δώσει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, με διάρκεια από 6 έως 12 μήνες.

Αlgeness
Νέο εμφύτευμα σε μορφή gel, που θα αντικαταστήσει το Υαλουρονικό οξύ κυρίως στις περιπτώσεις όπου συνυπάρχει κάποιο Αυτοάνοσο νόσημα.

Είναι υλικό 100% φυσικό και βιοδιασπώμενο, χωρίς να προκαλεί αλλεργίες και οιδήματα.

Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών αλλά και των βαθύτερων ρυτίδων, καθώς και για να δώσει όγκο, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Νήματα PDO
Τα απλά PDO νήματα είναι τα γνωστά απορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται για τη συρραφή των χειρουργικών τραυμάτων.

Κινητοποιούν επουλωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού, προκειμένου να παραχθεί κολλαγόνο και άλλες αναπλαστικές ουσίες στην περιοχή που θα μπουν τα νήματα.

Νήματα APTOS
Η περίπτωση αυτή είναι το σύγχρονο αναίμακτο Lifting «μίας ώρας», που γίνεται στον χώρο του ιατρείου και ανταγωνίζεται το Χειρουργικό Lifting.

Πρόκειται για νήματα πλήρως απορροφήσιμα, που στη διαδρομή τους έχουν ακίδες με εναλλάξ διαφορετική κατεύθυνση, ώστε να επιτυγχάνεται μια πολύ πιο δυνατή έλξη.

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, χωρίς τους κινδύνους αποτυχίας ή παραμόρφωσης και με απίστευτα μεγάλη διάρκεια στον χρόνο.

Plexr
Το Plexr είναι ένα μηχάνημα με το οποίο γίνεται εξάχνωση του περίσσιου δέρματος στην επιφάνεια, χωρίς να επηρεάζει τις βαθύτερες στιβάδες ή τους παρακείμενους ιστούς.

Χρησιμοποιείται κυρίως για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική, όπου μέσα σε μισή ώρα, μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα και να δώσει μια πιο ξεκούραστη όψη, συνολικά στο πρόσωπο.

Ο κατάλογος των θεραπειών, των υλικών και των μηχανημάτων είναι πραγματικά ατελείωτος και μόνο ένας εξειδικευμένος δερματοχειρουργός ή πλαστικός ιατρός, μπορεί να μελετήσει τις ανάγκες κάθε προσώπου και να προτείνει εξατομικευμένα, τους κατάλληλους συνδυασμούς θεραπειών.

Δέσποινα Αρναούτογλου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
www.PharmaManage.gr

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων