fbpx

Αγοράζετε Φθηνά και Πουλάτε Ακριβά!

Με τον καιρό, το χρηματιστήριο έχει υπερτερήσει όλων των άλλων τύπων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων, των τραπεζικών καταθέσεων και των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το χρηματιστήριο μπορεί να μη φαίνεται πάντα λογικό στις διακυμάνσεις του, αλλά συνήθως είναι εύστοχη επενδυτική επιλογή μακροπρόθεσμα.

Βραχυπρόθεσμα το χρηματιστήριο κινείται με βάση τον ενθουσιασμό, το φόβο, τις φημολογίες και την επικαιρότητα. Μακροπρόθεσμα, όμως, κυρίως τα κέρδη και τα μερίσματα καθορίζουν, αν η τιμή μιας μετοχής ανέβει, πέσει ή κυμανθεί.

Μια καλή μετοχή μπορεί να ανέβει ακόμη κι αν η αγορά κατεβαίνει, ενώ μια «δύσκολη» μετοχή μπορεί να πέφτει ακόμη κι αν η αγορά ανθεί.

Μερικές ημέρες οι τιμές των μετοχών είναι απολύτως λογικές. Άλλες μέρες φαίνονται εξωφρενικά υψηλές ή πάρα πολύ χαμηλές. Το «κλειδί» στις επενδύσεις είναι να καθοριστεί τι είναι τι σε μια δεδομένη ημέρα και να αξιοποιηθεί!

capitalism sign buy and sell buying selling marketplace symbolism 4diueg65e F0000

Οι τιμές καθορίζονται από την πρόοδο που φαίνεται να έχει μια εταιρεία κι όχι από τη πρόοδο που είχε. Οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές με την προσδοκία ότι θα μπορέσουν να τις πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αυτό σημαίνει ότι περιμένουν τα κέρδη τους να αυξηθούν κατά κάποιο τρόπο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί και η πιο καλή παρελθούσα απόδοση δεν πρόκειται ποτέ να βοηθήσει.

Ιστορικά, ένα καλά διαχειριζόμενο και με μεγάλη διασπορά χαρτοφυλάκιο ορθώς επιλεγμένων μετοχών, παράγει σημαντικές αποδόσεις με σχετικά μέτρια ανάληψη κινδύνου.

Βασική συμβουλή λοιπόν:

«Αγοράστε φθηνά και πουλήστε ακριβά» ή

«Αγοράστε ακριβά και πουλήστε ακριβότερα».

Όλοι μας έχουμε ακούσει αυτές τις συμβουλές. Δυστυχώς, καθώς η αγορά κυμαίνεται μία προς τα πάνω και μία προς τα κάτω, και οι τιμές των μετοχών πέφτουν και ανεβαίνουν, είναι δύσκολο να εντοπιστεί με ακρίβεια πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για κάποια συναλλαγή.

Ένας τρόπος να αντεπεξέλθετε στους κύκλους της αγοράς με μεγαλύτερη επιτυχία, είναι η πειθαρχημένη, περιοδική επένδυση, η οποία συχνά αναφέρεται ως «μέσο κόστος κτήσης». Αυτό απλώς σημαίνει την τοποθέτηση ενός ίσου ποσού χρημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μία ή περισσότερες μετοχές.

Η περιοδική επένδυση μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να συνθέσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Ακολουθείστε αυτή την τεχνική, αποταμιεύοντας ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα, για να το επενδύσετε. Όταν επενδύετε το ίδιο ποσό κάθε φορά, αγοράζετε περισσότερες μετοχές, όταν οι τιμές είναι χαμηλά και λιγότερες, όταν οι τιμές είναι υψηλά. Το αποτέλεσμα: μπορείτε πιθανώς να μετριάσετε το κόστος κτήσης κάθε μετοχής.

Οι επενδύσεις που μεγαλώνουν με το χρόνο, μπορούν να αυξηθούν σε αξία εκπληκτικά γρήγορα. Η συστηματική επανεπένδυση των μερισμάτων των μετοχών μπορεί να είναι ένας ανώδυνος, αυτόματος τρόπος, για να φτιάξετε ένα ευμέγεθες αποθεματικό χρημάτων.

Πάντως, η μέθοδος της επανεπένδυσης δημιουργεί ένα πραγματικά ισχυρό ανατοκιζόμενο αποτέλεσμα στις επενδύσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει τα λόγια του Αϊνστάιν, ο οποίος είπε κάποτε πως το «όγδοο» θαύμα του κόσμου είναι ο ανατοκισμός!

www.GreekShares.com

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων