fbpx

Η Ψηφιοποίηση του Φαρμακείου Σήμερα

Είναι προφανές, ότι η τεχνολογία και η πληροφορική διευκολύνουν και εξελίσσουν πλέον την καθημερινή πρακτική στο φαρμακείο.

Η Ψηφιοποίηση του Φαρμακείου Σήμερα.

Υποστήριξη για την καταγραφή των συνταγών, διαχείριση αγορών, συμβουλές ασθενών, έλεγχος αλληλεπιδράσεων φαρμάκων, ηλεκτρονικές πωλήσεις ...

Σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του φαρμακείου, η τεχνολογία παρεμβαίνει. Χάρη σε αυτήν, μια νέα προοπτική έχει αναδυθεί στο φαρμακείο: αυτή της ηλεκτρονικής υγείας.

Έτσι, νέες εφαρμογές εμφανίζονται που επιτρέπουν την τηλεδιάσκεψη, την τηλε-φροντίδα και γενικά την βοήθεια από απόσταση για την άσκηση νέων αποστολών των φαρμακοποιών, που θα υπάρξουν σύντομα στο μέλλον στην καθημερινή πρακτική και στην Ελλάδα.

Η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία των νέων αποστολών

Η συμβουλευτική μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή πρακτική των φαρμακοποιών για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν καλύτερα τις νέες υπηρεσίες υγείας.

Μιλάμε για υπηρεσίες όπως η φαρμακευτική φροντίδα και η φαρμακευτική παρακολούθηση, που αντιπροσωπεύουν ένα σύνολο υπηρεσιών που μπορούν να δομήσουν τη νέα στρατηγική των φαρμακοποιών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε λοιπόν την ψηφιακή τεχνολογία για αυτές τις νέες αποστολές;

Η ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων δεν είναι αρκετή, πρέπει να ξέρετε πώς να τα εισάγετε στην καθημερινότητα σας.

Ευκαιρίες ψηφιακής συμβουλευτικής και διεπαγγελματική συνεργασία

Η πολυπληθής παρουσία των φαρμακείων στην επικράτεια, με το εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας, μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, τόσο στην τηλεσυμβουλευτική, όσο και στις νέες προσεγγίσεις της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης.

Η ευχερής πρόσβαση στο φαρμακείο και στον φαρμακοποιό, επιτρέπει στους ηλικιωμένους με κινητικές δυσχέρειες, καθώς επίσης και σ ’αυτούς που κατοικούν σε περιοχές χωρίς ιατρική παρουσία, να έχουν αμεσότερη πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα, δεδομένης της παρουσίας επαγγελματία υγείας (ακόμη και του φαρμακοποιού), εξοπλισμένου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα τηλεδιάγνωσης.

Είναι γεγονός ότι οι σημερινές τηλεδιασκέψεις, αφορούν μόνο τους ιατρούς των μεγάλων μονάδων υγείας.

Υπάρχει ελπίδα ότι μετά την κρίση, η μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη των ψηφιακών διαγνώσεων, θα διευρύνει αναγκαστικά την χρήση της από όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες υγείας.

Τα ψηφιακά «εργαλεία» μπορούν να προωθήσουν τη συνεργασία και ανταλλαγή διαγνωστικών και θεραπευτικών δεδομένων, για τη βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης και διαχείρισης ιδίως των χρονίως πασχόντων.

Ενδυνάμωση της σχέσης με τον ασθενή

Ιδιαίτερα στο φαρμακείο η εξ αποστάσεως τηλεσυμβουλευτική επιτρέπει στο ηλικιωμένο άτομο με υποκείμενα νοσήματα να παρακολουθείται από τον φαρμακοποιό του και να μειώσει τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης περαιτέρω ιατρογενών νόσων, κατά την παραμονή στο σπίτι του.

Η ψηφιακή όμως φροντίδα χρειάζεται ειδική εκπαίδευση, οι δε φαρμακοποιοί πρέπει να είναι αποτελεσματικά ενημερωμένοι, με ιδιαίτερη ευχέρεια στην χρήση του συνόλου των ψηφιακών «βοηθημάτων», τα οποία εμπλέκονται σε αυτή την προσέγγιση της ψηφιακής παρακολούθησης.

 

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων