fbpx

Η L’Oréal Paris σε Συνεργασία με τη W.I.N. HELLAS, Στηρίζει το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα STAND UP

Η L’Oréal Paris, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS, στηρίζει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP και διοργανώνει δωρεάν δια ζώσης εκπαίδευση ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

Η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της L’Oréal Paris.

Η L’Oréal Paris, σε Συνεργασία με τη W.I.N. HELLAS, Στηρίζει το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα STAND UP.

Αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινή ζωή των γυναικών, μειώνοντας το αίσθημα ασφάλειας και αυτοεκτίμησής. Αντιβαίνει στις αξίες της ενδυνάμωσης των γυναικών, που βρίσκονται στο DNA της L'Oréal Paris, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το brand έχει δεσμευτεί να ενισχύσει το Stand Up Against Street Harassment παγκοσμίως.

Η L’Oréal Paris παραμένει πιστή στο επαναστατικό σύνθημά της «Γιατί μας αξίζει» και συνεχίζει την προσπάθεια εδραίωσης του παγκόσμιου κινήματος Stand Up στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS.

Μαζί, συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φοιτητές και σπουδαστές, εργαζόμενες και μη, γυναίκες όλων των ηλικιών, και εργαζόμενους επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση ανθρώπων με διαφορετικές συνθήκες ζωής και διαβίωσης.

Στόχος, να τους ωθήσει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να νιώσουν ασφαλείς σε περίπτωση που δεχτούν παρενόχληση σε δημόσιο χώρο ή γίνουν μάρτυρες αντίστοιχου περιστατικού

Έτσι, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκπαίδευση από την W.Ι.Ν. HELLAS τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 19:00 - 21:00 στο Mediterranean College, στην Αθήνα.

STAND UP «Ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους», μία κοινωνική πρωτοβουλία από τη L’Oréal Paris

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Stand Up είναι μια πρωτοβουλία της L’Oréal Paris που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη MKO Right to Be και εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τη W.I.N. HELLAS.

Μέσω της ειδικής εκπαιδευτικής ιστοσελίδας, τοπικών εκπαιδεύσεων αλλά και με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Stand Up φιλοδοξεί να διδάξει στους ανθρώπους τα 5 D (Distract, Delegate, Document, Delay, Direct), ξεκινώντας από τον πιο απλό τρόπο, το Distraction (Αποσπώ): τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να παρέμβει σε ένα περιστατικό ρωτώντας την ώρα ή παριστάνοντας ότι έχει χαθεί.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη L’Oréal Paris, το 97% των ανθρώπων που έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP αισθάνεται πιο δυνατό να παρέμβει όταν διαπιστώνει παρενόχληση σε κάποιο δημόσιο χώρο.

Εννέα στους δέκα συμμετέχοντες, δηλώνουν σίγουροι πως μπορούν να εφαρμόσουν τουλάχιστον μία από τις προτεινόμενες πρακτικές των εκπαιδεύσεων σε περίπτωση, που καταστούν μάρτυρες αντίστοιχης παρενόχλησης.

Ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τον βαθμό παρενόχλησης που βιώνουν κυρίως οι γυναίκες, το Stand Up έχει ως στόχο να αποτρέψει πιθανά περιστατικά παρενόχλησης, να στηρίξει τα θύματα και, ταυτόχρονα, να ενθαρρύνει τους παρευρισκόμενους να παρέμβουν· με άλλα λόγια, να επιτύχει μια κοινωνική μεταβολή.

Λίγα λόγια για την W.I.N. HELLAS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS3- Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006 από τη κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Από τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων, προσφέροντας με τη πολύτιμη βοήθεια ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α., ψυχο–κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Γίνετε κι εσείς μέλος του κινήματος Stand Up Against Street Harassment και μάθετε περισσότερα εδώ: www.standup-greece.com 

#lorealparisgr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων