fbpx

Συνέντευξη - Σταυρούλιας Κωνσταντίνος - Διευθύνων Σύμβουλος PHARMASTOCK ΑΕ

Πάντα δίπλα στον Φαρμακοποιό,
με αξιοπιστία!

PHARMASTOCK FARMASTOK ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η PHARMASTOCK ΑΕ βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα Φαρμακοποιού για πάνω από 20 χρόνια, με επαρκή προμήθεια και άμεση παράδοση φαρμάκων, παραφαρμάκων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ 1

Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ, Διευθύνων Σύμβουλος της PHARMASTOCK ΑΕ, μας εξηγεί το όραμα, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της εταιρείας στο άμεσο μέλλον.

PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Περιγράψτε μου εν συντομία, το ιστορικό των δραστηριοτήτων της Pharmastock. Ποιά ήταν η εξέλιξή της;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ: Η εταιρεία PHARMASTOCK ΑΕ δραστηριοποιείται στον χώρο της χονδρικής πώλησης φαρμάκων από το 1994.

Ιδρύθηκε στην Αθήνα, από επιστήμονες υγείας με άριστη γνώση των αναγκών του φαρμακοποιού του πάγκου και πρωταρχικό στόχο την καθολική εξυπηρέτηση του φαρμακείου.

Μετά από 14 χρόνια, το 2008 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο κτίριο 2.100τμ, όπου και ξεκινά μια σειρά επενδύσεων, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μέσα σύγχρονης τεχνολογίας.

Με σεβασμό και μέριμνα για το περιβάλλον, το 2017 εγκαθιστά φωτοβολταϊκά πάνελ και αντικαθιστά το στόλο της με οχήματα φυσικού αερίου.

Με τη συνεχή επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού μας, προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια για την προσαρμογή της εταιρείας στις συχνές εξελίξεις του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η μακροχρόνια πορεία μας στηρίχθηκε και στηρίζεται στην αξιοπιστία και τη συνέπεια με την όποια λειτουργούμε.

Η προσπάθεια αυτή έχει μόνο θετικό αντίκτυπο και ως αποτέλεσμα τη συνεχή ανοδική πορεία και την ενδυνάμωση της εταιρείας μας.

P.M&E: Μας μιλήσατε για την τεχνολογία. Πώς την έχετε εκμεταλλευτεί για την εξέλιξη της επιχείρησής σας;

Κ.Σ.: Η τεχνολογία αποτελεί στρατηγικό στόχο για την επιχείρησή μας.

Οι λύσεις που μας παρέχει έχουν συμβάλλει καθοριστικά, τόσο στην κάλυψη των συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών των φαρμακείων που εξυπηρετούμε, όσο και στην εναρμόνιση με τις οδηγίες του ΕΟΦ περί ορθής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων, προσφέροντας έτσι, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόσο σε εμάς όσο και τους συνεργάτες μας.

Οι επενδύσεις μας, ύψους 1,5εκ € περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 5 ρομποτικά μηχανήματα τύπου ROWA, που εξασφαλίζουν ταχύτητα εξυπηρέτησης, ακρίβεια στην εκτέλεση παραγγελιών και ορθή διαχείριση επιστροφών.

Επιπλέον, το νεοσύστατο τμήμα μηχανογράφησης της φαρμακαποθήκης μας, ερευνά και αναπτύσσει  πρωτοποριακές εφαρμογές που βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης.

P.M&E: Εκτός από τη διανομή φαρμάκων και παραφαρμάκων  και τις εμπορικές προσφορές, ποιες άλλες υπηρεσίες  προσφέρετε στους πελάτες σας;

Κ.Σ.: Πέρα από τη διανομή φαρμάκων και παραφαρμάκων, οι επιπρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας περιλαμβάνουν μηχανογραφική υποστήριξη και εκπαίδευση στα προγράμματα φαρμακείου, όπως επίσης και τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού τους.

Επιπρόσθετα, παρέχουμε οικονομοτεχνικές μελέτες που βοηθούν τους πελάτες μας να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου, καθώς επίσης και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις αγορές τους, τα οποία τους επιτρέπουν να αναπτύξουν περισσότερο την επιχείρησή τους.

Τέλος, είμαστε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη καινοτομιών που απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία με τα φαρμακεία μας, με απώτερο σκοπό την άμεση και βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.

P.M&E: Γιατί κάποιο φαρμακείο να προτιμήσει εσάς; Για ποιο λόγο να επιλέξει να συνεργαστεί με τη Pharmastock;

Κ.Σ.: Πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, θεωρώ πως το στοιχείο που κάνει τη Pharmastock να διαφέρει είναι ο σταθερός προσανατολισμός της στη στήριξη και την εξέλιξη των πελατών της.

Για το λόγο αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στις ανάγκες και προτιμήσεις των φαρμακοποιών-πελατών μας και ζητάμε συχνά την άποψή τους και τις προτάσεις τους σχετικά με τις παροχές μας, ώστε να τις βελτιώνουμε συνεχώς.

P.M&E: Ποια είναι τα στρατηγικά σας σχέδια και οι προτεραιότητες σας για το άμεσο μέλλον;

Κ.Σ.:  Όραμα της Pharmastock είναι η υποστήριξη σύγχρονων φαρμακείων, που θα συμβάλουν στη προάσπιση και βελτίωση της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Επομένως, προτεραιότητα μας παραμένει η συνεχής ανάπτυξη καινοτομιών, οι οποίες εξασφαλίζουν στον φαρμακοποιό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Με την περαιτέρω αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνολογίας στον ελληνικό χώρο, στοχεύουμε στην εύρυθμη λειτουργία και εύκολη επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, με ψηφιακές μεθόδους, όπως η αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων, εκκαθαρίσεων, λογαριασμών καθώς και η λήψη αιτημάτων και εγγράφων στα πλαίσια της παραγγελιοληψίας.

Μέσα από αυτή τη προσπάθειά μας, πιστεύουμε πως διευκολύνουμε την καθημερινότητα των φαρμακοποιών-συνεργατών μας, εξοικονομώντας τους πολύτιμο χρόνο, ώστε να επικεντρωθούν στην φροντίδα των ασθενών-πελατών τους και γενικά στον επιστημονικό τους ρόλο.

Αυτόν τον επιστημονικό τους ρόλο σκοπεύουμε να στηρίξουμε πιο ενεργά στο άμεσο μέλλον με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών γύρω από τη συμβουλή και τη φαρμακευτική συμμόρφωση.

Τέλος,η εξοικείωση γύρω από τις ψηφιακές πρακτικές, στην οποία στοχεύουμε, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και ως εφαλτήριο, ώστε οι φαρμακοποιοί να χαράξουν τη δική τους ψηφιακή στρατηγική και ανάπτυξη υπηρεσιών, ένα εγχείρημα στο οποίο φυσικά θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας.

P.M&E: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το χονδρεμπόριο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια;

Κ.Σ.:  Πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσουν οι διεργασίες εκσυγχρονισμού του χονδρεμπορίου και θα δημιουργηθούν ευρύτερα σχήματα, καθώς οι νομοθετικές απαιτήσεις για την ορθή διακίνηση φαρμάκων γίνονται πιο απαιτητικές, ιδίως μετά το 2021 που θα υλοποιηθεί το πανευρωπαϊκό σχέδιο για την πλήρη ιχνηλάτηση των φαρμάκων.

www.PharmaManage.gr 

 

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων