fbpx

Επιστροφή Χρημάτων στον ΠΦΣ από το PSI - Ανταποδοτικές Δράσεις του ΠΦΣ για τους Φαρμακοποιούς

Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χάρη στις συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες της Διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) επιτύχαμε το τελευταίο διάστημα να επιστραφούν στον ΠΦΣ πολύ σημαντικά ποσά από τις απώλειες που είχαν υποστεί λόγω του PSI τα διαθέσιμα κεφάλαια μας το 2011, τα οποία τηρούντο υποχρεωτικώς στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικών ενεργειών μας, επεστράφη στον ΠΦΣ στις 26.10.2020 και 30.10.2020 φόρος ποσού 4.391.499,96 Ευρώ, και στις 30.12.2020 το ποσό των 370.680,09 Ευρώ (από πρόσθετες τροποποιητικές δηλώσεις των ετών 2015 και 2016).

Επιστροφή Χρημάτων στον ΠΦΣ από το PSI - Ανταποδοτικές Δράσεις του ΠΦΣ για τους Φαρμακοποιούς.

Συνεπώς, το συνολικό ποσό που επεστράφη στον ΠΦΣ (κατόπιν των ελέγχων και παρακρατήσεων) ανέρχεται σε 4.829.511,72 Ευρώ.

Επίσης, μέχρι το 2041 θα αφαιρείται από τους τόκους που λαμβάνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος το 1/30 του PSI (ήτοι 2.770.135,47 Ευρώ) με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα του ΠΦΣ κατά το ανωτέρω ποσό, άρα και ο φόρος που θα καλείται να καταβάλει ο ΠΦΣ κάθε χρόνο.

Έτσι, στη δήλωση του 2019 που υπεβλήθη τον Ιούνιο 2020, αφαιρέθηκε το 1/30 του PSI και ο ΠΦΣ ωφελήθηκε με το ποσό των 803.339.29 Ευρώ, ενώ συγχρόνως συμψηφίστηκε με τον φόρο εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019 το ποσό των 377.220,16 Ευρώ, ήτοι συνολικώς ο ΠΦΣ ωφελήθηκε κατά το ποσό των 1.180.559,45 Ευρώ.

Σταθερή επιδίωξη και μέλημα της Διοίκησης του ΠΦΣ είναι το σύνολο των ανωτέρω χρημάτων που επιστράφηκαν (και φυσικά όλων τα χρημάτων που αποτελούν ούτως ή άλλως περιουσία όλων των φαρμακοποιών), να αξιοποιηθούν άμεσα προς όφελος και για λογαριασμό όλων των φαρμακοποιών της χώρας, ανταποδοτικά.

Έτσι, δεδομένου ότι το 80% των χρημάτων αυτών κατατίθενται στο λογαριασμό που τηρείται για το ΚΑΕΦ, θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται κάθε χρόνο στους φαρμακοποιούς που αποχωρούν από το επάγγελμα.

Επίσης, το υπόλοιπο 20% που κατατίθεται στον λογαριασμό του ΠΦΣ, θα διατεθεί σε δράσεις που θα ενισχύσουν και θα προστατέψουν τον φαρμακοποιό, και οι οποίες θα αποφασιστούν και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι, αποφασίστηκε ήδη στο προηγούμενο Δ.Σ. της 11ης.01.2020 να εκκινήσουμε τη διαδικασία υλοποίησης Ασφαλιστικής Κάλυψης Αστικής Ευθύνης των φαρμακοποιών καθώς και Ασφαλιστική Κάλυψη Περιουσίας του φαρμακείου με τη χρηματοδότηση από τον ΠΦΣ σημαντικού μέρους του κόστους των ασφαλίστρων.

Ακόμη, ο ΠΦΣ θα προβεί στη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους του κόστους της διαδικασίας συλλογής των αποβλήτων από τα φαρμακεία.

Βέβαιο είναι ότι ο ΠΦΣ θα συνδράμει ακόμη περισσότερο οικονομικά τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων προς όφελος των φαρμακοποιών - μελών τους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του ΠΦΣ και την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών προς τους φαρμακοποιούς (βλ. ενδεικτικά διοργάνωση εκπαιδευτικών - επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, λειτουργία help desk και του app του ΠΦΣ, ταχύτερη απόδοση του ΚΑΕΦ στους δικαιούχους μέσω της on line διασύνδεσης των Φ.Σ. με τον ΠΦΣ, δημιουργία και εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e-learning) για την εκπαίδευση των φαρμακοποιών που επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση για τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού και χορήγηση αντιτετανικού ορού στα φαρμακεία, εκστρατείες ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού κ.λπ.).

Καθημερινά είμαστε δίπλα σας με ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλα τα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που αφορούν στο επάγγελμα μας.

Οι παρεμβάσεις μας για την επίλυση τους είναι συνεχείς και κατά κανόνα αποτελεσματικές.

Κεντρικός μας στόχος είναι να στηρίζουμε σε κάθε περίπτωση το δύσκολο έργο σας.

Αυτή άλλωστε είναι η υποχρέωση μας αλλά και η δέσμευση μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Βαλτάς

Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Ζήκας

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων