fbpx

Επείγουσα Αντισύλληψη - 5 Σημεία Κλειδιά στη Συμβουλή σας

Ένα αντισυλληπτικό χάπι που ξεχάστηκε, ένα προφυλακτικό που γλίστρησε ή ένας κολπικός δακτύλιος κακώς τοποθετημένος...

Καταστάσεις που εκθέτουν πολλές γυναίκες σε κίνδυνο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης!

Επείγουσα Αντισύλληψη - 5 Σημεία Κλειδιά στη Συμβουλή σας.

Η επείγουσα αντισύλληψη από το στόμα που χορηγείται στο φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή, είναι η λύση.

Κατά την επικοινωνία με τον πελάτη, ο φαρμακοποιός πρέπει να παραμείνει ουδέτερος, επεξηγηματικός και διαθέσιμος.

1. Εξυπηρετήστε άμεσα και διακριτικά τον πελάτη

Όταν σας ζητείται μια επείγουσα αντισύλληψη, πηγαίνετε αρχικά να πάρετε το φάρμακο.

Κατά τη παράδοση, κάνετε πάντα διακριτικά μια διερεύνηση για πληροφορίες σχετικά με την αντισύλληψη και δώστε στον πελάτη τις απαραίτητες πληροφορίες.

2. Ενημερώστε τον πελάτη

Η αντισύλληψη έκτακτης ανάγκης θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική αν ληφθεί το συντομότερο δυνατόν μετά από μία σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία.

Εάν η συνεύρεση είναι μεγαλύτερη των 5 ημερών, δεν δίδεται η επείγουσα αντισύλληψη.

Συνιστάται να παρακολουθείται η εμφάνιση της επόμενης περιόδου και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να γίνει ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Ελέγξτε την απουσία υπερευαισθησίας στο δραστικό συστατικό, τις προφυλάξεις κατά τη χρήση, τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων, ιδιαίτερα με επαγωγείς ενζύμων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υποδείξτε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση με την τοποθέτηση μιας ενδομήτριας συσκευής χαλκού και παραπέμψτε την ασθενή στον γυναικολόγο.

3. Εξηγήστε τις μεθόδους λήψης

1 δισκίο που πρέπει να λαμβάνεται το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από 72 ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου για το levonorgestrel ή 120 ώρες για το ulipristal acetate.

Εάν εμφανιστεί εμετός εντός 3 ωρών από τη λήψη, να ληφθεί αμέσως ένα νέο δισκίο.

Ενημερώστε καθησυχαστικά για τις πιθανές παρενέργειες, όπως πόνος στο στομάχι, μικρή αιμορραγία κλπ. Αυτές είναι σπάνιες και προσωρινές.

4. Μείνετε ανοικτοί σε ερωτήσεις

«Μπορώ να πάρω επείγουσα αντισύλληψη εάν θηλάζω;» Με το ulipristal acetate, ο θηλασμός αντενδείκνυται για 7 ημέρες μετά τη λήψη του.

Με το levonorgestrel, λάβετε το δισκίο αμέσως μετά τον θηλασμό και αποφύγετε τον θηλασμό έως 8 ώρες μετά τη λήψη.

«Η επείγουσα αντισύλληψη θα αλλάξει την ημερομηνία της επόμενης περιόδου μου;» Η ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς.

«Έχουν τα δύο δραστικά συστατικά την ίδια αποτελεσματικότητα;».

Το ulipristal acetate, είναι περισσότερο αποτελεσματικό από το levonorgestrel στην αποφυγή μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

5. Αντιμετώπιση παρερμηνειών

Εξηγήστε ότι η επείγουσα αντισύλληψη δεν προκαλεί αποβολή.

Καθυστερεί ή αποτρέπει την ωορρηξία και έτσι παρεμβαίνει πριν ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.

Είναι μια περιστασιακή μέθοδος αντισύλληψης και επειδή δεν είναι 100% αποτελεσματική, δεν πρέπει να αντικαθιστά την τακτική αντισύλληψη.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων