fbpx

Νέα Ιστοσελίδα στο Πλευρό των Διαβητικών και των Οικογενειών τους

Μια νέα ενημερωτική σελίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη φιλοδοξεί να βοηθήσει τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειές τους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητά τους.

Δημιουργήθηκε από τον Βασίλη Τσιατσιάμη που ανακάλυψε ότι είναι διαβητικός πριν από 21 χρόνια και συνειδητοποίησε από πολύ νωρίς ότι μόνο με εξωστρέφεια θα καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πάθησή του.

Νέα Ιστοσελίδα στο Πλευρό των Διαβητικών και των Οικογενειών τους.

Η πρώτη του προσπάθεια να προσεγγίσει τα άτομα που περνούν το ίδιο με εκείνον και να τους «μιλήσει» ήταν η ομάδα «Τρέχουμε για τον Διαβήτη».

«Αρχικά, με τη στάση μου, μιλώντας πολύ για τον διαβήτη ένιωσα να απενοχοποιούμαι και η αλήθεια είναι πως κατάφερα και να ρυθμιστώ καλύτερα.

Πάντα σκεφτόμουν όμως ότι αυτό που χρειάζεται είναι η ενημέρωση τόσο των διαβητικών όσο και του περιβάλλοντός τους και του ευρύτερου κοινού», λέει ο Βασίλης Τσιατσιάμης και εξηγεί ότι το odiavitismou.gr είναι ένας «κόμβος ενημέρωσης για ασθενείς, συγγενείς και φίλους τους, ανθρώπους με αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, όσους βρίσκονται σε προδιαβητική κατάσταση, γονείς με παιδιά που πάσχουν από διαβήτη καθώς και γυναίκες με διαβήτη κύησης».

Μέσα από ανάδειξη των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων, μελετών που διεισδύουν σε γνωστές ή άγνωστες πτυχές του διαβήτη και των θεραπευτικών προσεγγίσεων, άρθρων και συνεντεύξεων εξειδικευμένων γιατρών και επαγγελματιών υγείας, το odiavitismou.gr επιχειρεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό.

Παράλληλα, περιλαμβάνει νεότερα δεδομένα και συμβουλές για άσκηση και διατροφή, δύο τομείς που πρέπει να είναι σε αρμονία για την καθημερινότητα ενός διαβητικού.

Εκτός της ενημέρωσης, σκοπός της ιστοσελίδας είναι και η αφύπνιση του κοινού, ασθενών και μη, σε σχέση με τον διαβήτη, μέσα από καμπάνιες ευαισθητοποίησης και στοχευμένες δράσεις όπως αυτές του «Τρέχουμε για τον Διαβήτη».

Η πανδημία έχει αλλάξει πολύ τη ζωή των διαβητικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις, όπως λέει ο Βασίλης Τσιατσιάμης έχουν καταστήσει τη ζωή τους ακόμα πιο περίπλοκη.

«Σκεφτείτε να είσαι διαβητικός, ευπαθής ομάδα δηλαδή και να πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου εν μέσω πανδημίας σε κάποιο νοσοκομείο σχετικά με την αγωγή σου.

Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι τρόποι επικοινωνίας, στις μεγαλύτερες ηλικίες όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Μάλλον η απόφαση θα είναι να μείνει πιο πίσω η επαφή με τον γιατρό άρα και η εξέλιξη της αγωγής κι όλο αυτό δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα», λέει χαρακτηριστικά.

Φως στο σκοτεινό τούνελ αναμένει να δει με το εμβόλιο κατά της Covid-19, αν και είναι συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την αλλαγή που θα επιφέρει στη ζωή του και θεωρεί ότι και ο ίδιος και όλοι οι πάσχοντες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και αν εμβολιαστούν.

«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και η αλήθεια είναι πως δεν βλέπω την ώρα να έρθει η σειρά μας.

Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι τότε αλλά και μετά αν και ο εμβολιασμός θα επιφέρει μία κάποια ελευθερία.

Ξέρετε δεν έχει τελειώσει όλο αυτό όσο και να νομίζουμε πως το ξεπεράσαμε.

Συγκεκριμένα δημοσιεύσαμε άρθρο του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας – Διαβήτη Παναγιώτη Χαλβατσιώτη που αναφέρει πως ένας στους τρεις διαβητικούς αν νοσήσει από Covid-19 δεν θα τα καταφέρει. Οπότε ανυπομονησία ναι αλλά και μεγάλη προσοχή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων