fbpx

Φαρμακείο Αριστείδη Κούνα - Ξηροπήγαδο - Αρκαδία

Δύο νέα παιδιά, ο Αριστείδης και η Γεωργία, πήραν πριν από τέσσερις μόλις μήνες τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσουν σε ένα χωριό της περιφέρειας.

Άφησαν πίσω τους τις προηγούμενες δουλειές τους και άνοιξαν ένα ολοκαίνουργιο Φαρμακείο στο όμορφο Ξηροπήγαδο της Αρκαδίας.

Μαζί ξεκινούν με στόχους και πολλά όνειρα και, το σημαντικότερο, με τη διάθεση να προσφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους στον ασθενή-πελάτη τους.

Πως είναι όταν δυο νέοι, μεγαλωμένοι στην Αθήνα, εγκαταλείπουν τις ανέσεις της πόλης, τους γρήγορους ρυθμούς και αποφασίζουν να ζήσουν σε ένα χωριό δίπλα στη θάλασσα;

Ο Άρης και η Γωγώ παραδέχονται ότι το θέμα της διαφορετικής ζωής στο χωριό δεν έχουν προλάβει καλά-καλά να το συνειδητοποιήσουν.

Η αποκέντρωση δεν τους έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, αφού όλη μέρα ασχολούνται με το καινούριο τους Φαρμακείο, το οποίο προσπαθούν να εφοδιάζουν με κάθε λογής προϊόντα και υπηρεσίες.

Ένα νέο Φαρμακείο στο χωριό είναι μια τολμηρή κίνηση μέσα στην αστάθεια και την αβεβαιότητα της οικονομικής κρίσης, όμως με την συνεχή προσπάθεια για καλύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία με τον ασθενή-πελάτη, καταφέρνουν να δραστηριοποιηθούν σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα απαιτητικό.

Μια Τολμηρή Απόφαση

Ο Αριστείδης Κούνας και η σύζυγος του Γεωργία Λέντζιου, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και ένα φιλόξενο μέρος για να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, εδώ και λίγους μήνες αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα όμορφο χωριό στην Βόρεια Κυνουρία, τον τόπο καταγωγής τους.

Το Φαρμακείο λειτουργεί από τις 18 Ιουλίου του 2016 και είναι το μοναδικό σε όλο το χωριό.

Ο Άρης διαθέτει έξι χρόνια εμπειρίας στο χώρο των φαρμακείων ως υπεύθυνος Φαρμακοποιός.

Ο τελευταίος σταθμός σε εκείνη την πορεία ήταν το Φαρμακείο της Ελένης Χρυσής στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, μια εμπειρία, που όπως αναγνωρίζει ο ίδιος, έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να κάνει το επόμενο δικό του βήμα.

Πρωτοβουλία και Προσωπικό Στυλ στον Χώρο

Το Ξηροπήγαδο είναι ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο με πεντακάθαρη θάλασσα, ήπιο κλήμα, σύγχρονες παραθεριστικές κατοικίες, καταστήματα για αγορά ειδών διατροφής, εστιατόρια και ταβέρνες, καθώς επιπλέον έχει και τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα με την ονομασία «Φορτούνα Ξηροπηγάδου».

Πρόκειται για ένα χωριό που αναπτύσσεται τουριστικά με σταθερά βήματα και το φαρμακείο αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη αυτή.

Το Φαρμακείο βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο του χωριού, πάνω στην επαρχιακή οδό Κιβερίου – Άστρους που συγκεντρώνει ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, κατοικίες, καφετέριες, καθώς και σούπερ μάρκετ.

Το μέγεθος του είναι 64 τ.μ. ωφέλιμου χώρου στο φαρμακοπωλείο, με 8 τ.μ. αποθήκη και 12 τ.μ. εργαστηρίου.

«Σκεφτήκαμε ότι θέλαμε ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα λειτουργικό Φαρμακείο στην περιοχή, όπου από μόνο του θα είναι εντυπωσιακό και μοναδικό, η οργάνωση του αποδοτική για την κατάλληλη προβολή των προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα να είναι απλό και λιτό», μας αναφέρει η Γεωργία Λέντζιου.

«Ο αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ κ. Μιχάλης Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στον χώρο αυτό, έπιασε τον παλμό της σκέψης μας, άφησε ελεύθερη την φαντασία του και την δημιουργικότητα του, πάντρεψε το σύγχρονο design με την ταυτότητα και την εξειδίκευση του φαρμακείου και ετοίμασε αποκλειστικά για μας, το δικό μας Φαρμακείο» προσθέτει ο Αριστείδης Κούνας.

Φαρμακείο Αριστείδη Κούνα - Ξηροπήγαδο - Αρκαδία

Ο σχεδιασμός του Φαρμακείου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε οι προθήκες να κατηγοριοποιούνται αυτόνομα σε μικρά διαφορετικά τμήματα για τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα συμπληρώματα διατροφής, τα βρεφικά προϊόντα, τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, τα ορθοπεδικά είδη, τα προϊόντα στοματικής υγιεινής, τα ειδικά προϊόντα για την αντρική και γυναικεία φροντίδα, τα οποία διατάσσονται κάθετα σε ραφιέρες από γυαλί.

Σε όλα τα ράφια υπάρχουν εμφανή τα προϊόντα, έτσι ώστε ο καταναλωτής να τα αναγνωρίζει εύκολα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Μία γόνδολα προβολής βρίσκεται στο κεντρικό σημείο του χώρου, με τοποθετημένα ανά κατηγορίες τα πιο εξειδικευμένα και τα εποχικά προϊόντα.

«Η αυστηρή επιλογή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων είναι πρωταρχικός στόχος του φαρμακείου μας, ώστε το κοινό μας να μπορεί να καλύπτει άμεσα τις ανάγκες του. Η καλαισθησία και η εύκολη πρόσβαση οδηγούν τον πελάτη να προσανατολίζεται και να εξυπηρετείται με ευκολία» μας εξηγεί ο Φαρμακοποιός.

Προτεραιότητα η Καλή διάθεση και η Κατάλληλη Συμβουλή

«Η πελατεία μας αποτελείται ως επί το πλείστον από μόνιμους κατοίκους του χωριού και κατοίκους των γύρω περιοχών, αλλά και ετεροδημότες που έρχονται τα σαββατοκύριακα ή παραθερίζουν εδώ, περαστικούς και τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η δύναμη του Φαρμακείου μας στηρίζεται στη συμβουλή υγείας, η οποία έχει βάση στην εκπαίδευση, στη συνεχή πληροφόρηση, στην παρακολούθηση της εξέλιξης προτάσεων και ιδεών αλλά και στη καλή διάθεση και των δυο μας.

Σκύβουμε πάνω στο πελάτη με ενδιαφέρον, υπευθυνότητα, διακριτικότητα και αντιμετωπίζουμε κάθε λογής περιστάσεις με το χαμόγελο στα χείλη.

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα υγείας των πελατών μας και σαν επακόλουθο αυτού είναι τα συγχαρητήρια που δεχόμαστε για τον τρόπο που τους υποδεχόμαστε και τους αντιμετωπίζουμε, για την ελκυστική διάταξη των προϊόντων στο χώρο, στα ράφια, την όμορφη εικόνα που δείχνει το Φαρμακείο, αλλά και για την ευγένεια και το χαμόγελό μας.

Διαθέτουμε χρόνο για κάθε πελάτη ξεχωριστά και αυτός ο χρόνος πιστεύουμε ότι δεν είναι χαμένος.

Είναι απαραίτητο το επάγγελμα του Φαρμακοποιού να είναι στραμμένο προς τον παράγοντα άνθρωπο και να υπάρχει πάνω από όλα φιλική και ανθρώπινη προσέγγιση, για αυτό και οι πελάτες μας δείχνουν εμπιστοσύνη και αναζητούν τις συμβουλές μας ακόμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ακόμη και όταν θα λείψουν από την περιοχή μας ή όταν θα φύγουν από τις διακοπές τους και επιστρέψουν πια στις μόνιμες κατοικίες τους».

Ο Φαρμακοποιός στην Πρώτη Γραμμή στη Φροντίδα Υγείας

Σύμφωνα με το νεαρό ζευγάρι, στόχος τους είναι η συνεχής προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης του ρόλου τους, διότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίδας υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, αναβαθμίζοντας έτσι το κύρος του επαγγέλματος στην μικρή αυτή κοινωνία.

«Μέρα με τη μέρα, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε ότι σχεδιάζουμε, ότι αποφασίζουμε, έτσι ώστε εν γνώσει μας να ολοκληρώνουμε επιτυχώς το επόμενο βήμα.

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη διότι οι καιροί αλλάζουν και ο συναγωνισμός μεγαλώνει.

Η τύχη είναι θέμα τυχαίας ευκαιρίας, ενώ η επιτυχία είναι θέμα σχεδιασμού, γνώσεων και προγραμματισμού.

Είμαστε το μοναδικό φαρμακείο στο χωριό και η εικόνα του επιστημονικού μας ρόλου αναδεικνύεται έντονα και δυναμικά διότι όλα τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε χρήζουν άμεσης βοήθειας και περίθαλψης.

Δεν θα ξεχάσουμε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας μας, ήταν φέτος το καλοκαίρι, όπου ακόμα δεν είχαμε γνωριστεί καλά καλά με τους κατοίκους, και από τα πρώτα μας περιστατικά ήταν δάγκωμα σμέρνας, τσίμπημα σκορπιού και σοβαροί τραυματισμοί από γυαλιά.

Στο Φαρμακείο μας μπορεί κάποιος να βρει από το πιο απλό φάρμακο μέχρι το πιο εξειδικευμένο προϊόν.

Παράλληλα έχουμε κάνει και μια μικρή αλλά ποιοτική τοποθέτηση σε ομοιοπαθητικά φάρμακα για όλες τις κλινικές περιπτώσεις καθώς επιπλέον, παρασκευάζουμε οποιοδήποτε γαληνικό σκεύασμα».

Η δράση του Φαρμακείου του Ξηροπήγαδου όμως δεν σταματά μόνο στις φαρμακευτικές συμβουλές αλλά επεκτείνεται και σε κοινωνικές δράσεις:

«Το Φαρμακείο του χωριού έγινε μέσα σε διάστημα 45 ημερών ο επίσημος χώρος συλλογής καπακιών της περιοχή.

Συμμετέχουμε ενεργά σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δράσης «Μαζεύω καπάκια, Μοιράζω χαμόγελα» για την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, ώστε να αποκτηθούν αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε και ελπίζουμε ότι θα δώσουμε μια ευκαιρία σε συνανθρώπους μας να αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους προς το καλύτερο και ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους της περιοχής μας» μας λέει ο Φαρμακοποιός.

Οι Εξελίξεις στο Επάγγελμα

«Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο Φαρμακοποιός στην Ελλάδα βιώνει πολύ ενδιαφέρουσες προκλήσεις.

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, η μείωση του ποσοστού κέρδους, η πτώση των τιμών των φαρμάκων, το άνοιγμα του επαγγέλματος, η πτώση του τζίρου, η ταυτόχρονη αύξηση των λειτουργικών εξόδων, όλα αυτά είναι σοβαρά θέματα που επηρεάζουν τον κλάδο μας και έχουν ως φυσικό επακόλουθο την όλο και πιο δύσκολη επιβίωση του Φαρμακείου.

Φαρμακείο Αριστείδη Κούνα - Ξηροπήγαδο - Αρκαδία
Εμείς οι νέοι Φαρμακοποιοί καλούμαστε, λοιπόν, να αναπτύξουμε με τη σειρά μας εναλλακτικούς τρόπους για ένα όραμα, το οποίο απαιτεί να είναι φιλόδοξο, αισιόδοξο αλλά και συγχρόνως ρεαλιστικό.

Το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε είναι σίγουρο ότι θα υποστεί αρκετές μεταβολές ακόμη και ήδη βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων.

Είναι μια δύσκολη κατάσταση που έχει σημαδευτεί έντονα από τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν δημιουργήσει και τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισπράξεις μας και ο χρόνος πληρωμής που μεσολαβεί στην φαρμακαποθήκη είναι πλέον ασφυκτικός.

Οι νέοι Φαρμακοποιοί πιστεύουμε ότι έχουν πλήρη συνείδηση για την αλλαγή του επαγγέλματος και την αναγκαιότητα της επιπλέον επιμόρφωσης.

Για να ξεφύγουμε από τον παγιωμένο τρόπο εργασίας που έχουμε συνηθίσει, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το Φαρμακείο ως σύγχρονη επιχείρηση που πρέπει να θέσει ως στόχο αφενός να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει και αφετέρου να διεισδύσει σε νέες αγορές, να διευρύνει τον τυπικό χώρο του φαρμάκου στην ευρύτερη αγορά υγείας, ομορφιάς και ευεξίας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι, για να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα μας, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα εξυπηρέτησης, η ανάδειξη της επιστημοσύνης μας, η συνέπεια απέναντι στο κοινό μας, η σχολαστικότητα, η μεθοδικότητα, η συνεχής εκπαίδευση καθώς και οι ενέργειες μάρκετινγκ για την ανάπτυξη του πελατολογίου», καταλήγει ο κ. Αριστείδης Κούνας.

Εργασία και Ποιότητα Ζωής

Με όρεξη και πολύ μεράκι το νεαρό ζευγάρι κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ «ζεστό χώρο» που καλεί τον περαστικό να να σταματήσει και να επισκεφτεί το Φαρμακείο για να μπορέσει να απολαύσει τις υπηρεσίες του.

Ο Αριστείδης Κούνας μας αναφέρει με μεγάλο ενθουσιασμό «Σε ένα τόπο που λείπουν πράγματα, ενώ οι ανάγκες υπάρχουν, δημιουργούνται σίγουρα οι ευκαιρίες εργασίας.

Πιστεύω πως στην επαρχία ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να ρισκάρουμε και να κάνουμε το μεγάλο βήμα της αλλαγής και όχι της ανακύκλωσης.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ οι ρυθμοί κυλούν διαφορετικά, ζεις ήρεμα χωρίς άγχος, η φύση είναι δίπλα μας ανά πάσα στιγμή κι άλλωστε το καθαρό περιβάλλον μας βοηθάει να εργαστούμε με όρεξη και να κατεβάσουμε ιδέες!

Το φαρμακείο μας είναι επικεντρωμένο στην ασθενοκεντρική αντίληψη.

Το όραμα μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας συνεχώς καινούριες υπηρεσίες και να προτείνουμε μια σειρά από προϊόντα που θα φροντίσουν ολοκληρωμένα το πρόβλημα τους και θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ξεχωριστές τους ανάγκες.

Η σωστή συμβουλή μας, οι δράσεις πρόληψης, η δημιουργία σκευασμάτων, η έρευνα και προώθηση νέων φαρμακευτικών προϊόντων, η ευκολία στη στάθμευση, το ευέλικτο ωράριο, η καλή διάθεση, η εγκάρδια υποδοχή, η ανθρώπινη προσέγγιση, η εξυπηρέτηση και το χαμόγελο είναι από τις βασικότερες υπηρεσίες μας».

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων