fbpx

Διατηρήστε τους Υπαλλήλους σας Κινητοποιημένους εν Μέσω Πανδημίας

Αν δεν προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώσετε ή / και να διατηρήσετε την ικανοποίηση των εργαζομένων στο φαρμακείο, μερικές φορές είναι δύσκολο να ενισχύσετε το ηθικό της ομάδας σας, κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες στην επιχείρησή σας.

5 Τρόποι για να Διατηρήσετε τους Υπαλλήλους σας Κινητοποιημένους κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας

Οι φαρμακοποιοί είναι από τους πιο συμπονετικούς ανθρώπους, αλλά όλοι έχουν μια δύσκολη στιγμή.

Τα μπόνους και οι αυξήσεις μισθών είναι δύσκολες σε μια περίοδο όπως αυτή και μπορούν μόνο να ενισχύσουν τα βραχυπρόθεσμα κίνητρα.

Είναι επομένως απαραίτητο να βρείτε τρόπους για να διασφαλίσετε ότι οι συνεργάτες σας αισθάνονται ευχαριστημένοι και έχουν διάθεση να έρθουν κάθε μέρα στη δουλειά.

Παρακάτω, ακολουθούν 5 τρόποι για να το καταφέρετε:

1. Γίνετε το παράδειγμα

Εάν ο φαρμακοποιός μάνατζερ φαίνεται δυσαρεστημένος, αγχωμένος ή δεν έχει πλέον κίνητρα, είναι πιθανό η ομάδα να τον ακολουθήσει.

Αυτοί οι τύποι συναισθημάτων μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τους ανθρώπους που σας θαυμάζουν, αλλά εάν αντιθέτως αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις με χάρη και ηρεμία, η θετική σας στάση θα επηρεάσει εξίσου θετικά την ομάδα σας.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα τώρα, οπότε αν έχετε μια δύσκολη μέρα, μερικές βαθιές αναπνοές και μια στιγμή με τον εαυτό σας, μπορούν να κάνουν θαύματα για εσάς και τελικά για την ομάδα σας.

2. Να συζητάτε και να τους ακούτε τακτικά

Παρόλο που αυτή η πανδημία μοιάζει μερικές φορές ως μια «νέα φυσιολογική κατάσταση», πολλά μέλη της ομάδας ενδέχεται να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, τόσο στη δουλεία, όσο και όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε με την ομάδα σας τόσο κατ’ ιδίαν όσο και ως ομάδα (με τη μορφή μιας συνομιλίας), για να κατανοήσετε το τι περνούν και πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε.

Συχνά, το να έχουν ευέλικτο ωράριο μπορεί να ανακουφίσει πολύ το άγχος για αυτούς που είναι γονείς ή που απλώς χρειάζονται μια ημέρα ξεκούρασης.

3. Αναγνωρίστε τα επιτεύγματά τους

Μελέτες δείχνουν ότι ο έπαινος για τα επιτεύγματα έχει άμεση σχέση με τα μέρη του εγκεφάλου μας που επεξεργάζονται τα θετικά συναισθήματα, τη λήψη αποφάσεων και τις ανταμοιβές.

Συνεπώς, αναγνωρίστε τα επιτεύγματα της ομάδας σας (με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όχι μόνο με μια φράση «καλή δουλειά!»).

Έτσι, το άτομο που έχει λάβει τα εύσημα αισθάνεται καλά και έχει το κίνητρο να συνεχίσει, ενώ τα άλλα μέλη της ομάδας το βλέπουν και θέλουν να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, με αποτέλεσμα όλοι να γίνονται πιο παραγωγικοί και θετικοί.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε με την ομάδα σας τόσο κατ’ ιδίαν όσο και ως ομάδα (με τη μορφή μιας συνομιλίας), για να κατανοήσετε το τι περνούν και πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε.

4. Κάνετε διαλείμματα χαλάρωσης

Ο ρυθμός σίγουρα ανέβηκε για τα περισσότερα φαρμακεία (κυρίως τα συνοικιακά) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με περισσότερους ασθενείς - πελάτες να έρχονται στο φαρμακείο.

Χρησιμοποιήστε τη δύναμή σας ως διαχειριστής για να αντιμετωπίστε με λογική και ευελιξία αυτή την ταραγμένη περίοδο, είτε με το να ενθαρρύνετε τα μέλη της ομάδα σας να κάνουν μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, να χαλαρώσουν για δέκα λεπτά ή να ακούσουν μουσική.

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από το να μείνουν μακριά από μια αγχωτική κατάσταση για λίγο.

5. Προστατέψτε την ομάδα σας

Παρόλο που τα περιοριστικά μέτρα έχουν αυξηθεί πολύ αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι τείνουν να γίνουν πιο χαλαροί.

Εάν δεν βάζετε την ασφάλεια της ομάδας σας μπροστά από κάθε τι, θα μπορούσατε να εκθέσετε τον εαυτό σας σε αρνητικές συνέπειες.

Αντιμετωπίστε κοινές ανησυχίες για να κάνετε την ομάδα σας να νιώθει ότι τους φροντίζετε, όπως το να διατηρείται η κατάλληλη απόσταση με τους πελάτες, να τηρούνται οι διαδικασίες καθαρισμού των χώρων και η χρήση μάσκας σε όλους.

Στο τέλος της ημέρας, μια χαρούμενη ομάδα κάνει χαρούμενους πελάτες, κάτι που κάνει έναν χαρούμενο φαρμακοποιό μάνατζερ.

Οι άνθρωποι θυμούνται τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων σε δύσκολες στιγμές.

Αφιερώνοντας χρόνο για να αξιολογήσετε τη συμπεριφορά σας, να κατανοήσετε τις ανάγκες των συνεργατών σας, να κάνετε ένα διάλειμμα για να εκτιμήσετε τους άλλους, να ενθαρρύνετε και να επιμείνετε για διαλείμματα χαλάρωσης και να διασφαλίσετε την ασφάλεια, θα διαπιστώσετε ότι μια επένδυση στην ομάδα σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι μια επένδυση στο ίδιο σας το φαρμακείο.

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων