fbpx

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Σε ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημερίδα που Διοργάνωσε ο κος Βασίλης Οικονόμου.

Σε Ημερίδα της Βουλής, που διοργανώνεται από τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της «Διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων και την προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», μίλησε το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για μια προγραμματισμένη εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Ημερίδα της επιτροπής, η οποία διακρίνεται για την εξωστρέφεια της, υπό την καθοδήγηση του επιτυχημένου προέδρου της, όπου μίλησαν επίσης για το θέμα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βασίλης Οικονόμου.

Στην Ημερίδα κλήθηκαν και συμμετείχαν οκτώ καθηγητές υγείας, εκπρόσωποι ασθενών αλλά και εισηγητές όλων των κομμάτων.

Να σημειώσουμε, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πρωθυπουργός μιλάει σε εκδήλωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, δείχνοντας στην πράξη την εκτίμηση του στο έργο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

O Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ζήτησε από όσους ακόμα το σκέφτονται, να πάνε να εμβολιαστούν, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, το οποίο πήρε το όνομα της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας ότι «θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες ηλικίας από 50-69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους σε διάφορες δομές υγείας κι εκεί θα λειτουργούν παράλληλα και σταθμοί παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και υποστήριξης».

Από την πλευρά του ο «οικοδεσπότης» της ημερίδας Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι: δεν μπορούμε πλέον να κωφεύουμε και να στεκόμαστε ενεοί μπροστά στην παγκόσμια αλλά και ελληνική επιδημιολογική, υγειονομική και κοινωνική μάστιγα των χρονίων νοσημάτων.

Παράλληλα, ανέφερε: «Καλούμαστε όμως να καταγράψουμε και να καλύψουμε σταδιακά, τα κενά και τις ανεπάρκειες του παρελθόντος ΚΑΙ αντίστροφα: Να ακούσουμε, η Πολιτεία και οι πολιτικοί, όχι μόνο της άποψη των ειδικών, αλλά πρωτίστως εκείνη των ασθενών, των οικείων τους, των φροντιστών τους και των εκπροσώπων τους.

Να σκύψουμε επιτέλους με υπευθυνότητα στα προβλήματά τους, στις αγωνίες τους και να δεσμευτούμε με αποφασιστικότητα στην εξάλειψη των εμποδίων και των στρεβλώσεων που τους ταλαιπωρούν στην διαχείριση της χρόνιας νόσου τους.

Να τους εντάξουμε στα κέντρα αποφάσεων, να τους εκπαιδεύσουμε και να τους αποδεχτούμε ως ισότιμους συνεργάτες στον χειρισμό και την καθημερινή φροντίδα της χρόνιας νόσου τους αλλά και να μάθουμε από αυτούς».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής, ΝΔ

Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων