fbpx

Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών Προς Όφελος Ασθενών και Φαρμακοποιών

Στο άρθρο αυτό, βλέπουμε τα πλεονεκτήματα ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών, που έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη, είτε με στόχο να διευκολύνουν τη σχέση μεταξύ εταιρειών και φαρμακοποιών, είτε να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο θεραπείας των ασθενών. Κάποιες από αυτές, έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα.

Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών Προς Όφελος Ασθενών και Φαρμακοποιών.

Από θέματα υγείας έως και τη διευκόλυνση επαγγελματικών σχέσεων

Με γνώμονα την εξέλιξη, πέραν της παρασκευής και εμπορίας φαρμάκων, οι φαρμακευτικές εταιρείες επιδιώκουν να αναπτύξουν τρόπους για την καλύτερη χρήση των προϊόντων τους.

Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούν ψηφιακές λύσεις, τόσο για να βοηθήσουν τους ασθενείς στις θεραπείες τους, όσο και για επαγγελματίες υγείας, ειδικότερα τους φαρμακοποιούς.

Ο δεύτερος τομέας ψηφιακών λύσεων αφορά την επικοινωνία μεταξύ των φαρμακοποιών και των εταιρειών στον τομέα των συναλλαγών μεταξύ τους.

Εφόσον οι εταιρείες θέλουν να πείσουν τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν χρήση των εφαρμογών τους, είναι απαραίτητο μέσα στην εταιρεία, οι εργαζόμενοι να έχουν κατανοήσει τη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας, χρειαζόμαστε στο φαρμακείο συνεργάτες καλά προετοιμασμένους για ψηφιακές λύσεις, διότι το γεγονός αυτό απαιτεί ικανότητα και εξοικείωση με την τεχνολογία.

Οι ψηφιακές λύσεις δίνουν περισσότερη αξία στη θεραπεία, πέρα από την ιατρική και τη σωστή επιλογή του φαρμάκου

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, έχει σαν στόχο να δώσει περισσότερη αξία στη θεραπεία, πέρα από την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Εκτός από την πρόταση της δοσολογίας του φαρμάκου, για να εξασφαλιστεί ταυτόχρονα η καλή χρήση του, είναι απαραίτητο να υπάρξουν περισσότερες λύσεις.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να προχωρήσουν πέρα από αυτό, όπως και άλλοι πάροχοι, που εργάζονται ώστε να βρουν καινοτόμες λύσεις, για την καλύτερη συνολική διαχείριση της θεραπείας.

Επιδιώκουν να ενταχθούν σε ένα γενικότερο πλαίσιο της πορείας φροντίδας των ασθενών, ενώ στόχος τους είναι και η ενσωμάτωση των φαρμακοποιών σε αυτό το έργο.

Στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους φαρμακοποιούς, να φροντίσουν καλύτερα τους ασθενείς τους.

Οι φαρμακοποιοί, ως επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή, είναι κάτι περισσότερο από στρατηγικοί συνεργάτες για τους παρόχους των εφαρμογών.

Είναι οι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι μπορούν να προωθήσουν τη χρήση των ψηφιακών μέσων με τον καλύτερο τρόπο.

Η προσφορά ψηφιακών εφαρμογών στους ασθενείς, ώστε να βοηθηθούν και να κατανοήσουν καλύτερα τις παθολογίες και τις θεραπείες τους, είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Για παράδειγμα, για όλους τους διαβητικούς ασθενείς, προσφέρονται ψηφιακές εφαρμογές που σχετίζονται με την καθημερινή διατροφή, έναν καταλυτικό παράγοντα για την πορεία της νόσου του διαβήτη.

Αντίστοιχες εφαρμογές απαντώνται και στους υπερτασικούς ασθενείς με σκοπό την διατήρηση των αρτηριακών μετρήσεων.

Για την πληρέστερη αξιολόγηση των εφαρμογών, απαραίτητη είναι η συχνή ενασχόληση και αναβάθμισή τους.

Οι στόχοι της ανάπτυξης των ψηφιακών εφαρμογών  

Ο δεύτερος πυλώνας ανάπτυξης εφαρμογών είναι η αμεσότερη επικοινωνία, αλλά και οι ευκολότερες συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών υγείας και εταιρειών.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να ψηφιοποιήσουν τις σχέσεις τους με τους φαρμακοποιούς, ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ τους.

Ωστόσο, ο αριθμός των εταιρειών είναι μεγάλος, με τον φαρμακοποιό να κάνει την επιλογή στις συνεργασίες του, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Πέραν του μεγάλου αριθμού εταιρειών, υπάρχει επίσης και μια άλλη πτυχή στη σχέση αυτή. Υπάρχουν πράγματι, εταιρείες που αναπτύσσουν εξελιγμένες εφαρμογές, τεχνολογικά εργαλεία με άψογες δυνατότητες, ωστόσο στην πραγματικότητα μπορεί να απέχουν από τις ανάγκες των φαρμακοποιών, έχοντας μία άλλη οπτική.  

Η ανάπτυξη ενός ψηφιακού εργαλείου για τη διαχείριση των ελλείψεων και την επικοινωνία σχετικά με τη διαθεσιμότητα στα γειτονικά φαρμακεία, θα ήταν πολύ χρήσιμη για τους φαρμακοποιούς.

Επίσης εργαλεία για την υποβολή παραγγελιών με βάση τις προβλέψεις πωλήσεων, τα οποία επιτρέπουν στους φαρμακοποιούς να κάνουν επιλογές σχετικά με τη ζήτηση και τις ανάγκες των πελατών τους είναι απαραίτητα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς η καλύτερη επικοινωνία με τον φαρμακοποιό θα οδηγήσει και στην πιο αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους.  

Μέσω των εφαρμογών αυτών, εταιρείες και φαρμακοποιοί θα μπορέσουν να βρεθούν σε μια δυναμική ανταλλαγής πληροφοριών.

Οι εταιρείες ωστόσο, δεν έχουν αναπτύξει ακόμη αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, ώστε να διευκολύνουν τον φαρμακοποιό.  

Δημιουργία ενός εικονικού χώρου για συνάντηση με τους ιατρικούς επισκέπτες

Το θέμα των ιατρικών επισκεπτών βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο, με τη διαχείριση των σχέσεων μεταξύ αυτών και των φαρμακοποιών. Οι τελευταίοι, λόγω των πολλών καθηκόντων που έχουν, πολύ συχνά δεν βρίσκουν τον χρόνο για τη συνάντησή τους με τον ιατρικό επισκέπτη για ενημέρωση σε προϊόντα.

Οι πάροχοι ψηφιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη, προσπαθούν να αναπτύξουν λύσεις, όπως ένα είδος εικονικού τόπου συνάντησης, όπου ο φαρμακοποιός θα μπορεί να συζητάει με αυτούς με μεγαλύτερη ευκολία.

Σημαντικό όφελος θα είναι επίσης και η δυνατότητα δραστηριότητας των ιατρικών επισκεπτών ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, μέσω της εικονικής συνάντησης.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως θα είναι σαν μια επικοινωνία μεταξύ φίλων, σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Ασύγκριτη εξοικονόμηση χρόνου

Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για τους οποίους ένας φαρμακοποιός θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με μία φαρμακευτική εταιρεία. Μια έκπτωση που μπορεί να μην είναι συμφέρουσα, η αποστολή άλλων προϊόντων από αυτά που αναμένονται, ελαττωματικές συσκευασίες κ.α.

Τα προβλήματα αυτά, απαιτούν χρόνο για να αντιμετωπιστούν, λόγω της δυσκολίας στην επικοινωνία. Η χρήση των ψηφιακών εφαρμογών, μπορεί να προσφέρει λύσεις για τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων.

Για παράδειγμα, ο φαρμακοποιός παραλαμβάνοντας ένα πακέτο με δύο σπασμένα φιαλίδια, θα έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίσει τα φιαλίδια αυτά, όπως επίσης και το κουπόνι τους και στη συνέχεια να τα στείλει μέσω της εφαρμογής στην εταιρεία, που πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα.

Key Points

- Συμπερασματικά, όλο και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες στο εξωτερικό δημιουργούν εφαρμογές που αφορούν εξίσου ασθενείς και επαγγελματίες υγείας. Οι φαρμακοποιοί, ως επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή είναι κάτι περισσότερο από απλούς χρήστες των εφαρμογών. Είναι στρατηγικοί συνεργάτες που προωθούν τη χρήση των ψηφιακών μέσων.

- Οι εταιρείες οφείλουν να συμπεριλάβουν τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών στις εφαρμογές τους. Ιδιαίτερα, οι εφαρμογές πρέπει να είναι εύχρηστες, απλές και να υποστηρίζουν τη χρήση τους από όλες τις ηλικιακές ομάδες ασθενών. Περίπλοκες εφαρμογές συχνά δυσκολεύουν τους ασθενείς.

- Τέλος, οι εταιρείες οφείλουν να αφουγκραστούν τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας και να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους. Ειδικότερα, στο εμπορικό κομμάτι οι φαρμακοποιοί χρειάζονται άμεσες λύσεις στις επιχειρηματικές λειτουργίες, καθώς και σε λύσεις επικοινωνίας με τις εταιρείες.

Αλέξανδρος Θεωδορόπουλος - Μαραντίδης, Φαρμακοποιός, MBA

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων