fbpx
  • mazi.jpg
  • Slider-.jpg
  • Slider-E-Learning.jpg
  • Slider-Es.jpg
  • Slider-Magazine.jpg
  • Slider_NOB.jpg

DEMO ΑΒΕΕSIMA 2 A

Η Εταιρεία "DEMO" ANΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, συστάθηκε το 1973 με έδρα το Κρυονέρι Αττικής και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 45.000m2.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας από το 1973 με άξονες την:

  •  Ανάπτυξη, έγκριση και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.
  • Παραγωγή ενέσιμων προϊόντων όλων των μορφών.
  •  Διάθεση καινοτόμων φαρμάκων οίκων του εξωτερικού.
  •  Διάθεση φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις.

Με την σημερινή γκάμα των 140 διαφορετικών προϊόντων της η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο έχοντας κατακτήσει:

1. Την πρώτη θέση σε πωλήσεις σε τεμάχια ανάμεσα σε Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στα Ελληνικά Νοσοκομεία την τελευταία 6ετία. (Στοιχεία ΙΦΕ 2006-2012)

2. Την πρώτη θέση σε πωλήσεις σε αξία ανάμεσα στις Ελληνικές επιχειρήσεις τα τελευταία 6 χρόνια στα Ελληνικά Νοσοκομεία. (Στοιχεία ΙΦΕ 2006-2012)

3. Την 98η θέση σε πωλήσεις γενοσήμων φαρμάκων παγκοσμίως (μελέτη PLIMSOLL 2012 figures 2011: Top 187 Generic Pharmaceuticals Manufacturers)

4. Την 113η θέση σε κέρδη των εταιρειών γενοσήμων φαρμάκων παγκοσμίως. (Μελέτη PLIMSOLL 2012 figures 2011 : Top 187 Generic Pharmaceutical Manufacturers)

Η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελούσε πάντα προτεραιότητα για την DEMO ABEE.

Από το 1985 που η εταιρεία ξεκίνησε πωλήσεις στην Κύπρο, μέχρι και σήμερα η εταιρεία επενδύει ανελλιπώς σε ανθρώπινο δυναμικό και δράσεις για διεθνείς συνεργασίες που την οδήγησαν να διαθέτει σήμερα ένα διεθνές δίκτυο πωλήσεων σε 51 χώρες με επώνυμα δικά της προϊόντα και με σημαντικά μερίδια αγοράς.

Επιπλέον, η DEMO επενδύει στην έγκριση δικών της προϊόντων σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα η εταιρεία έχει 1.186 σκευάσματα ήδη εγκεκριμένα και άλλα 41 σκευάσματα τα οποία είναι στη διαδικασία έγκρισης.

Η διεθνής δραστηριότητα της DEMO την έχει οδηγήσει στο να εξάγει το 80% των τεμαχίων που παράγει καθώς και να διατηρεί για αρκετά χρόνια μερίδια αγοράς της τάξεως του 30% σε πολλές χώρες.

Επιπλέον, η DEMO ΑΒΕΕ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές φαρμακευτικών προϊόντων των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Για την DEMO ανάπτυξη νέων αγορών δεν αποτελεί μόνο η οριζόντια ανάπτυξη σε νέες χώρες, αλλά και η κάθετη ανάπτυξη με εισαγωγή σε νέες αγορές, σε χώρες που γίνονται ήδη πωλήσεις.

Ο κύκλος εργασιών της κλειόμενης χρήσης έφθασε στο ύψος των € 105.190.295,45 έναντι των € 107.032.252,95 της προηγούμενης, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 1,72%, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μειώσεις τιμών των φαρμάκων που έγιναν μέσα στο 2013.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για τη χρήση 2013 ανήλθαν στο ποσό των 19.188.792,31 €, έναντι του ποσού των 21.263.757,04 € της προηγούμενης χρήσης.

Η διαφοροποίηση του EBITDA οφείλεται στην μείωση των τιμών πώλησης, όπως αναφέρεται και παραπάνω, καθώς και στην ταυτόχρονη αύξηση των πωληθέντων τεμαχίων.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι η εταιρεία από τα τέλη του 2013, ίδρυσε στην Γερμανία την θυγατρική, DEMO Pharmaceuticals GmbH με έδρα στο Μόναχο, με σκοπό την είσοδο της στην Γερμανική αγορά φαρμάκου.

Η αδειοδότηση της εταιρείας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις σε Νοσοκομεία, Κλινικές και αποθήκες χονδρικής στην επικράτεια της Γερμανίας, με προβλεπόμενο κύκλο εργασιών περίπου 10,0 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η εταιρεία ήδη έχει θέσει σε λειτουργία ένα υποκατάστημα στην Κίνα και επόμενος στόχος είναι η άμεση λειτουργία 7 υποκαταστημάτων σε διαφορετικές χώρες.

DEMO ABEE
21 χλμ. Εθν. Οδού Αθηνών - Λαμίας
145 68 Κρυονέρι Αττικής
Τ. 210 816 1802
F. 210 816 1587
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.demo.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων