fbpx

Συμβουλές Κλειδιά για να Κερδίσετε τις Νέες Μητέρες

Το φαρμακείο, με την επιστημονική του εικόνα αλλά και τη θέση του σαν κατάστημα της γειτονιάς, διαθέτει περισσότερα από ένα ατού για να κερδίσει τις νέες μητέρες.

Προϋπόθεση; Να γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει μαζί τους με τα κατάλληλα λόγια, αλλά και παράλληλα να επιλέξει, να οργανώσει και να αναδείξει οπτικά μέσα στον χώρο πώλησης, τα προϊόντα που αφορούν αυτήν την κατηγορία πελατών.

Συμβουλές Κλειδιά για να Κερδίσετε τις Νέες Μητέρες.

Μια Κατάλληλη Επικοινωνία

Ανακαλύψτε το προφίλ της νέας μητέρας.

Βιβλία, ειδικός τύπος για το παιδί και τους νέους γονείς, ειδικές ιστοσελίδες στο Internet, συμβουλές από τον περίγυρο….οι νέες μητέρες κατακλύζονται από πληροφορίες.

Γίνονται όλο και πιο απαιτητικές αλλά και αγχώδεις.

Φοβούνται μήπως κάνουν λάθος σε ότι αφορά το νέο τους βλαστάρι!

Ας δούμε το προφίλ τους...

Από τη μια υπάρχουν οι μητέρες που αναζητούν εξειδικευμένες συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας, όπως ο φαρμακοποιός και από την άλλη αυτές που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Η προσέγγισή σας λοιπόν στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να είναι «επιβλητική»:

«Εγώ σαν ειδικός φαρμακοποιός σας προτείνω για την περίπτωση αυτή...»

Ενώ στη δεύτερη περίπτωση «διαλλακτική»:

«Εσείς που γνωρίζετε καλά το θέμα θα συμφωνείτε ασφαλώς ότι για την περίπτωση αυτή χρειάζεται να...»

Στη συνέχεια προσαρμόστε τη συμβουλή και την πρότασή σας εξατομικευμένα, ανάλογα με την περίπτωση.

Πριν όμως από κάθε σας πρόταση, θα πρέπει να διερευνήσετε την πελάτισσα και τις ανάγκες τις, θέτοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις.

Η δική σας γνώση στις ανάγκες και τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας, αναδεικνύει την εικόνα σας και εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη της μητέρας.

Παράδειγμα, ερωτήσεις του τύπου:

«Τι σας είπαν σχετικά με τη διαδικασία του θηλασμού και τα οφέλη του;»

«Τι γνωρίζετε σχετικά με τις διαταραχές μετά την εγκυμοσύνη;»

...κάνουν τη μητέρα να διαισθανθεί ότι ο συνομιλητής της έχει γνώσεις και έτσι, ακόμη και η πιο δύσκολη είναι έτοιμη να ακούσει και να ανταλλάξει απόψεις.

Ξεκινήστε την επαφή και την επικοινωνία σας πριν ακόμη γεννήσει!

Όλα παίζονται λοιπόν προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Πρέπει να προλάβετε να κερδίστε την εμπιστοσύνη της και να την κάνετε πιστή πελάτισσα στο φαρμακείο σας, πριν πάει στο μαιευτήριο και βγει από εκεί με μία μακριά λίστα προϊόντων.

Ξεκινήστε την επαφή και την επικοινωνία σας πριν ακόμη γεννήσει!

Μερικές Ιδέες για να το Πετύχετε:

Αναθέστε στην υπεύθυνη καλλυντικών να προετοιμάσει ένα τσαντάκι με δείγματα παιδικών προϊόντων φροντίδας μαζί με ενημερωτικά έντυπα από τις μάρκες που διαθέτετε και να τα δώσει στις μέλλουσες μητέρες με προχωρημένη εγκυμοσύνη που επισκέπτονται το φαρμακείο, ανοίγοντας παράλληλα τον διάλογο μαζί τους.

Ετοιμάστε γραπτές φίσσες με οδηγίες για την περιποίηση του βρέφους με τη σφραγίδα του φαρμακείου σας και με θέματα όπως:

Η υγιεινή του νεογέννητου», «Πώς να ετοιμάσουμε τα απαραίτητα για τη φροντίδα του νεογέννητου»…κ.ά.

Υλικό εύκολα θα βρείτε και από τις εταιρείες, αλλά και στο internet.

Μην Προσπαθήστε Επίμονα να τα Πουλήσετε Όλα

Οι συμβουλές σας και οι αντίστοιχες προτάσεις προϊόντων πρέπει να διαχωρίζουν ποια είναι τα απόλυτα απαραίτητα και ποια τα προαιρετικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της μητέρας και του βρέφους.

Πάνω από κάθε πώληση προέχει η κατάλληλη συμβουλή και καθοδήγηση και σε αυτό είναι πολύ ευαίσθητες οι νέες μητέρες.

Ειδικά Ράφια και Γόνδολες Προβολής Αφιερωμένες σε Προϊόντα Βρεφοανάπτυξης

Τα Βοηθήματα για το Θηλασμό

Με τον όγκο των γεννήσεων χωρίς σημαντικές μεταβολές και σχεδόν το 50% των μητέρων να αρχίζουν τον θηλασμό μετά τη γέννα, ο τομέας ειδικών προϊόντων για τον θηλασμό, όπως ενυδατικές και καταπραϋντικές κρέμες για τις θηλές, απορροφητικά επιθέματα, αντισηπτικά μαντηλάκια καθαρισμού καθώς και άλλα αξεσουάρ, πρέπει να είναι σε ενδιαφέρουσα θέση.

Παράλληλα, η ρύθμιση για τις εργαζόμενες μητέρες που τους επιτρέπει να μην εργάζονται τους πρώτους 6 μήνες, υποστηρίζει τον θηλασμό.

Η προσέγγισή σας λοιπόν εδώ είναι να ενθαρρύνετε τον θηλασμό, τονίζοντας ότι είναι ότι καλύτερο για το παιδί για λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερο υπέρβαρα παιδιά στην παιδική και εφηβική ηλικία αλλά και λιγότερη υπέρταση στην ενήλικη ζωή.

Η άμεση σωματική επαφή της μητέρας (δέρμα με δέρμα) με το μωρό αμέσως μετά τη γέννα (και ιδανικά μέσα στην πρώτη ώρα), βοηθά το μωρό να αναζητήσει τη θηλή

Επίσης συμβουλέψτε την αποφυγή κάθε είδους άλλης τροφής ή υγρού εκτός από το μητρικό γάλα (εκτός από τη περίπτωση που ο γιατρός το συστήσει), καθώς και οποιασδήποτε άλλου βοηθήματος για να θηλάζει και να ησυχάσει και να κοιμηθεί, όπως τεχνητές πιπίλες κ.λπ.

Η συνεχής επαφή με το σώμα της μάνας είναι ότι καλύτερο για να ενθαρρύνει τον θηλασμό και να ηρεμήσει το βρέφος.

Τα Βρεφικά Γάλατα

Συνήθως όμως μετά τους 3 μήνες ο θηλασμός σταματά και τη θέση έχουν τα βρεφικά γάλατα και σιγά - σιγά και οι άλλες τροφές.

Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός ή επαρκής, ή το βρέφος χρήζει ειδικής διατροφής, τότε η επιλογή του βρεφικού γάλακτος είναι η πρώτη κίνηση για το βρέφος.

Τα Βρεφικά Γάλατα.

Κατατάσσονται ως εξής;

- Γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας από τη γέννηση μέχρι τον 6ο μήνα, με πρωτεΐνη ορού γάλακτος, λακτόζη και λιπαρά φυτικής προέλευσης.

- Η τεχνολογία παρασκευής αυτών των γαλάτων επιτρέπει στην πρωτεΐνη να είναι πολύ κοντά σε αυτή του μητρικού γάλακτος.

- Γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας από 6 μηνών έως 1 έτους, με υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης και λακτόζης και χαμηλότερα επίπεδα λιπαρών

- Τα προϊόντα αυτά δεν πωλούνται αποκλειστικά στο φαρμακείο.

- Γάλατα 3ης βρεφικής ηλικίας για μετά από 1 χρόνο, με μεγαλύτερη αναλογία πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων που φυσικά δεν πωλούνται αποκλειστικά στο φαρμακείο.

- Υποαλλεργικά βρεφικά γάλατα (ΗΑ), με μερικώς υδρολυμένη πρωτεΐνη για τις περιπτώσεις βρεφών που υπάρχει οικογενειακό ιστορικό στην αλλεργία ή υπάρχει υποψία αλλεργίας.

Τα γάλατα αυτά δεν συνιστώνται για θεραπεία περιστατικών αλλεργίας.

Ειδικά βρεφικά γάλατα (συνταγογραφούμενα), τα οποία αντιμετωπίζουν τα συνήθη προβλήματα που εμφανίζονται στα βρέφη από τη γέννηση μέχρι και τον 1ο χρόνο της ζωής, όπως αλλεργίες στο αγελαδινό γάλα, κολικοί, αναγωγές, διάρροιες, δυσκοιλιότητα.

Επίσης, υπάρχουν και γάλατα για πρόωρα και χαμηλού βάρους γέννησης βρέφη.

Τα ειδικά βρεφικά γάλατα αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης των εξωσωματικών γεννήσεων, της αύξησης των αλλεργιών, των περιβαλλοντικών αλλαγών και της κληρονομικότητας.

Τα παιδικά καλλυντικά και τα αξεσουάρ

Μια κατηγορία σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια που η περιποίηση του βρέφους έχει πάρει σημαντική θέση στη φροντίδα της μητέρας είναι τα παιδικά καλλυντικά προϊόντα υγιεινής, περιποίησης ακόμη και αρωματισμού, όλα υποαλλεργικά, ελκύουν το ενδιαφέρον των γονέων και το κανάλι φαρμακείο εγγυάται την ασφάλεια και την προσεγμένη ποιότητα.

Ένας ενδοιασμός στην επιλογή μεταξύ δύο προϊόντων, μια ερώτηση πάνω σε θέματα ερεθισμού, ένα ειδικό δερματολογικό πρόβλημα, ο φαρμακοποιός και η ομάδα του είναι πάντα κοντά στη μητέρα για να δώσει λύση και να διευκολύνει την επιλογή.

Θυμηθείτε! Σε κάθε περίπτωση να συστήσετε σε κάθε αλλαγή πάνας πλύσιμο με νερό και βρεφικό αφρόλουτρο ή ψεκασμό με ιαματικό νερό, καθώς και ένα προϊόν φροντίδας για τους ερεθισμούς στις μηρογεννητικές περιοχές, ενώ τα μαντηλάκια καθαρισμού μίας χρήσης να χρησιμοποιούνται μόνο σε ταξίδια ή για γρήγορες αλλαγές εκτός σπιτιού.

Αλλά και τα διάφορα βοηθήματα και αξεσουάρ, όπως τα μπιμπερό, τα θήλαστρα, οι πιπίλες και τόσα άλλα, θα εμπλουτίσουν αυτόν τον χώρο που είναι αφιερωμένος στο παιδί.

Τα Προϊόντα για την Έγκυο και τη Νέα Μητέρα

Ας μην ξεχνάμε όμως και τη μητέρα!

Από την περίοδο της εγκυμοσύνης της μέχρι και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα, υπάρχουν ειδικές ανάγκες που θα πρέπει να γνωρίζουμε και με βάση αυτές να επιλέξουμε και να προβάλλουμε τα κατάλληλα προϊόντα συμβουλής μας.

Φλεβική ανεπάρκεια και βαριά πρησμένα πόδια κατά την εγκυμοσύνη:

Φλεβική ανεπάρκεια και βαριά πρησμένα πόδια κατά την εγκυμοσύνη:

Καθώς το μωρό στην κοιλιά πιέζει τα αγγεία και μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα, αλλά και λόγω ορμονικών διαταραχών που διαστέλλουν τα αγγειακά τοιχώματα και προκαλούν οιδήματα.

Τα ίδια προβλήματα και μετά τον τοκετό ιδιαίτερα μετά από καισαρική τομή.

Οι συμβουλές μας: Περπάτημα, κολύμπι, όχι τακούνια πάνω από 3 cm.

Οι προτάσεις μας: Λεβοτονωτικά τοπικά σε κρέμες ή gels με ελαφρό μασάζ για να ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία στα κάτω άκρα.

Αιμορροΐδες εσωτερικές ή εξωτερικές:

Εμφανίζονται συχνά κυρίως το 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, συνήθως μαζί με δυσκοιλιότητα.

Και εδώ θα συστήσουμε περπάτημα, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, ήπια ηπακτικά και τοπικά αντιφλεγμονώδη για τις αιμορροΐδες.

Ακράτεια ούρων:

Είναι πρόβλημα για το οποίο σπάνια οι έγκυες μιλούν αλλά αγγίζει το 20% σχεδόν των νέων μητέρων και το 1/3 αυτών ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Οφείλεται στη χαλάρωση των μυών γύρω από το περίνεο που επηρεάζει και τους μύες της ουροδόχου κύστης.

Συνιστάμε ασκήσεις σύσφιξης, διακοπή του καπνίσματος, μείωση βάρους, ρύθμιση της δυσκοιλιότητας ακόμη και πάνες ακράτειας!

Ραβδώσεις και χαλάρωση στην κοιλία και στο σώμα:

Εδώ θα πρέπει να μιλήσουμε στην έγκυο για πρόληψη των ραβδώσεων από τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης με ειδικά καλλυντικά και στην περίπτωση που οι ραβδώσεις εμφανιστούν, πιο ενισχυμένα τοπικά προϊόντα για μετά τον τοκετό.

Κηλίδες από τον ήλιο στο πρόσωπο και στο σώμα:

Η σύσταση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και ενός καλλυντικού προϊόντος για τη προφύλαξη από τον σχηματισμό λεκέδων.

Τριχόπτωση:

Είναι συχνό φαινόμενο μετά τον τοκετό και οφείλετε στην απότομη μείωση των οιστρογόνων.

Το φαρμακείο είναι το πλέον εξειδικευμένο κατάστημα σε αυτό το πρόβλημα και διαθέτει τόσο ειδικά καλλυντικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής, όσο και τοπικά φάρμακα μινοξιδίλης.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω προβλήματα, επειδή είναι κάπως δύσκολο να ανοίξτε διάλογο μαζί με τις πελάτισσες όταν εκείνες δεν «ανοιχτούν» σε σας, μια έξυπνη λύση είναι να δημιουργείστε μια γραπτή φίσσα με τίτλο:

«Οι ειδικές ανάγκες και τα προβλήματα της εγκύου και της νέας μητέρας. Η ομάδα του φαρμακείου μας είναι στη διάθεσή σας» και μοιράστε την σε όλες τις ενδιαφερόμενες.

Να είστε σίγουροι ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών θα σας προσεγγίσουν, θα σας ρωτήσουν και θα μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

Και μην ξεχνάτε τους μπαμπάδες!

Παράλληλα και οι μπαμπάδες πρέπει να έχουν τη δέουσα προσοχή.

Είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι στο φαρμακείο μετά την έξοδο από το μαιευτήριο.

Αλλά είναι και αυτοί που συχνά αλλάζουν το βρέφος όταν η μητέρα είναι απασχολημένη με τόσες δουλειές.

Σήμερα πλέον δεν θεωρείται ντροπή όπως παλιά ο άνδρας να ασχολείται με το νεογέννητο.

Πολλοί άνδρες αναλαμβάνουν έργο στη φροντίδα του παιδιού τους από τις πρώτες ημέρες, όταν φυσικά βρίσκονται στο σπίτι.

Τολμήστε λοιπόν να ανοίξετε τον διάλογο μαζί τους, να ανακαλύψετε τις ανάγκες και να προτείνετε λύσεις με τα κατάλληλα προϊόντα.

Η σωστή και στοχευμένη επικοινωνία με σοβαρότητα δεν έχει όρια και περιορισμούς!

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων