fbpx

Με Μεγάλη Επιτυχία Διεξήχθη Χθες, 27/09, το 12ο Annual Capital Link Sustainability Forum

Με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη χθες, 27/09, το 12ο Annual Capital Link Sustainability Forum, με κεντρικό θέμα: «Μπορεί η Βιωσιμότητα να Υπερισχύσει της Γεωπολιτικής;», στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, με την υποστήριξη του PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ως Χορηγού Επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Με Μεγάλη Επιτυχία, Διεξήχθη Χθες το 12ο Annual Capital Link Sustainability Forum.

Στα πλαίσια του εξαιρετικά επίκαιρου προγράμματος της εκδήλωσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και το panel, με θέμα: «Υγεία: Ψηφιακές Τεχνολογίες & Μετασχηματισμός - Προκλήσεις στο σύγχρονο Γεωπολιτικό Περιβάλλον», με Moderator τον Δρ. Γεώργιο Βελιώτη, Γενικό Διευθυντή Ζωής & Υγείας - Interamerican, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Επιτροπής Υγείας και της EURAPCO Health Group.

Με Μεγάλη Επιτυχία, Διεξήχθη Χθες το 12ο Annual Capital Link Sustainability Forum.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η συλλογή, οργάνωση και χρήση των ψηφιακών δεδομένων στην υγεία, προς διευκόλυνση των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.

Ιδιαίτερο όφελος, από τη δημιουργία ψηφιακού φακέλου για τον κάθε ασθενή, σύμφωνα με τα δεδομένα υγείας, αναμένεται να υπάρξει για τους καρκινοπαθείς, των οποίων η παθολογία είναι πολύπλοκη και φυσικά η διευκόλυνσή τους είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, γεγονός στο οποίο επικεντρώθηκε ο πρώτος panelist, κος Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας - Ελληνική Δημοκρατία, στην εισήγησή του.

Εν συνεχεία, η κ. Δέσποινα Νικολαΐδου, Υπεύθυνη Τμήματος Πρόσβασης Ασθενών και Εταιρικών Υποθέσεων της Novartis Hellas, αναφέρθηκε στις πολύτιμες δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν τα ψηφιακά δεδομένα υγείας, για την έρευνα και ανάπτυξη, την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη συνολική υγεία του πληθυσμού και χάραξη στρατηγικής στην υγεία, καθώς και τις στοχευμένες λύσεις σε παθολογίες.

Ωστόσο, η ανταλλαγή των δεδομένων, η σωστή χρήση και η διαλειτουργικότητα των συστημάτων για να επιτευχθεί αυτό, αποτελούν ακόμη πρόκληση και στόχο για το μέλλον.

Τέλος, ο κος Γεώργιος Γαζέπης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Cognity A.E., μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης ειδικού λογισμικού για τη συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων υγείας, καθώς και την εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Δυστυχώς ακόμη υπάρχουν προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα υγείας, ωστόσο ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Στον απόηχο της συζήτησης, επικράτησε πως η τεχνολογία αναμένεται να αναβαθμίσει την υγεία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό δρόμο προς τον στόχο αυτό..

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων