fbpx

Ανακαίνιση Χαμηλού Κόστους

Πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του φαρμακείου σας;

Μια ερώτηση αγωνιώδης, επίμονη και φυσικά πρωταρχική.

Απόλυτα κατανοητό αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την συγκεκριμένη επίκαιρη συγκυρία, ίσως και απόλυτα επιβεβλημένο, ο φαρμακοποιός να εξετάζει πολύ προσεχτικά πλέον όλες τις παραμέτρους, με πρωταρχική παράμετρο το κόστος για την ανακαίνιση του φαρμακείου του.

Ας δούμε στο παρόν άρθρο, νέες εναλλακτικές lifting του χώρου σας με χαμηλό κόστος.

Η ανακαίνιση σαν διαδικασία τόνωσης της εικόνας του φαρμακείου, αποτελεί μείζον θέμα προβληματισμού για τους φαρμακοποιούς, κυρίως γιατί μέχρι τώρα θεωρείτο μεγάλη δαπάνη.

Ανακαινίστε το φαρμακείο σας χωρίς να ξεφύγετε απ’ τον προϋπολογισμό

Οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής υποχρεώνουν τους φαρμακοποιούς να δαπανούν ολοένα και λιγότερα χρήματα για την ανακαίνιση και ανανέωση του φαρμακείου τους.

Παρ’ όλα αυτά η εξέλιξη της αγοράς απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε την αλλαγή στην εικόνα και την λειτουργικότητα του χώρου, με πρωταρχικό στόχο την ανταγωνιστικότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Αυτή η ανάγκη για αλλαγή που ολοένα μεγαλώνει, μπορεί με στοχευόμενες βελτιώσεις και μετατροπές να δώσει ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα, και μια νέα ταυτότητα σε ένα φαρμακείο, και το σπουδαιότερο, με χαμηλό κόστος!

Η ανανέωση σε ότι αφορά το βασικό εξοπλισμό του φαρμακείου και όχι μόνο, είναι πλέον προσεγγίσιμη και εφικτή.

Η εποχή προστάζει να συμφωνήσουμε σε μια απλή παρατήρηση, με δεδομένο τον περιορισμένο προϋπολογισμό: υπάρχει άμεση ανάγκη ο φαρμακοποιός επιχειρηματίας να επενδύσει στη βελτίωση της εικόνας του φαρμακείου του με στόχο το εμπορικό πλεονέκτημα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η ανανέωση και η οργάνωση του χώρου και ιδιαίτερα του φαρμακοπωλείου, είναι υψηλής σημασίας και μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και οικονομικά στα πλαίσια ενός νέου μοντέλου που ονομάζουμε «εφευρετική ανακαίνιση» ή «lifting».

Τα παραδείγματα των φαρμακοποιών που επιθυμούν να καταφύγουν σε τέτοιου είδους λύσεις ανακαίνισης, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία είναι πολυάριθμα.

Φαρμακεία παλιά, με αυξημένες υποχρεώσεις ή ακόμα και φαρμακοποιοί κοντά στην συνταξιοδότηση, επιθυμούν απλά ένα μικρό «lifting», μια μικρή επένδυση που κρίνουν όμως απαραίτητη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καθοριστική αλλαγή στη λειτουργία του καταστήματος.

Ανακαίνιση Χαμηλού Κόστους

Αλλάζοντας Εικόνα Αλλάζεις Προοπτική

Η ανανέωση της εικόνας του φαρμακείου για να γίνει περισσότερο φιλική προς τον καταναλωτή, πρέπει να έχει σαν αποτέλεσμα να αποκομίζει θετικά συναισθήματα κατά την επίσκεψή του στο φαρμακείο.

Τα στοιχεία που δίνουν σήμα alarm για μια έστω μικρή ανανέωση του χώρου είναι πολλά: από την προφανέστερη και αναπόφευκτη φθορά του καταστήματος και των επιμέρους στοιχείων που συμβάλλουν στην εικόνα και την λειτουργικότητα του, μέχρι την έλευση στην περιοχή ενός νέου φαρμακείου που αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην τοπική και ευρύτερη αγορά.

Αν λοιπόν δεν αισθάνεστε όμορφα όταν μπαίνετε στο φαρμακείο σας, σας φαίνεται μουντό ή ξεπερασμένο, αλλά δεν έχετε τα χρήματα που χρειάζονται για μια ριζική ανακαίνιση, μην ανησυχείτε!

Με εύκολες και οικονομικές λύσεις ο χώρος σας μπορεί να γίνει σαν καινούργιος!

Αναμφίβολα με την αλλαγή στην εικόνα του, ένα φαρμακείο αποκτά την δυναμική που χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει μοντέρνες τεχνικές πωλήσεων και να προσελκύσει νέους πελάτες.

Οικονομικές Λύσεις με Θεαματικά Αποτελέσματα

Για παράδειγμα αν τα έπιπλα και γενικά ο εξοπλισμός του φαρμακείου σας είναι καλής ποιότητας, μια αλλαγή στα χρώματα των εσωτερικών τοίχων ή ακόμα και η τοποθέτηση μιας διακοσμητικής ταπετσαρίας σε κάποια σημεία, μπορεί να ανανεώσει όλη την ατμόσφαιρα με πολύ χαμηλό κόστος.

Διακοσμητικές εφαρμογές μπορούν να εκφραστούν με ποικίλους τρόπους ώστε να επιτύχουμε την συνολική αλλαγή της εικόνας αλλά και της νέας ταυτότητας του καταστήματος.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θεαματικό και να δώσει καινούργια πνοή στο φαρμακείο σας για αρκετά ακόμα χρόνια.

Η τεχνολογία μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες με ψηφιακές εκτυπώσεις και όχι μόνο, πολύ γρήγορα και οικονομικά να δημιουργήσουμε ζώνες για την καλύτερη σήμανση των προϊόντων, οι οποίες τοποθετούνται εύκολα ακόμα και στα υφιστάμενα έπιπλα ή σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα του φαρμακείου.

Δημιουργώντας ζώνες με σημάνσεις, βοηθάτε τον πελάτη να αντιλαμβάνεται τα προϊόντα που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες φροντίδας ομορφιάς ή υγείας του και να τα προσεγγίζει ευκολότερα.

Οι σημάνσεις που μπορούν να ποικίλουν σε σχεδιασμό, ενοποιούν τον χώρο και συμμετέχουν στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ταυτότητας σε κάθε φαρμακείο.

Σε περιπτώσεις που τα υφιστάμενα έπιπλα είναι το πρόβλημα και οι ψηφιακές εκτυπώσεις με σημάνσεις δεν είναι επαρκείς, τότε πρέπει να επενδύσει κανείς σε ένα νέο εξοπλισμό.

Αν διερωτάστε αν αυτό είναι στα πλαίσια μιας μικρής ανανέωσης ή πρόκειται για μια αναδιάταξη, η απάντηση βρίσκεται στον προϋπολογισμό που διαθέτει κανείς.

Είναι πάντως δυνατόν να επιτύχουμε μια νέα οπτική ταυτότητα με χαμηλό κόστος, με την μερική ανακαίνιση του εξοπλισμού (πάγκοι εξυπηρέτησης, γόνδολες προβολής, συρταριέρα φαρμάκων), χωρίς να επέμβει κανείς στα δάπεδα, τις οροφές ή τις προσόψεις, εργασίες που αφορούν τη βασική δομή του καταστήματος και ανεβάζουν πολύ το κόστος.

Πολύ παλιά φαρμακεία τα οποία ακόμα δεν έχουν συρταριέρες φαρμάκων, υστερούν στην τοποθέτηση και προώθηση παραφαρμακευτικών προϊόντων κι αυτό γιατί τον περισσότερο χώρο καταλαμβάνουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η τοποθέτηση συρταριέρας φαρμάκων ως εκ τούτου, πέρα απ’ το ότι το είναι απαραίτητο εργαλείο για τον φαρμακοποιό στην εξυπηρέτηση του πελάτη, απελευθερώνει μεγάλο χώρο, πολύτιμο για την προώθηση προϊόντων ελεύθερης πώλησης, αλλά και άλλων ενεργειών που θα αναβαθμίσουν το φαρμακείο.

Μην Αμελήσετε το Φωτισμό

Από τα κυρίαρχα εργαλεία και ο φωτισμός, ο οποίος πολλές φορές είναι περισσότερο αποτελεσματικός στην προσέγγιση του πελάτη στα προϊόντα και από μια ριζική αλλαγή του φαρμακείου.

Αν και οι εργασίες στον φωτισμό παραμένουν δύσκολες, κι αυτό γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατάσταση της οροφής, εντούτοις με έξυπνους τρόπους μπορούμε να αναδείξουμε τον υφιστάμενο φωτισμό, εμπλουτίζοντας τον με διακοσμητικά φωτιστικά σώματα χαμηλού κόστους, επιτυγχάνοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βελτιώνοντας τον φωτισμό αναδεικνύονται τα προϊόντα, βελτιώνεται η ψυχολογία του πελάτη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του στο φαρμακείο.

Μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά και μια μικρή αλλαγή φέρνει μια μεγάλη.

Αλλά και την Πρόσοψη

Η πρόσοψη του φαρμακείου, είναι εξίσου σημαντική γιατί δημιουργεί την πρώτη αίσθηση.

Μια εντυπωσιακή πρόσοψη είναι το κίνητρο για να μπούμε ή όχι σ’ ένα κατάστημα.

Αναμφίβολα πρέπει να είναι ελκυστική χωρίς αυτό να σημαίνει πολύ ακριβή σε κόστος.

Στην πρόσοψη πολύ περισσότερο απ όλα τα υπόλοιπα τμήματα, μια έξυπνα σχεδιασμένη λύση στην δεδομένη κατάσταση κάθε φαρμακείου, δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Με ένα συνδυασμό των παραπάνω θα μπορούσαμε ακόμα και να μιλάμε για μια ολική ανακαίνιση του φαρμακείου, οικονομική, με δεδομένο πως μπορούμε να κρατήσουμε το κόστος χαμηλά κι αυτό γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Πρόκειται για την επιλογή των υλικών η οποία μπορεί να μειώσει το κόστος θεαματικά.

Πλέον υπάρχει πληθώρα οικονομικών υλικών που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν και μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αισθητικά αποτέλεσμα.

Η Έννοια του «lifting» σ ένα Φαρμακείο μόλις Αρχίζει να Αναδύεται

Οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής, αλλά και η ανάγκη προώθησης περισσότερων προϊόντων απ τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, είναι καθοριστικοί παράγοντες στο να δημιουργηθεί ένας νέος τρόπος προσέγγισης για την ανανέωση του φαρμακείου, οικονομικότερος μα συνάμα περισσότερο εφευρετικός.

Ένα «lifting στο χώρο όμως είναι μια διαδικασία το ίδιο πολύπλοκη αν όχι περισσότερο απ ότι μια συνολική αναδιάταξη.

Αυτό γιατί εξαρτάται απόλυτα από την υπάρχουσα κατάσταση του φαρμακείου και συνεπώς απαιτεί περισσότερη δημιουργικότητα και φαντασία.

Κύριος μοχλός για μια επιτυχημένη τέτοια διαδικασία πρέπει να είναι η εφευρετικότητα στην μελέτη, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί, να ενσωματωθεί αλλά και να ενσωματώσει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, αποφεύγοντας «σκληρές» και πολυέξοδες εργασίες.

Η μελέτη λοιπόν για ένα «lifting», ή αλλιώς μια «εφευρετική» ανανέωση, στην υπάρχουσα κατάσταση ενός φαρμακείου, αποτελεί μια διαφορετική διεργασία απ’ αυτή της μελέτης μιας εξ’ ολοκλήρου ανακαίνισης, σχεδόν πιο πολύπλοκη.
Απαιτεί πολύ δουλειά , νέες ιδέες, πρωτότυπες λύσεις και φαντασία, έτσι ώστε ακόμα κι αυτές οι όποιες μικρές αλλαγές να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα.

Το κλειδί για μια οικονομική ανακαίνιση δεν είναι άλλο απ’ την σωστή μελέτη του χώρου με προτάσεις χαμηλού προϋπολογισμού που όμως δεν στερούνται αισθητικής.

Μόνο η μελέτη από έναν ικανό designer κάνει μία ανακαίνιση να είναι οικονομική ανακαίνιση με εμφανές αισθητικό αποτέλεσμα!

Ενδεικτικά τα οφέλη μια σωστής οικονομικής ανακαίνισης είναι η ανανεωμένη εμφάνιση του καταστήματος, η εξοικονόμηση ενέργειας, το ευχάριστο και συγχρόνως λειτουργικό αποτέλεσμα που στόχο έχει να προσελκύσει περισσότερη πελατεία, η δημιουργία καλύτερων συνθηκών εργασίας και κυρίως ένα ακόμη όπλο έναντι του ανταγωνισμού.

Ας αρπάξουμε την ανάγκη, και ας της δώσουμε φως, χρώμα και φαντασία έτσι ώστε να κάνουμε το όνειρο και την επιθυμία προέκτασή της!

Από την ομάδα εργασίας της εταιρείας design και κατασκευών SOPRATUTTΟ

PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ e-Learning

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων