fbpx

Είναι η Παραπληροφόρηση πιο Θανατηφόρα από τον Ιό της Covid;

Παραμονεύοντας στις σκιές, καραδοκεί.

Εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Εισβάλει σε κάθε εσοχή του ανθρώπινου πολιτισμού,

σαν ένα υγρό που ξεχειλίζει, καθώς ρέει αργά και σταθερά.

Μια μικροσκοπική ακίδα, μία αιχμηρή μπάλα φτιαγμένη να σκοτώνει.                          

Επιτίθεται στο θήραμα, χωρίς προειδοποίηση.

Ένα παράσιτο, που προσκολλάται ώστε να επιβιώσει.

Δεν έχει σημασία αν τα θύματα είναι νέα, ηλικιωμένα, υγιή, αδύναμα, πλούσια, φτωχά.

Η ζωή τους κινδυνεύει το ίδιο.

Και έτσι, εισέρχεται στον οργανισμό ψάχνοντας τρόπο να αναπαραχθεί, να επιβιώσει.

Τα αποτελέσματά του είναι εκτεταμένα, καταστρέφοντας κάθε κομμάτι του ξενιστή.

Διαβρώνοντας το πνεύμα, προκαλώντας στο θύμα μια κατάσταση αδυναμίας, το οποίο παλεύει να αναπνεύσει.

Η επιστήμη σήμερα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον εχθρό αυτόν.

Το κακό όμως μεταμορφώνεται, σε έναν ακόμα πιο θανατηφόρο αντίπαλο.                                  

Έναν αντίπαλο ο οποίος εξαπλώνεται με περισσότερη μανία, σπέρνοντας τον όλεθρο και την απελπισία.

Είναι η Παραπληροφόρηση πιο Θανατηφόρα από τον Ιό της Covid;

Μαντέψατε τι περιγράφουν οι παραπάνω γραμμές; Είναι γεγονός πως ο πλανήτης μας έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα στη σύγχρονη ιστορία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19, τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τις 3 Νοεμβρίου 2021, η Covid-19 έχει αφαιρέσει τη ζωή 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι θάνατοι ανήλθαν στους 752.829 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 46.227.730.

Τρομακτικά δεδομένα, το λιγότερο. Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο, δεν μπορούν να περιγράψουν επαρκώς τη σωματική και συναισθηματική αναταραχή που δημιουργήθηκε από την πανδημία της Covid, σε όλους μας.

Καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμών αυξάνονται σταθερά, όλοι προσπαθούμε να ανακτήσουμε την ελπίδα και να βρούμε τον εαυτό μας, μέσα σ αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Είναι λογικό πως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια. Τα γεγονότα των τελευταίων ετών, έχουν αποτυπωθεί μέσα μας.

Η απώλεια ζωών, θέσεων εργασίας και αισιοδοξίας, είναι πράγματα που βαραίνουν όλους μας.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όμως, είναι το ποσοστό των ατόμων που συνεχίζουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκφοβισμού, παρενοχλώντας τα μέλη των σχολικών συμβουλίων που έχουν θεσπίσει την καθολική χρήση μάσκας στους μαθητές, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που φροντίζουν τους ασθενείς κλπ.

Κάθε λογικό άτομο είναι σε θέση να συμπεράνει, πως η πανδημία της Covid ήταν και είναι πραγματική!

Η καταστροφή της ανθρωπότητας και των παγκόσμιων οικονομιών, είναι γεγονότα που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι αντιεμβολιαστές δεν μπορούν, παρά να αποδεχτούν το γεγονός ότι τα εμβόλια συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης, νοσηλείας ή θανάτου λόγω της Covid.

Τα επιχειρήματα κατά του εμβολίου ωστόσο συνεχίζονται, λαμβάνοντας ακόμη και πολιτική διάσταση.

Πλέον, τα εμβόλια έχουν εγκριθεί για χορήγηση σε ηλικίες από 5-11 ετών. Πολλοί γονείς, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας και ακούγοντας για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων, ανησυχούν.

Στην περίπτωση αυτή, η συμβουλή του γιατρού είναι αυτή που μπορεί να καθησυχάσει, να λύσει κάθε είδους απορία και να κατευνάσει το φόβο.

Δεν θα πρέπει να πέφτουμε θύματα της παραπληροφόρησης πιστεύοντας ανακρίβειες από πρωτοσέλιδα, ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων ή άλλες πηγές αμφίβολης αξιοπιστίας.

Η κατάσταση αυτή δείχνει πως έχει χαθεί η κοινή λογική, ειδικά βλέποντας ανθρώπους να πιστεύουν αβάσιμες δηλώσεις και όχι τις συμβουλές των γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Αυτό οδηγεί στο εξής, ανησυχητικό συμπέρασμα: Υπάρχει δυσπιστία και εναντίωση προς  τους γιατρούς, τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους εξαιρετικά ειδικευμένους ανθρώπους της επιστήμης.

Αντίθετα, είμαστε ανοιχτοί στην ακρόαση αναληθειών που ξεστομίζονται από ανεκπαίδευτους ανθρώπους, που έχουν ως σκοπό να προκαλέσουν σύγχυση και δυσπιστία, ώστε να ακουστούν.

Δυστυχώς, λόγω του γεγονότος αυτού, έχουν χαθεί πολύ περισσότερες ζωές από ό,τι αναμέναμε. Τα δεδομένα αυτά οδηγούν στο εξής ερώτημα: Μήπως η παραπληροφόρηση είναι πιο θανατηφόρα από τον ίδιο τον ιό;

Θα υπάρξουν άραγε κι άλλες πανδημίες κατά τη διάρκεια της ζωής μας; Δυστυχώς οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας.

Φαίνεται πως όλοι μάθαμε, εκτιμήσαμε πράγματα που έως τώρα ήταν δεδομένα, πήραμε πολύτιμα διδάγματα από την κατάσταση αυτή που έπρεπε να υπομείνουμε.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως στο μέλλον θα είμαστε πιο δυνατοί και ενωμένοι, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση, κάθε δύσκολη κατάσταση, κάθε πανδημία που μπορεί να προκύψει.

Το παν είναι να εργαστούμε όλοι μαζί και όχι να πηγαίνουμε κόντρα ο ένας στον άλλο.

Ο διχασμός και η δυσπιστία είναι αυτά που πάντα οδηγούν στην ήττα...

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων