fbpx

Υπάρχει Πιθανότητα η Covid-19 να Γίνει Ενδημική Νόσος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός που έφερε τις παγκόσμιες οικονομίες σε ακινησία και οδήγησε σε υπερφόρτωση τα νοσοκομεία θα υπάρχει «για πάντα».

Υπάρχει Πιθανότητα η Covid-19 να Γίνει Ενδημική Νόσος

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες έχουν πει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, που σημαίνει ότι θα εμφανίζεται σε κοινότητες ανά πάσα στιγμή, αν και είναι πιθανό αυτό να συμβαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι τώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel φάνηκε να συμφωνεί ότι η Covid-19 θα γίνει ενδημική, λέγοντας ότι «ο SARS-CoV-2 δεν πρόκειται να φύγει».

«Πιστεύουμε πως θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό για πάντα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Συνεδρίου Υγείας της JPMorgan.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι αξιωματούχοι της υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς για νέες παραλλαγές του ιού, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να παράγουν εμβόλια για την καταπολέμησή τους.

Οι ερευνητές στο Οχάιο δήλωσαν ότι ανακάλυψαν δύο νέες παραλλαγές που πιθανότατα προέρχονται από τις ΗΠΑ και ότι μία από αυτές έγινε γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος στο Κολόμπους του Οχάιο, για μια περίοδο τριών εβδομάδων στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι ερευνητές της Pfizer δήλωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε με τη BioNTech φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε μια βασική μετάλλαξη στο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και μια παραλλαγή που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για χρήση σε Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω.

Επιπρόσθετες μελέτες έπρεπε να ολοκληρωθούν σε παιδιά, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται διαφορετικά στα εμβόλια από αυτά των ενηλίκων.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ αγωνίζονται να διανείμουν δόσεις και των δύο εμβολίων, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν μήνες έως ότου οι ΗΠΑ εμβολιάσουν αρκετά άτομα για να επιτύχουν την ανοσία της αγέλης, που σημαίνει ότι ο ιός δεν θα έχει αρκετούς νέους ξενιστές για να εξαπλωθεί.

Ωστόσο, ο Μπάνσελ δήλωσε ότι αναμένει πως οι ΗΠΑ θα είναι μία από τις πρώτες μεγάλες χώρες που θα επιτύχουν «επαρκή προστασία» από τον ιό.

Υπάρχουν ήδη τέσσερις κορωνοϊοί που είναι ενδημικοί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι τόσο μεταδοτικοί ή θανατηφόροι όσο η Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων