fbpx

ΣΥΦΑΚ - Πανέτοιμος όχι Μόνο για τη Φύλαξη αλλά και για τη Διανομή των Εμβολίων COVID-19 σε όλη την Κρήτη

Η μακρόχρονη πορεία του ΣΥΦΑΚ στην τροφοδοσία φαρμάκων έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία κάθε δύσκολο εγχείρημα.

Τώρα (που όλος ο πλανήτης έχει πληγεί από την πανδημία) ανέλαβε όχι μόνο αυτό της φύλαξης αλλά και της διανομής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

ΣΥΦΑΚ - Πανέτοιμος όχι Μόνο για τη Φύλαξη αλλά και για τη Διανομή των Εμβολίων COVID-19 σε όλη την Κρήτη.

Όπως δήλωσαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης κ. Απόστολος Γενετζάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, το Υπουργείο αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στον Συνεταιρισμό μας, επιλέγοντάς τον όχι μόνο να φυλάξει, αλλά και να διανείμει τα εμβόλια ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γενετζάκης «Ο Όμιλος του ΣΥΦΑΚ, απαντώντας στην πρόσκληση - και πρωτόγνωρη πρόκληση - εκ μέρους του Υπουργείου για τη φύλαξη και διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ανταποκρίθηκε έχοντας πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής του ευθύνης για να φτάσει το εμβόλιο έγκαιρα και με ασφάλεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΦΑΚ συμβάλλει αφιλοκερδώς σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Γιατί όμως επιλέχθηκε ο ΣΥΦΑΚ τόσο για τη διανομή όσο και για τη φύλαξη των εμβολίων;

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Αλιμπέρτης δήλωσε πως ο ΣΥΦΑΚ αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στη χώρα, διαθέτει ψυχόμενα αυτοκίνητα - και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποίει μεταφορές σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και σε όσες περιοχές δραστηριοποιείται .

Την ετοιμότητα και την ικανότητα του ΣΥΦΑΚ να υποδεχτεί τα εμβόλια τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του, κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, αναφέροντας επίσης:

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα εμβόλια με τον Συνεταιρισμό μας να αποτελεί τη μοναδική φαρμακαποθήκη που θα αναλάβει τόσο τη φύλαξη, όσο και τη διανομή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι κ.κ. Αλιμπέρτης και Γενετζάκης, προέβησαν σε διευκρινήσεις.

Είπαν, μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΥΦΑΚ διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Η δουλειά μας είναι να εγγυηθούμε ότι θα παραδίδουμε, με τις σωστές διαδικασίες και με ασφάλεια τα εμβόλια στην ποσότητα και το σημείο που θα μας ορίζει κάθε φορά το Υπουργείο.

Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μέχρι τη στιγμή της παράδοσης όλα θα πάνε σωστά.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, χαρακτήρισε το ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς ως το μεγαλύτερο στοίχημα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας μας αλλά και της χώρας τον τελευταίο αιώνα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, χαρακτήρισε το ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς ως το μεγαλύτερο στοίχημα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας μας αλλά και της χώρας τον τελευταίο αιώνα.

Όπως δήλωσε χρειάζεται να υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και συντονισμός.

Η ασφάλεια των μεταφορών και των υποδομών που θα τα φιλοξενήσουν και θα τα αποθηκεύσουν (τα εμβόλια), είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα».

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου έφθασαν στην Κρήτη περίπου 10.000 εμβόλια Covid-19.

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων που μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις ευθύνης του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης, συνόδευσε ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ κ. Αλιμπέρτης.

Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη σε ειδικές αποθήκες φυλάσσονται συμπληρωματικά από τις δυνάμεις ασφαλείας και θα ξεκινήσει άμεσα η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα και στις περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων