fbpx

Πώς να Βοηθήστε τους Πελάτες σας να Χάσουν Κιλά

Ο φαρμακοποιός, ως σύμβουλος υγείας, υποδέχεται καθημερινά στο φαρμακείο του πελάτες, οι οποίοι, για διάφορους λόγους, επιλέγουν να χάσουν βάρος.

Άλλοι, για λόγους υγείας, άλλοι για λόγους πρόληψης, άλλοι για λόγους ομορφιάς...

Ας δούμε μερικές περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσουμε στο φαρμακείο και τον τρόπο που θα τις χειριστούμε.

Ο φαρμακοποιός, ως σύμβουλος υγείας, υποδέχεται καθημερινά στο φαρμακείο του πελάτες, οι οποίοι, για διάφορους λόγους, επιλέγουν να χάσουν βάρος.

Μια νέα κοπέλα που θέλει να χάσει 4-5 κιλά

Θα πρέπει να τονίσουμε στη νεαρή μας πελάτισσα ότι δεν θα πρέπει να καταφύγει σε προϊόντα ή εξαντλητικές δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά στη χρήση ενός σκευάσματος για την ενεργοποίηση της λιπόλυσης σε συνδυασμό με ένα φυτικό προϊόν για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αυτά, θα τη βοηθήσουν να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό της και τις καύσεις του οργανισμού της με φυσικό και ασφαλή τρόπο και παράλληλα να διώξει από το σώμα της τις βλαβερές τοξίνες.

Επίσης, θα προτείνουμε να ακολουθήσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα τη βοηθήσει να χάσει 1-2 κιλά τον μήνα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο και με ασφάλεια για την υγεία της.

Μπορούμε να έχουμε δημιουργήσει, σε συνεργασία με κάποιον διαιτολόγο, μια λίστα με τροφές οι οποίες πρέπει να απαγορεύονται (ή να καταναλώνονται με μέτρο) και μια λίστα με τροφές οι οποίες επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της διατροφής.

Τη λίστα αυτή, μπορούμε να τη δίνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη μας.

Υπέρβαρη κυρία με προβλήματα υγείας

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τονίσουμε τη σπουδαιότητα που έχει η ανάγκη απώλειας βάρους και ελέγχου του σωματικού λίπους, όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και για την υγεία της.

Θα πρέπει να καταγράψουμε λεπτομερώς το ιστορικό της πελάτισσας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα σκευάσματα που θα προτείνουμε δεν θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στη βεβαρημένη υγεία της.

Αναμφισβήτητα, σε χρόνιους υπέρβαρους ασθενείς (διαβητικούς, υπερτασικούς, καρδιοπαθείς...) η συνεργασία με τον γιατρό χρήζει ιδιαίτερης μνείας.

Μπορούμε να της προτείνουμε κάποιο προϊόν για τη μείωση του αισθήματος της πείνας, σε συνδυασμό με ένα υποκατάστατο γευμάτων.

Θα πρέπει να τονίσουμε στη πελάτισσα μας να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες χρήσης που θα της δώσουμε.

Επίσης, προτείνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και η επίσκεψη σε έναν διατροφολόγο ή έναν ειδικό ενδοκρινολόγο, για περισσότερη βοήθεια στον στόχο της.

Αναμφισβήτητα, σε χρόνιους υπέρβαρους ασθενείς (διαβητικούς, υπερτασικούς, καρδιοπαθείς...) η συνεργασία με τον γιατρό χρήζει ιδιαίτερης μνείας.

Μητέρα μετά από εγκυμοσύνη που θηλάζει

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να τονίσουμε στη νέα μητέρα ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε για δίαιτα, μιας και οι θερμιδικές ανάγκες της είναι αυξημένες, αλλά για μια ισορροπημένη διατροφή, που σε συνδυασμό με τη διαδικασία του θηλασμού, ο οποίος βοηθάει από μόνος του στο κάψιμο θερμίδων και ιδιαίτερα του λίπους, θα βοηθήσει τη μητέρα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στα προ εγκυμοσύνης κιλά της.

Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο φυσικό σκεύασμα, συμβατό με τον θηλασμό, που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, όπως η λεκιθίνη, σε συνδυασμό με κάποια τοπική κρέμα για την κυτταρίτιδα (η οποία αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης).

Γυναίκα χωρίς επιπλέον κιλά με έντονη κυτταρίτιδα

Ένα φαινόμενο του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι οι γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν επιπρόσθετα κιλά, αλλά εμφανίζουν έντονο πρόβλημα κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους.

Σε αυτή την περίπτωση, θα προτείνουμε τον συνδυασμό μιας κρέμας κατά της κυτταρίτιδας, με τη χρήση ενός προϊόντος για peeling του σώματος 1-2 φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα, θα βοηθήσει και ένα συμπλήρωμα διατροφής για την αποσυμφόρηση των ιστών από την κατακράτηση υγρών που είναι ενοχοποιητικός παράγοντας για την κυτταρίτιδα.

Αν η πελάτισσα μας έχει τοπικό πάχος, προτείνουμε ένα σκεύασμα για τη λιποδιάλυση, το οποίο, σε συνδυασμό με την ήπια σωματική άσκηση, θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς τη μείωση της μυϊκής μάζας.

Επίσης, συμβουλεύουμε την πελάτισσά μας να πίνει πολύ νερό και να αρχίσει μια ήπιας μορφής αερόβια άσκηση, όπως το κολύμπι ή το τρέξιμο.

Νεαρός που αθλείται συστηματικά

Μια ανερχόμενη αλλά πολύ δυναμική ομάδα στη χρήση προϊόντων αδυνατίσματος είναι και αυτή των αντρών.

Αυτό που αναζητούν είναι η μείωση του σωματικού λίπους με ταυτόχρονη όμως διατήρηση της μυϊκής τους μάζας.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να προτείνουμε κάποιο πρωτεϊνούχο συμπλήρωμα διατροφής ή κάποιο υποκατάστατο γεύματος, σε συνδυασμό με ένα φυτικό σκεύασμα.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι θα τον βοηθήσει στη διάλυση του συσσωρεμένου λίπους και στην αποφυγή συσσώρευσης καινούργιου, χωρίς όμως να επηρεάσει τη μυϊκή του μάζα.

Επίσης, μπορούμε να προτείνουμε και τη χρήση υποθερμικών συμπληρωμάτων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν ως snack… όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.PharmaManage.gr

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων