fbpx

Συνέντευξη Ανδρέα Γαλανόπουλου, Προέδρου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Μέσα σε ένα κλίμα γενικών εξελίξεων, ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών στην Ελλάδα, του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, μας μιλάει για τις καινοτομίες στις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα μελλοντικά σχέδια του Συνεταιρισμού.

PHARMACY Management KAI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Με τη μακρόχρονη πορεία σας σαν Πρόεδρος του μεγαλύτερου Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών στην Ελλάδα, του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., μιλήστε μας λίγο για την ιστορική του διαδρομή μέχρι σήμερα.

 Πρόεδρος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πράγματι σήμερα ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. είναι η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη αποθήκευσης και διακίνησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Η πορεία 40 χρόνων ξεκίνησε από το όραμα μιας μικρής ομάδας φαρμακοποιών και εξελίχθηκε σε μια δυναμική συνεταιριστική συμμαχία με σταθερές βάσεις.

Διαθέτουμε:

- 5 λειτουργικές μονάδες 11.000 τ.μ. στην Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κέρκυρα και Ήπειρο,

- Στόλο 93 ιδιόκτητων οχημάτων, που εξυπηρετούν 2 και 3 φορές καθημερινά τις ανάγκες των φαρμακοποιών,

- Γκάμα 18.000 κωδικών,

- 3.500 αυτοματοποιημένα κανάλια διαλογής φαρμάκων για την προετοιμασία των παραγγελιών που καλύπτουν το 80% της παραγωγικής διαδικασίας.

Διαχειριζόμαστε:

- 200.000 τεμάχια σε καθημερινή βάση για τις ανάγκες των φαρμακοποιών,

- 12.000 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα.

Το 2018, ως Όμιλος εταιρειών καταγράψαμε συνολικό κύκλο εργασιών στα € 293 εκατ., χάρη στη στήριξη των 1.680 φαρμακείων.

P.M & E: Ποιες είναι οι καινοτομίες στην προσφορά υπηρεσιών του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. προς τα μέλη του τα τελευταία χρόνια;

Α.Γ.: Ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. καινοτόμησε πρώτος με την εγκατάσταση του πρώτου αυτοματοποιημένου συστήματος παραγγελιών στην Ελλάδα, στον Άλιμο και εν συνεχεία στο Περιστέρι, όπου τώρα αγγίζει το 80% της παραγωγικής μας διαδικασίας.

Τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα αποστολής παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία προσφέρεται δωρεάν και η οποία λειτουργεί 24 ώρες/7 ημέρες. Περίπου το 70% των ημερήσιων παραγγελιών των φαρμακείων λαμβάνεται κατευθείαν από αυτήν την πλατφόρμα.

Επίσης, καινοτομία στις υπηρεσίες για τον Όμιλο σημαίνει ότι ανταποκρινόμαστε αντάξια στις προσδοκίες που έχουν για εμάς τα φαρμακεία μέλη του Συνεταιρισμού και όλοι οι συνεργάτες και εργαζόμενοι.

Έχει μεγάλη σημασία ότι ο Συνεταιρισμός τα τελευταία 10 χρόνια, σε όλη αυτήν την περίοδο της δοκιμασίας αντοχών για τα φαρμακεία, τους εργαζόμενους και τον κοινωνικό περίγυρο, κρατήθηκε στις επάλξεις, διασφαλίζοντας στο έπακρο τη ζήτηση ελλειπτικών φαρμάκων στην Ελληνική Αγορά, αλλά και ικανοποιώντας τις οικονομικές απαιτήσεις των προμηθευτών του χάρη στην κεφαλαιακή του επάρκεια.

Επίσης, λόγω της πολύ καλής διαχείρισης της ρευστότητάς του, κατάφερε να στηρίξει ακόμα και το πιο μικρό Συνεταιρισμένο Φαρμακείο και φυσικά να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και τα επίπεδα αμοιβών των εργαζομένων.

P.M & E: Ποια είναι τα σχέδια του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. για το άμεσο μέλλον με στόχο την εξέλιξη των υπηρεσιών σας;

Α.Γ.: Έως το τέλος του 2019, θα δημιουργήσουμε μια νέα πλατφόρμα B2B που θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση παραγγελιών και στην ενημέρωση για αποθέματα, προσφορές, εκπτώσεις, κ.ά. στον φαρμακοποιό, για όλα τα σημεία της Ελλάδας.

Ακολουθεί η ανανέωση του συνόλου του στόλου οχημάτων διανομής μέχρι το 2021, και η μετασκευή τους σε αυτοκίνητα - ψυγεία. Στόχος, η διασφάλιση των συνθηκών διακίνησης των φαρμάκων ψυχρής αλυσίδας από την αποθήκη, στο φαρμακείο και στον τελικό αποδέκτη του φαρμάκου.

Η Αναβάθμιση s/w & h/w αυτοματοποίησης, για ακόμα υψηλότερη απόδοση στην παραγωγική διαδικασία.

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εταιρειών του Ομίλου, μέσω ενεργειών που μειώνουν για παράδειγμα τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επέκταση των υπηρεσιών 3PL που έχουμε ήδη ξεκινήσει δυναμικά με στρατηγικό προμηθευτή.

Ως μια σύγχρονη, εξειδικευμένη φαρμακαποθήκη, επενδύσαμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε Ανθρώπινο Δυναμικό Υψηλού Επιπέδου, Συστήματα Αυτοματοποίησης, Πληροφοριακά Συστήματα και Εφαρμογές που απλοποιούν τις διαδικασίες για εμάς, τους φαρμακοποιούς και τους συνεργάτες μας.

P.M & E: Γιατί πιστεύετε ότι σας εμπιστεύονται οι φαρμακοποιοί; Ποιο το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός στο χοντρεμπόριο φαρμάκου;

Α.Γ.: Οι φαρμακοποιοί μας εμπιστεύονται γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ και θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον.

Μπορούμε να διασφαλίσουμε όπως προανέφερα, τη ζήτηση των ελλειπτικών φαρμάκων στην Ελληνική Αγορά, τονίζοντας ότι καμία από τις εταιρείες του Ομίλου δεν ασχολείται με το παράλληλο εμπόριο και τις εξαγωγές. Αυτό το υποστηρίζουμε όλα τα φαρμακεία - μέλη του Συνεταιρισμού.

Εκτός από τη διασφάλιση και σωστή διαχείριση των φαρμάκων για τα μέλη μας, δραστηριοποιούμαστε σε πολλαπλές δράσεις που αφορούν τις εκπαιδεύσεις των φαρμακοποιών μας.

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα «ζωντανό φαρμακείο» που θα έχει σαν πρωταρχικό του στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. παρέχει στον φαρμακοποιό τα εργαλεία, τις υποδομές και την εκπαίδευση για να μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά στις απαιτήσεις των πελατών-ασθενών.

Για τον λόγο αυτό, 3-4 φορές τον χρόνο διοργανώνουμε επιστημονικές εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν τη διαχείριση νοσημάτων, την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο φαρμακείο, την ενημέρωση για νέα προϊόντα, κ.ά. Διενεργούνται σεμινάρια για την Ανάπτυξη Τεχνικών και Δεξιοτήτων Πωλήσεων, Διαχείρισης Αποθεμάτων και Οικονομικών Φαρμακείου.

Διενεργούνται συγκεντρώσεις φαρμακοποιών ανά περιοχή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα του κλάδου.

Για να υλοποιηθούν οι θεωρητικές εκπαιδεύσεις των φαρμακοποιών, διοργανώνουμε και διάφορες δράσεις για τους ασθενείς-πελάτες του φαρμακείου μέσω του Δικτύου των «GREEN PHARMACY».

Το Δίκτυο μας είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο Δίκτυο Συνεταιρισμένων Φαρμακείων και απαριθμεί πάνω από 180 σημεία σε: Αττική, Λαμία και Κέρκυρα.

Οι δράσεις αφορούν την πρόληψη και τη διαχείριση ασθενειών όπως η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, με στόχο να προάγουν την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του Δικτύου και οι καινοτόμες υπηρεσίες του, οδήγησαν σε 2 συνεχόμενες διακρίσεις με το Αργυρό Βραβείο στα Healthcare Awards 2017 & 2018.

P.M & E: Τι δικλείδα ασφαλείας μπορεί να προσφέρει ένας Συνεταιρισμός;

Α.Γ.: Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές του «Συνεταιρίζεσθαι» που αποτελούν ουσιαστικά τη «δικλείδα ασφαλείας», οι οποίες και αντικατοπτρίζονται στην καθημερινότητά του:

1. Η Εθελοντική και Ανοιχτή Συμμετοχή όλων των Μελών,

2. Η Δημοκρατική Διαχείριση όλων των Μελών ανεξαρτήτως αν πρόκειται για μικρό ή μεγάλο φαρμακείο,

3. Η Οικονομική Συμμετοχή Μελών,

4. Η Αυτονομία και η Ανεξαρτησία,

5. Η Συνεχής Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Πληροφόρηση,

6. Η Συνεργασία μεταξύ Μελών,

7. Η Ενίσχυση της κοινότητας μέσα στην οποία δραστηριοποιούνται τα φαρμακεία ενός Συνεταιρισμού.

www.PharmaManage.gr

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων