fbpx

Γιατί ο Εμβολιασμός Είναι Σημαντικός για τους Ενήλικες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας στην παγκόσμια υγεία, σώζοντας εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια.

Κάθε χρόνο, το 86% όλων των βρεφών που γεννιούνται εμβολιάζονται.

Η πανδημία του κορωνοϊού, έδωσε μεταξύ των άλλων έμφαση στην αναγκαιότητα ο εμβολιασμός να συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή.

Γιατί ο Εμβολιασμός Είναι Σημαντικός για τους Ενήλικες.

Τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία των ενηλίκων, καθώς προστατεύουν τον οργανισμό από επίθεση επικίνδυνων και πολλές φορές θανατηφόρων νόσων.

Τα εμβόλια μειώνουν την πιθανότητα νόσησης και εξάπλωσης συγκεκριμένων ασθενειών

Τα εμβόλια δρουν με τη φυσική άμυνα του οργανισμού για να μειώσουν τις πιθανότητες νόσησης από ορισμένες ασθένειες, καθώς και από επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν αυτές.

Βρέφη, ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου), αποτελούν ευάλωτες ομάδες σε ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό.

Συνεπώς, μπορείτε να φροντίσετε την υγεία των πελατών σας στο φαρμακείο, με το να τους παροτρύνετε να εμβολιαστούν εναντίον μιας νόσου που μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό.

Τι συνιστούν οι διεθνείς οργανισμοί για τη διενέργεια όσων εμβολιασμών προβλέπονται από τα αντίστοιχα Εθνικά Προγράμματα των χωρών εν μέσω πανδημίας COVID-19;

Στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη διενέργεια των εμβολιασμών ρουτίνας στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, συστήνεται η ακώλυτη συνέχιση τους, καθώς:

Η όποια αναστολή τους θα οδηγήσει σε έξαρση κρουσμάτων και αύξηση θανάτων από λοιμώξεις που δύνανται να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού

Η εμφάνιση επιδημιών από επιπλέον λοιμώξεις θα επιφέρει μια περαιτέρω επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, τα οποία έχουν ήδη υπερφορτωθεί λόγω της διαχείρισης της επιδημίας από τον COVID-19

Είναι κρίσιμο λοιπόν, ανεξαρτήτως πανδημίας να τηρούνται τα Προγράμματα Εμβολιασμών και μάλιστα ο ΠΟΥ υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στα εμβόλια πνευμονιοκοκκικών λοιμώξεων και εποχιακής γρίπης στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, καθώς η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική πνευμονία συνδυάζονται και είναι γνωστό ότι η λοίμωξη από γρίπη αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης από πνευμονιόκοκκο.

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων

Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός για πνευμονιόκοκκο είναι ενταγμένος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ) για όλους τους ενήλικες άνω των 65 ετών (η ηλικία ως αυτοτελής παράγων κινδύνου), καθώς και για ενήλικες 18 έως 64 ετών που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για σοβαρές πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις (όπως ασθενείς με χρόνια καρδιακά, μεταβολικά και αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, αλλά και συστηματικοί καπνιστές).

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων