fbpx

Επιπτώσεις της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη στην Υγεία - Η Προειδοποίηση του Ιατρικού Τύπου

Περισσότερα από 200 ιατρικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο δημοσιεύουν ένα κοινό ανακοινωθέν που ζητά επείγουσα δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της καταστροφής της φύσης.

Παραθέτοντας τις παθήσεις και τις παθολογίες που συνδέονται με την αύξηση της θερμοκρασίας, επιμένουν ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Επιπτώσεις της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη στην Υγεία - Η Προειδοποίηση του Ιατρικού Τύπου.

«Αυξημένες περιπτώσεις αφυδάτωσης και νεφρικών προβλημάτων, κακοήθεις όγκοι του δέρματος, τροπικές λοιμώξεις, ψυχικά προβλήματα, επιπλοκές εγκυμοσύνης, αλλεργίες και θνησιμότητα, καρδιαγγειακή και πνευμονική νοσηρότητα»:

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη που παρατίθενται από περισσότερα από 200 έγκυρα ιατρικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του "British Medical Journal" ή και του "The Lancet".

Σε κοινό άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, τονίζουν ότι «η υγεία έχει ήδη αλλάξει από την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας και την καταστροφή της φύσης», ότι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο είναι «οι πιο ευάλωτοι» και ότι οι τρέχουσες συνέπειες είναι μόνο η αρχή.

Από την προ-βιομηχανική εποχή μέχρι σήμερα, η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά περίπου 1,1 ° C.

Αλλά η υπερθέρμανση των 1,5 ° C - ένα όριο που θα μπορούσε να επιτευχθεί γύρω στο 2030 - και η συνεχιζόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας «προκαλεί καταστροφική και μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, «παρά τη νόμιμη ανησυχία για την Covid-19, δεν μπορούμε να περιμένουμε να τελειώσει η πανδημία για να μειώσουμε γρήγορα τις εκπομπές» των αερίων του θερμοκηπίου.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus συμμετείχε στη σύνταξη:

«Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να επισκιάσουν τους κινδύνους οποιασδήποτε ασθένειας.

Η πανδημία Covid-19 θα τελειώσει, αλλά δεν υπάρχει εμβόλιο για την κλιματική κρίση».

Αναφερόμενοι στα «πρωτοφανή» ποσά που δαπανήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα άρθρα αυτά στα ιατρικά περιοδικά ζητούν μαζική αύξηση της χρηματοδότησης για την προστασία του πλανήτη.

Ζητούν επίσης μια «θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης των κοινωνιών και οικονομιών μας και στον τρόπο ζωής μας και μια αναθεώρηση των συστημάτων μεταφορών, των συστημάτων υγείας, των πόλεων, της παραγωγής, της διανομής των τροφίμων και ακόμη και των χρηματοπιστωτικών αγορών» και πολλά άλλα.

Αυτή η πρόσκληση έρχεται δύο μήνες πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, COP26, στη Γλασκώβη.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων