fbpx

Σημαντική Διάκριση της Pfizer στην Κατάταξη των Financial Times με τις Εταιρείες που Προάγουν τη Διαφορετικότητα

Οι “Financial Times” δημοσίευσαν την ετήσια κατάταξη European Diversity Leaders, βάσει της οποίας η Pfizer βρίσκεται στην 38η θέση, ένα σημαντικό επίτευγμα μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία.

H ανεξάρτητη έρευνα των Financial Times διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια, με τη Pfizer να περιλαμβάνεται κάθε φορά στις κορυφαίες 850 εταιρείες παγκοσμίως, ανάμεσα σε περισσότερες από 11.000 που μελετήθηκαν, ενώ η θέση της είναι κάθε χρόνο και υψηλότερη.

Σημαντική Διάκριση της Pfizer στην Κατάταξη των Financial Times με τις Εταιρείες που Προάγουν τη Διαφορετικότητα.

Η Ισότιμη Αντιμετώπιση αποτελεί μία από τις βασικές αξίες της Pfizer, η οποία μεταφράζεται στο ότι η εταιρεία προάγει την προσοχή και τη φροντίδα κάθε ανθρώπου, ενώ αποδέχεται όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, ενεργεί πάντα με ακεραιότητα και προσπαθεί διαρκώς να μειώσει τις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Pfizer έχει αναπτύξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Διαφορετικότητα, την Ισοτιμία και τη Συμπερίληψη (DICE - Diversity, Equity and Inclusion Council Europe), ένα ιδιαίτερο τμήμα το οποίο έχει αναλάβει τη μετατροπή των εννοιών αυτών σε δράσεις μέσα από ένα δίκτυο Ομάδων Συναδέλφων (Colleague Resource Groups- CRGs) ανά την Ευρώπη.

Το DICE διαθέτει επίσης επτά ροές εργασίας αφιερωμένες σε συγκεκριμένα θέματα διαφορετικότητας, μικρότερες δηλαδή ομάδες εθελοντών από διάφορες γεωγραφίες και επιχειρηματικούς κλάδους.

Οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν την εμπειρία τους προκειμένου να εφαρμόσουν παγκόσμιες στρατηγικές Ισότητας και Ένταξης για τη Διαφορετικότητα με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στις τοπικές ιδεολογίες και ευαισθησίες, κάτι σημαντικό για μια περιοχή με τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η Ευρώπη.

Η κα. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus-Malta και επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!» της εταιρείας, σημείωσε σχετικά:

«Η κατάταξη της εταιρείας μας σε ακόμα υψηλότερη θέση φέτος στην έρευνα που διεξήγαγαν οι Financial Times αποτελεί μια σημαντική διάκριση.

Στη Pfizer εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της κουλτούρας μας και για να προσφέρουμε στους εργαζόμενους ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Παράλληλα, προάγουμε και στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και συνολικά στην κοινωνία.

Με άξονα και τον εταιρικό μας σκοπό «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών» στη Pfizer καινοτομούμε όχι μόνο με τα φάρμακά μας αλλά και μέσα από τις προσπάθειές μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην αλλαγή των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων που τροφοδοτούν περιορισμούς και προκαταλήψεις στον εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η Pfizer Hellas ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, που συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων