fbpx

Συνέντευξη - Σταυρούλιας Κωνσταντίνος - ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ Α.Ε.

Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ Α.Ε.

PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ποιες είναι οι κύριες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην αγορά αυτή την εποχή και με ποιους τρόπους στοχεύετε στην ανάπτυξη της εταιρίας σας;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ: Η μείωση σε σημαντικό βαθμό της οικονομικής αυτάρκειας των φαρμακείων είναι η σοβαρότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Αυτό προέκυψε από τη σημαντική πτώση των τιμών την τελευταία πενταετία και από τη μη σωστή αντιμετώπιση του ανταγωνισμού που επήλθε μετά την απελευθέρωση των ωραρίων και την τάση για ίδρυση μεγάλων φαρμακείων-μονάδων.

Σε αυτή τη συγκυρία στεκόμαστε δίπλα στα φαρμακεία που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, παρέχοντας χρηματοοικονομικές συμβουλές που αφορούν τον τρόπο διαχείρισης-περιστολής των δαπανών τους και προτρέποντάς τους να στρέφονται σε παραγωγικές ιδέες ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Το μοντέλο αυτό συνεργασίας με τα φαρμακεία μας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και βοήθεια στη μηχανοργάνωσή τους έχει ήδη αποδώσει καρπούς.

P.M & Ε: Ποιές στρατηγικές ενέργειες κάνετε και ποιές υπηρεσίες προσφέρετε στους επαγγελματίες υγείας για να προωθήσετε τα προϊόντα της εταιρείας;

Κ.Σ.: Πέραν όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, σε συνεργασία με τη βιομηχανία και τους Κ.Α.Κ προσφέρουμε πακέτα εκπτώσεων, είτε υπό μορφή σημαντικών προσφορών παραφαρμάκων, είτε με πρόσθετες εκπτώσεις στο φάρμακο και τις καλύτερες πιστώσεις της αγοράς.

Αν προσθέσουμε το άριστο service, τη μεγάλη ταχύτητα εξυπηρέτησης, τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσα από πολλαπλές πλατφόρμες επικοινωνίας (τηλεφωνικό κέντρο, έντυπο υλικό, website, social media) και την κάλυψη των αναγκών τους, ειδικά στους δύσκολους-ελλειπτικούς κωδικούς στο μεγαλύτερο ποσοστό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, προσφέρουμε ένα πακέτο υπηρεσιών πραγματικά ολοκληρωμένο, σχεδιασμένο να βοηθά στην ανάπτυξη των φαρμακείων.

P.M & Ε: Πιστεύετε ότι υπάρχουν νέες και καινοτόμες ενέργειες ή ιδέες που διαφαίνονται αυτή την περίοδο στην αγορά;

Κ.Σ.: Σίγουρα η τάση της αγοράς αυτή την εποχή είναι η εκμετάλλευση της νέας τεχνολογίας.

Αυτό αφορά μια σειρά από ενέργειες των επαγγελματιών υγείας όπως η εγκατάσταση μηχανοργάνωσης και η αξιοποίηση των ERP συστημάτων τα οποία προσφέρουν άμεση πρόσβαση και εικόνα στην αποθήκη του φαρμακείου με αυτόματη εμφάνιση των ελλείψεων τους και αποφυγή κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε μορφής απωλειών.

Η ERP Μηχανοργάνωση λοιπόν προσφέρει κατευθύνσεις και δυνατότητες για οικονομοτεχνικές μελέτες με σκοπό τον ορθότερο προγραμματισμό και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της επιχειρήσεις τους με όποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και η αναβάθμιση των παροχών και υπηρεσιών υγείας των φαρμακοποιών προς τους ασφαλισμένους πελάτες τους.

Η εξοικονόμηση χρόνου που προσφέρει η τεχνολογία, επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση του επιστημονικού τους ρόλου μέσα από την αξιολόγηση της φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών και τη διασφάλιση της φαρμακευτικής συμμόρφωσης.

Έτσι το φαρμακείο θα μπορεί να μετατραπεί στο πρώτο "καταφύγιο" των ασφαλισμένων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

P.M & Ε: Με ποια εργαλεία και υπηρεσίες υποστηρίζετε τους επαγγελματίες υγείας; Πιστεύετε ότι η συνεχής εκπαίδευση είναι βασικό συστατικό για την εξέλιξή τους;

Κ.Σ.: Ασφαλώς και η συνεχής εκπαίδευση είναι απαραίτητο συστατικό για την εξέλιξη των επαγγελματιών υγείας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Η φαρμακαποθήκη μας ενθαρρύνει τη δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών-πελατών της με καθημερινές ενημερώσεις, τόσο για τις εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου όσο και για τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν οι φαρμακοβιομηχανίες και άλλοι οργανισμοί.

Παράλληλα συμβάλλουμε στην εξέλιξη τους με τις υπηρεσίες μηχανογράφησης που προσφέρουμε και με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση της τεχνολογίας στην επιχείρηση τους, την οποία συνεχώς ενθαρρύνουμε.

Οι πελάτες μας ενημερώνονται για όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν: ηλεκτρονικές πωλήσεις, ηλεκτρονικές παραγγελίες, ρομποτικά συστήματα και την παραπάνω αναφερθείσα βοήθεια με τις οικονομοτεχνικές μελέτες, ενώ πολλές φορές επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας προκειμένου να βιώσουν την επίδραση της τεχνολογίας στην εξέλιξη μιας επιχείρησης.

P.M & Ε: Ποια είναι τα δυνατά σημεία της εταιρίας σας, ώστε να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στον ανταγωνισμό του κλάδου;

Αναμφισβήτητα, το δυνατό μας σημείο είναι η ευελιξία μας και η προσαρμογή μας στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, διατηρώντας σταθερό τον προσανατολισμό μας στην ποιότητα εξυπηρέτησης.

Προσπαθούμε να μετατρέπουμε κάθε εξέλιξη σε ευκαιρία για διαφοροποίηση.

Ταυτόχρονα, στον πυρήνα της εταιρείας μας βρίσκονται άνθρωποι προερχόμενοι από τον κλάδο της υγείας οι οποίοι αναδεικνύουν τον ασθενή ως κορυφαία προτεραιότητα.

Πλέον, είμαστε η πιο προηγμένη τεχνολογικά φαρμακαποθήκη, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τις παράλαβες, παραδώσεις και επιστροφές των εμπορευμάτων μας, διασφαλίζοντας στο ακέραιο την ποιότητα φύλαξης και διανομής των φαρμάκων.

Έτσι το service γίνεται με σχεδόν μηδενικά λάθη, ενώ οι χρόνοι μας είναι εξαιρετικοί.

Το ποσοστό κάλυψης στα ελλειπτικά φάρμακα είναι το υψηλότερο στην αγορά και παράλληλα οι εκπτώσεις, πιστώσεις και προσφορές μας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

www.PharmaManage.gr 

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων