fbpx

Η Κατανάλωση Betadine Δεν Θεραπεύει την Covid-19!

Μετά την υδροξυχλωροκίνη και την ιβερμεκτίνη, είναι η σειρά του Betadine (ιωδιούχος ποβιδόνη) να παρουσιαστεί, λανθασμένα, ως η θαυματουργή θεραπεία κατά της Covid-19.Η Κατανάλωση Betadine Δεν Θεραπεύει την Covid-19!

 Αυτή η ψευδής και επικίνδυνη είδηση, που μοιράστηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάγκασε τη μάρκα να πληροφορεί συνεχώς το κοινό με το μήνυμα: 

«το να πίνετε Betadine δεν προλαμβάνει ή θεραπεύει την Covid-19, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή δηλητηρίαση».

Η ειδικός για μολυσματικές ασθένειες, Δρ Τζούντι Στόουν που επέλεξε να μιλήσει στο περιοδικό Forbes, σερφάροντας στα κοινωνικά δίκτυα, παρατήρησε διάφορες αναρτήσεις που εξυμνούν τα πλεονεκτήματα του Betadine ενάντια στην Covid-19. Τρομοκρατημένη, ανακαλύπτει ότι οι αντιεμβολιαστές συνιστούν στον κόσμο να κάνουν γαργάρες με Betadine, ακόμη και να το καταπιούν, τόσο για την πρόληψη της ασθένειας όσο και για τη θεραπεία της. 

Ωστόσο, το Betadine είναι ένα αντισηπτικό που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δέρματος και των πληγών. Αν και υπάρχει συσκευασία χαμηλής δόσης (0,5% αντί 10%) που ανήκει στα στοματικά διαλύματα, αναφέρεται σαφώς πάνω στη συσκευασία να μην καταπίνεται το διάλυμα.

Η κατανάλωση Betadine θα προκαλέσει αναπόφευκτα εμετό, πιθανώς χρωματισμένο με αίμα και διάρροια, αλλά και πιο σοβαρές παρενέργειες όπως νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές του θυρεοειδούς, οξέωση, υπόταση και… θάνατο. 

Ο διανομέας της Betadine στις Ηνωμένες Πολιτείες, Avrio Health, δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα για να ειδοποιεί τους χρήστες και να τους κατευθύνει να χρησιμοποιούν το προϊόν μόνο για τοπική χρήση. Αναφέρει επίσης, ότι σε περίπτωση κατάποσης, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν γιατρό ή ένα κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

Τα στοματικά πλύματα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη μείωση του ιικού φορτίου των μολυσμένων ατόμων και τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, οι ειδικοί ωστόσο, υπενθυμίζουν ότι τα στοματικά διαλύματα με ιωδιούχο ποβιδόνη δεν συνιστώνται για να μειώσουν την πιθανή στοματοφαρυγγική μεταφορά, ειδικά καθώς η δράση είναι βακτηριοκτόνος και μυκητοκτόνος, αλλά όχι ιοκτόνος.

 

Η Δρ Τζούντι Στόουν ολοκληρώνει το άρθρο της μιλώντας απευθείας σε εκείνους που μπορεί ακόμη να δελεαστούν από μια γουλιά Betadine:

«Γιατί να πιείτε μια χημική ουσία που μπορεί να διαβρώσει το λαιμό σας, να καταστρέψει τον θυρεοειδή σας, να καταστρέψει τα νεφρά σας ή να σας σκοτώσει; Είναι για να δείξετε ότι γνωρίζετε καλύτερα από όλους τους επιστήμονες στον κόσμο; 

Αντ 'αυτού, μπορείτε απλώς να κάνετε δωρεάν το εμβόλιο για Covid-19 και να λάβετε ένα προϊόν με πραγματική και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Τότε όμως δεν θα μπορούσατε να προωθήσετε θεωρίες συνωμοσίας!» 


Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων