fbpx

6 Λόγοι για τους Οποίους Χρειάζεστε Έναν Πιστοποιημένο Λογιστή για το Φαρμακείο σας

Η διαχείριση ενός φαρμακείου είναι δύσκολη υπόθεση και ειδικά στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Έτσι, είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας έναν πιστοποιημένο λογιστή που να εξειδικεύεται σε φαρμακεία, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνεται υπόψη κάθε πτυχή της λογιστικής του φαρμακείου σας.

6 Λόγοι για τους Οποίους Χρειάζεστε Έναν Πιστοποιημένο Λογιστή για το Φαρμακείο σας.

Όταν αναζητάτε έναν εξειδικευμένο λογιστή για φαρμακείο, θα χρειαστείτε κάποιον που:

  • Θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις καθημερινές σας διαδικασίες,
  • Θα βοηθήσει στη μείωση του φόρου και
  • Θα σας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του φαρμακείου σας.

Οι 6 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν εξειδικευμένο λογιστή για φαρμακείο

1. Ένας εξειδικευμένος λογιστής γνωρίζει τον κλάδο σας

Το φαρμακείο είναι πολύ περίπλοκο για να μην έχει έναν λογιστή με εμπειρία και επαφές σε αυτόν τον κλάδο.

Προτού προσλάβετε έναν, θα πρέπει πάντα να ρωτάτε πόσους πελάτες φαρμακείων έχει, καθώς και βασικές ερωτήσεις σχετικά με το απόθεμα, τους εισπρακτέους λογαριασμούς τρίτων και τα μικτά περιθώρια.

Ένας λογιστής με εξειδικευμένες γνώσεις φαρμακείου θα πρέπει να αναλύει αυτές τις τρεις μετρήσεις καθημερινά, μηνιαία και ετήσια, θέτοντας τις ερωτήσεις που έχουν σημασία και συγκρίνοντας τις πληροφορίες αυτές με εκείνες των συναδέλφων σας.

2. Απογραφή

Οι πραγματικοί αριθμοί αποθέματος, το διαρκές απόθεμα και τα μηνιαία αρχεία καταγραφής ελέγχου, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάλυση της απόδοσης του φαρμακείου σας.

Ο λογιστής σας θα πρέπει να παρακολουθεί το απόθεμά σας κάθε μήνα και να αντλεί από αυτό πολύτιμες πληροφορίες για τη διαχείριση του φαρμακείου σας.

3. Εισπρακτέοι λογαριασμοί τρίτων

Οι εισπρακτέοι λογαριασμοί τρίτων αποτελούν ένα τεράστιο μέρος των ακαθάριστων εσόδων σας μαζί με τις ημερήσιες ηλεκτρονικές καταθέσεις και τις πληρωμές μέσω τραπεζικών επιταγών.

Με ένα τόσο μεγάλο ποσό στο παιχνίδι, ο λογιστής σας θα πρέπει να γνωρίζει τι είναι οι εισπρακτέοι λογαριασμοί τρίτων, ποια είναι η λογική ισορροπία τους για ένα φαρμακείο σαν το δικό σας και πώς σας επηρεάζουν.

Οι εισπρακτέοι λογαριασμοί τρίτων αποτελούν ένα τεράστιο μέρος των ακαθάριστων εσόδων σας μαζί με τις ημερήσιες ηλεκτρονικές καταθέσεις και τις πληρωμές μέσω τραπεζικών επιταγών.

4. Μεικτά περιθώρια

Όποιος έχει γνώσεις σχετικές με την οικονομία και τη διαχείριση ενός φαρμακείου, μπορεί να κατανοήσει τη σημασία της μεγιστοποίησης των μικτών περιθωρίων.

Κάθε ποσοστό αύξησης ή μείωσης των περιθωρίων μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο καθαρό εισόδημα.

Με τόσο μεγάλο ποσό που διακυβεύεται, ο λογιστής σας θα πρέπει να γνωρίζει τι επηρεάζει τα περιθώριά σας και ποια πρέπει να είναι η λογική και ακριβής απεικόνιση του μικτού περιθωρίου για το φαρμακείο σας βάσει του «συνδυασμού» εσόδων σας.

Και φυσικά, θα πρέπει να έχει εμπειρία σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης των περιθωρίων.

5. Ένας εξειδικευμένος λογιστής για το φαρμακείο σας είναι πάντα στη διάθεσή σας

Όταν έχετε κάποια ερώτηση ή ανάγκη, δεν θα πρέπει να περιμένετε μέρες για μια απάντηση.

Στο σημερινό περιβάλλον, οι άνθρωποι θέλουν άμεσες πληροφορίες, οπότε βρείτε έναν λογιστή που σας παρέχει άμεση απόκριση. Αυτό θα σας κρατά ενημερωμένους σε κάθε βήμα.

6. Ο λογιστής του φαρμακείου θα πρέπει να είναι διαρκώς ενεργός

Εκτός από την απόκριση, θέλετε έναν λογιστή που να δρα εκ των προτέρων.

Πολλοί λογιστές και λογιστικές εταιρείες δρουν ως απόκριση σε μια κατάσταση - αυτή είναι η φύση του κλάδου.

Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και μια εταιρεία πρέπει να είναι ενεργή ανά πάσα στιγμή και να δρα εκ των προτέρων για τους πελάτες της.

Έτσι, οι καλύτερες εταιρείες είναι συνεχώς ενεργές και σκέφτονται αρκετά βήματα μπροστά για τους πελάτες τους.

Η εύρεση αυτών των χαρακτηριστικών είναι ζωτικής σημασίας για εσάς και την επιχείρησή σας.

Εάν επιθυμείτε να είστε βήματα μπροστά, όπως μερικοί από τους πιο επιτυχημένους συναδέλφους σας, πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τη σωστή ομάδα.

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων