fbpx

Εμβόλιο Pfizer - Προς Μία Ετήσια Αναμνηστική Δόση και Απλή Αποθήκευση στο Ψυγείο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla αναφέρει την πιθανή ανάγκη για μια 3η δόση 6 έως 12 μήνες μετά την προηγούμενη, πριν από μια ετήσια ενίσχυση.

Πιστεύει σε μια επαναφορά στο φυσιολογικό το Φθινόπωρο στην Ευρώπη χάρη στον εμβολιασμό και ανακοινώνει ότι η Pfizer βρίσκεται στον σωστό δρόμο για ένα σκεύασμα εμβολίου που θα επέτρεπε να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Εμβόλιο Pfizer - Προς Μία Ετήσια Αναμνηστική Δόση και Απλή Αποθήκευση στο Ψυγείο.

Στο αμερικανικό κανάλι CNBC, ο ΔΣ της Pfizer είπε πρόσφατα ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν με Pfizer (Comirnaty) "πιθανότατα" θα χρειάζονταν μια τρίτη δόση εντός έξι μηνών έως ενός έτους, και στη συνέχεια μια ετήσια ένεση για να συνεχίσουν να προστατεύονται από το SARS-CoV-2.

Μια μελέτη σχετικά με τη χορήγηση 3ης δόσης (είτε πανομοιότυπη είτε τροποποιημένη για να προσαρμοστεί συγκεκριμένα στην παραλλαγή της Νότιας Αφρικής) ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και θα διαρκέσει 18 μήνες, αλλά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα αναμένονται εντός του 2021.

Ο Albert Bourla πιστεύει ότι η επιστροφή στο φυσιολογικό μπορεί να ελπίζεται το Φθινόπωρο στην Ευρώπη χάρη στον μαζικό εμβολιασμό και αναφέρει το παράδειγμα του Ισραήλ, όπου πάνω από το 53% του πληθυσμού έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer.

Δεν είναι βέβαιο ότι το εργαστήριο τηρεί την ιδέα της περαιτέρω απόστασης μεταξύ του διαστήματος μεταξύ δύο δόσεων, υπενθυμίζοντας σε χώρες που έχουν κάνει αυτήν την επιλογή, όπως η Μεγάλη Βρετανία που προτίμησε ένα κενό 12 εβδομάδων, ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είχε μετρηθεί σε κλινικές δοκιμές με διάστημα 21 έως 28 ημερών.

Στη Γαλλία, αυτό το διάστημα των 21 έως 28 ημερών παρέμεινε ο κανόνας μέχρι τις 14 Απριλίου αλλά από την Τετάρτη, αυτό συνιστάται για 42 ημέρες.

Την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι οι συμβάσεις που υπέγραψε η Ευρώπη είδαν την τιμή του εμβολίου Pfizer να αυξάνεται από 12 σε 15 ευρώ και πρόσφατα στα 19,50 ευρώ.

Ο Albert Bourla δεν επιβεβαίωσε τις αναγγελθείσες τιμές, αλλά τόνισε ότι «τα εμβόλια έχουν μια απαράμιλλη τιμή: σώζουν ανθρώπινες ζωές, επιτρέπουν το άνοιγμα της οικονομίας, αλλά τα πουλάμε στην τιμή ενός γεύματος».

Και προσθέτει ότι «σε χώρες μεσαίου εισοδήματος, τα πουλάμε στη μισή τιμή. Σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, για παράδειγμα στην Αφρική, τα διανέμουμε σε τιμή κόστους».

Το πρόβλημα της αποθήκευσης αυτών των εμβολίων σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν διευκολύνει την εφοδιαστική, ειδικά σε λιγότερο πλούσιες χώρες και εδώ ο Albert Bourla λέει:

«Θα μπορούσαμε να φτάσουμε, σε λίγους μήνες, σε μια σύνθεση που θα μας επιτρέψει να αποθηκεύσουμε το εμβόλιο για 4 έως 6 μήνες σε συμβατική θερμοκρασία».

Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να παρέχει ένα τελικό προϊόν που δεν απαιτεί ανασύσταση πριν από την ένεση.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων